Még birtokháborításra is képesek az Instagram-influenszerek, hogy elkapják a tökéletes képet Új-Zélandon

Fehér Buda 2020-06-25 10:19:00
A terület tulaja viszont nem örül, hogy naponta több tucatnyian másznak keresztül a kerítésén.

Szögesdrótokon másnak keresztül, és rá sem hederítenek a magánterület táblákra azok az Instagram-influenszerek, akik el akarják kapni a tökéletes pillanatot Új-Zélandon. Afelhasználók közül ugyanis egyre többen látogatnak meg apró kis tavacskát egy 50 méteres sziklaszirten, hogy lájkokat gyűjtsenek a képeikkel. A tavacska viszont egy magánbirtokon terül el, a tulaj pedig már a haját tépi az influenszerek miatt.

Buzz Kronfeld azt mondja, hogy a családja birtokában van az Anawhata tengerpart egy része, amelyet Új-Zéland legnagyobb városától, Aucklandtől nagyjáből 50 kilométerre találni. A tengerpart tökéletesen érintetlen, vadnövények növik be, emberek csak ritkán látogatják. Kronfeld balszerencséjére viszont pont az ő birtokáról nyílik a legjobb kilátás a partszakaszra, egyesek szerint egy Új-Zéland legszebb területe.

Kronfeldnek azonban egyre nagyobb problémát okoznak a birtokháborító önjelölt fotósok, hiszen az oda látogatók sokszor szemetelnek, a tó vizét is bepiszkítják, arról nem is beszélve, hogy olyan közel merészkednek az 50 méteres szakadékhoz, hogy azzal a saját életüket veszélyeztetik. Kronfeld szerint ha valaki leesik onnan, az biztosan szörnyet hal, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a vakmerő influenszerek miatt nem történt még tragédia.

A férfi szerint az internetezők úgy öt évvel ezelőtt figyeltek fel a kilátásra, azóta rengeteg kéretlen látogató érkezik hozzájuk. Az Anawhata tengerpartot aztán több turista weboldalra is feltették, az Instagramozók körében pedig egy rejtett kincsként híresült el a terület. Az Instagramon aztán olyan szövegek mellett jelennek meg az itt készült képek, hogy "teljesen megérte a birtokháborítás", vagy "ez az egyik legszebb hely, ahol valaha vizeltem". A nyár közeledtével egyre rosszabb a helyzet, Kronfeld azt mondja, vannak olyan napok, hogy több mint 40 ember tör be a birtokára. Néhányan pedig egészen agresszívan reagálnak, ha megkérik őket, hogy távozzanak a bitrokról, néhányan majdnem össze is verekedtek a család tagjaival.

A Newsroomhoz, Új-Zéland egyik médiaszolgáltatójához is eljutott a kis paradicsom híre, Kronfeld segítségével rejtett kamerákat szereltek fel, hogy megfigyeljék az oda látogató influenszereket. Arra viszont nem számítottak, hogy rengetegen meztelenül merészkednek a vízbe, sőt, néhány pár a parton önfeledt szeretkezésbe is kezdett. Kronfeld szerint a legtöbben le sem mennek a tengerpartra, csak néhány kép erejéig maradnak a kis tavacska mellett, aztán lelépnek.

A Newsroom cikke után végre elkezdtek eltűnni a képek az Instagramról, a turistákat célzó weboldalakon pedig feltüntették, hogy privát helyről van szó. Kronfeld viszont nem akarja teljesen kitiltani az embereket a területről, a helyi médiának azt mondta, hogy nagyjából 100 méterre az eldugodt tavacskától egy ugyanilyen kilátást biztosító sziklaszirtet találhatnak az arra járók, ez a rész ráadásul nem magánterület, és még egy túraösvény is elvezeti oda a kirándulni vágyókat.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában: