Idén is komoly béremelést követel az Audi Hungária Független Szakszervezet

Pintér Bence
2020. január 23. csütörtök, 14:34
Két évre állapodnának meg az Audival, idén 11, jövőre 12 százalékos béremeléssel.

Közzétette és átadta a cégnek idei bérkövetelését az Audi Hungária Független Szakszervezet – derült ki a szakszervezet honlapjáról, amit a Portfolio.hu ismertetett.

 

A szakszervezet két évre állapodna meg, mindkét évben két számjegyű béremeléssel.

 

Ez azt jelenti, hogy 2020. április 1-től 12 százalékos, de minimum 60 000 Ft-os alapbéremelést; 2021. április 1-től 11 százalékos, de minimum 65 000 Ft-os alapbéremelést kérnek. A lojalitásbónuszt úgy fejlesztené a szakszervezet, hogy az az Audi Hungarianál munkaviszonyban eltöltött ötödik évtől havonta 6 ezer forintról induljon, majd ezt követően minden évben 3 ezer forintos lépcsőkkel emelkedjen a bónusz összege.

 

A  jubileumi bónusz értékének megőrzése is célja a szakszervezetnek, ez szerintük csak úgy megoldható, ha évenként a munkáltatóval közösen megegyezett mértékkel megemelik.

 

A szakszervezet a mozgóbérből további négy százalékot alapbéresítene, ezen felül évente egyszeri, 200 ezer forintos kifizetésre tesznek javaslatot.

 

A választható béren kívüli juttatás (VBK) mértéke a 2021-es évre 460 000 Ft, a 2022-es évre 510 000 Ft lenne a javaslat szerint. Emellett csúcsprioritásként szerepel a szakszervezet bérkövetelésében a foglalkoztatási garancia.

 

Mint arról már írtunk, a bértárgyalás első fordulója január 30-án lesz. Tavaly a szakszervezet 18 százalékos béremelési követelését eredetileg elutasította a cég, amit aztán egyhetes, sikeres sztrájk követett.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás