Mi lesz veled Nagyszálló?

Farkas Bazsi 2020-01-22 08:59:00
Valószínű. hogy a ciklus legrövidebb közgyűlése következik Szombathelyen. Élőben blogolunk!

10:10 Ezzel vége is a mai közgyűlésnek

Jövő héten rendes közgyűléssel szórakoztatják a városatyák és anyák a nagyérdeműt.


Kösz a figyelmet! 

 

 

10:08 Szavaznak

Elsőként azt a módosítót fogadják el, hogy amennyiben nem jön létre az adásvétel, akkor a város forduljon a felszámolóhoz, és tegyen lépéseket. (A korábban említett kamarai kizárásra vonatkozóan.)

A város nem él az elővásárlási jogával.

 

 

9:50 Politikai színezete kezd lenni a vásárlásnak

Melega Miklós (Fidesz-KDNP) képviselő azt kérdezi, hogy 200 millió forintért megvennék-e a szállót.


Molnár Miklós azzal jön, hogy 9 év kormányzati támogatással nem sikerült megoldani a Nagyszálló ügyét a városban. El lett hanyagolva a turisztikai terület.


Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) képviselő azt mondja, hogy a Nagyszálló minden szombathelyinek szívügye, de nem szabad felelőtlenül beleugrani a vásárlásba.

9:42 Felelős gazdálkodás

Nemény összegzi a városvezetés véleményét. Korábban 250 millió forint lett volna a szálló, akkor a fideszes városvezetés nem élt az elővásárlási jogával. Most 470 millió forint + ÁFA lenne a vételár. Ez semmiképpen sem lenne felelős gazdálkodás. Arról nem is beszélve, hogy Szombathelynek van legalább 10-15 fontosabb ügye, ami előrébb való a Nagyszállónál. 

 

 

9:38 Mutyit gyanít Czeglédy Csaba

A független képviselő azt mondja, hogy az adásvételi szerződésben az áll, hogy az minden következmények nélkül felbontható. Ez is arra enged következtetni, hogy a vásárló egy a felszámolóhoz közeli cég lehet, amellyel most nyomást akar gyakorolni az önkormányzatra. 


Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!)  bizottsági elnök ismerteti a tegnapi döntésüket, vagyis, hogy a város ne éljen elővásárlási jogával.


Molnár Miklós azt mondja, hogy az esetleges elővásárlás felvetné a hűtlen kezelés gyanúját. Továbbá azt javasolja, hogyha a vevő mégis eláll a vásárlástól, akkor a város kezdeményezze a felszámoló kamarai kizárását.

Illés Károly (Fidesz-KDNP) és kecskeszakálla folytatja a felszólalásokat. Illés egyetért Czeglédyvel, ez mindenképpen politikatörténeti pillanat. Azért annyit hozzátesz, hogy Nemény kampányígérete volt a szálló megvásárlása, most meg el akar állni, így ez nem más, mint a választók megtévesztése.

 

9:25 Parkoló

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) az első felszólaló. Mesél egy kicsit a szálloda történetéről, meg arról, hogy sokáig nem volt megoldható a parkolási gond. A Kőszegi és Király utca közötti lemez parkolóról mesél. 

Ez az a parkoló, amiről nem régen írtunk, hogy elkészült, ám még nem történt meg a műszaki átadás, így az autósok egyelőre még nem vehetik birtokba. 


 

 

09:15 Ne vegyék meg! 

Süle Pál azt javasolja, hogy a város ne vegye meg az épületet, mert nem lehet azt rentábilisan üzemeltetni .

 

9:07 Lemond Molnár Miklós 

Süle Pál, szombathelyi polgár kért szót. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester meg is adja neki előbb azonban Molnár Miklós (Pro Savaria) jelent be összeférhetetlensége. Molnár január elsejétől a VasiVíz Zrt. vezérigazgatói posztját látja el így le kell mondania a mandátumáról, így január 31-el visszaadja azt. 

17 évig volt önkormányzati képviselő Molnár. 

 

8:56 Mindjárt kezdünk! 

Hetek óta lázban tartja a szombathelyieket, hogy mi lesz a Nagyszállóval, ugyanis hosszú idő után vevő jelentkezett az épületre, Szombathelnyek azonban elővásárlási joga van. Tegnap Gazdasági Bizottsági ülést tartottak a városházán, ahol úgy határoztak, hogy nem javasolják a közgyűlésnek a szálló megvételét.

Valami nincs rendben a szombathelyi Nagyszálló eladásával

Farkas Bazsi A vételárnál közel 100 millió forinttal akar többet adni egy olyan cég, amelyik az elmúlt években csupán veszteséget termelt. Lassan hetek óta tartja lázban a szombathelyieket a Nagyszálló esetleges megvétele. 2005 óta van zárva a Nagyszálló, régi nevén Kovács Szálló. Mivel 15 éve az épületet senki sem használja annak állapota annyira leromlott, hogy környezete életveszélyessé vált.

Valószínű a testületi ülés ugyanígy fog dönteni. Mindjárt kiderül!
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.