HIRDETÉS

A parkoló itt még az építés fázisában volt (Fotó: Farkas Bazsi)

Elkészült a szombathelyi belváros legújabb parkolója, ahol 120 autó fér el

Farkas Bazsi
2020. január 14. kedd, 11:06
Tavasszal vehetik birtokba a sofőrök.

Tavaly tavasszal írtunk róla elsőként, hogy egy 120 férőhelyes parklót épít a SZOVA, a szombathelyi belvárosban, a Király és a Kőszegi utca közötti tömbbelsőben. A parkoló ugyanolyan sorompós rendszerű lesz, mint a Kőszegi utcai belső udvari parkoló, amit már évek óta használhatnak az autósok. 

 

Az új parkoló láthatólag elkészült, de hogy mikor vehetik birtokba az autósok, azt az építő, SZOVA Zrt.-től kérdeztük meg. 

 

A Szombathely, Kőszegi u. 32-42. számú ingatlanok mögötti, 6203 hrsz-ú, a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. tulajdonában lévő ingatlanon 2019. június elején kezdődött meg 120 db közforgalom előtt nyitott felszíni parkolóhely kiépítése.


A kivitelezés mostanra befejeződött, jelenleg a terület műszaki átadása zajlik, amelyet a forgalomba helyezés követ majd (ennek időtartama kb. 60 nap). Az autósok tavasszal vehetik igénybe az egyedi díjszabással működő parkolóhelyeket hasonlóképpen a már korábban megépült Kőszegi u. 11-17. szám alatti ingatlanok mögötti parkolóhoz.  


Az új parkoló megközelítése két irányból, a Kőszegi utca 32. és Király utca 27. szám alatti kapuszíneken, elhagyása pedig a Kőszegi utca 42. szám alatti kapuszínen keresztül, sorompós be- és kiléptető rendszeren áthaladva történik majd. 


A Király utcai szomszédos ingatlanok hátsó udvari megközelítése egy, a sorompóval elválasztott parkoló területen kívül eső kiszolgáló úton keresztül lesz lehetséges, így a társasházak udvarai az ott lakók számára továbbra is megközelíthetők maradnak a fizetőparkoló igénybevétele nélkül - válaszolta a cég.

 

A most megépült parkoló nem csak azért fontos, mert tehermentesíti a belvárost, hanem azért is, mert ez az egyik kulcs a Nagyszálló újra nyitásában. Erről itt írtam bővebben
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás