Fotó: Farkas Bazsi

Most már tényleg elkészül az a szombathelyi sportközpont együttes, amit Hende szerint már tavaly április óta használnak

Farkas Bazsi
2020. február 13. csütörtök, 10:20
Vívóakadémia, asztalitenisz centrum és cserkészház lett a régi REMIX helyén. 

2018 októberében tartottak sajtótájékoztatót a városvezetők a szombathelyi Szent László Király utcai volt REMIX épületének újrahasznosításával kapcsolatban. A város 750 millió forintot kapott az Európai Uniótól amiből egy vívóakadémiát, egy cserkész házat és egy asztalitenisz centrumot létesítettek az ipari épületekből.

 

Hende Csaba a térség fideszes országgyűlési képviselője azt prognosztizálta, hogy várhatóan 2019 április 30-án már le is zárul az építkezés, de nem zárult. 

 

Mivel látszólag az épületekkel már végeztek, de még mindig nem vehették birtokba azokat sem a sportolók sem a cserkészek, így az önkormányzathoz fordultunk és azt kérdeztük, hogy mikor telhetnek meg élettel a létesítmények. A városházáról a következő válasz érkezett:

 


A műszaki átadás-átvételi eljárás lezárását követően az elkészült létesítmények 2020 január 7-én kaptak jogerős használatbavételi engedélyt. Az elkészült beruházási elemeket ezt követően adtuk át az üzemeltető részére. Jelenleg folyamatban van az épületek átadása a leendő bérlők részére. 


Más forrásból úgy értesültünk, hogy az épületek bejárására és azok végleges átvételére a jövő héten kerülhet sor. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás