Még birtokháborításra is képesek az Instagram-influenszerek, hogy elkapják a tökéletes képet Új-Zélandon

Fehér Buda 2020-06-25 10:19:00
A terület tulaja viszont nem örül, hogy naponta több tucatnyian másznak keresztül a kerítésén.

Szögesdrótokon másnak keresztül, és rá sem hederítenek a magánterület táblákra azok az Instagram-influenszerek, akik el akarják kapni a tökéletes pillanatot Új-Zélandon. Afelhasználók közül ugyanis egyre többen látogatnak meg apró kis tavacskát egy 50 méteres sziklaszirten, hogy lájkokat gyűjtsenek a képeikkel. A tavacska viszont egy magánbirtokon terül el, a tulaj pedig már a haját tépi az influenszerek miatt.

Buzz Kronfeld azt mondja, hogy a családja birtokában van az Anawhata tengerpart egy része, amelyet Új-Zéland legnagyobb városától, Aucklandtől nagyjáből 50 kilométerre találni. A tengerpart tökéletesen érintetlen, vadnövények növik be, emberek csak ritkán látogatják. Kronfeld balszerencséjére viszont pont az ő birtokáról nyílik a legjobb kilátás a partszakaszra, egyesek szerint egy Új-Zéland legszebb területe.

Kronfeldnek azonban egyre nagyobb problémát okoznak a birtokháborító önjelölt fotósok, hiszen az oda látogatók sokszor szemetelnek, a tó vizét is bepiszkítják, arról nem is beszélve, hogy olyan közel merészkednek az 50 méteres szakadékhoz, hogy azzal a saját életüket veszélyeztetik. Kronfeld szerint ha valaki leesik onnan, az biztosan szörnyet hal, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a vakmerő influenszerek miatt nem történt még tragédia.

A férfi szerint az internetezők úgy öt évvel ezelőtt figyeltek fel a kilátásra, azóta rengeteg kéretlen látogató érkezik hozzájuk. Az Anawhata tengerpartot aztán több turista weboldalra is feltették, az Instagramozók körében pedig egy rejtett kincsként híresült el a terület. Az Instagramon aztán olyan szövegek mellett jelennek meg az itt készült képek, hogy "teljesen megérte a birtokháborítás", vagy "ez az egyik legszebb hely, ahol valaha vizeltem". A nyár közeledtével egyre rosszabb a helyzet, Kronfeld azt mondja, vannak olyan napok, hogy több mint 40 ember tör be a birtokára. Néhányan pedig egészen agresszívan reagálnak, ha megkérik őket, hogy távozzanak a bitrokról, néhányan majdnem össze is verekedtek a család tagjaival.

A Newsroomhoz, Új-Zéland egyik médiaszolgáltatójához is eljutott a kis paradicsom híre, Kronfeld segítségével rejtett kamerákat szereltek fel, hogy megfigyeljék az oda látogató influenszereket. Arra viszont nem számítottak, hogy rengetegen meztelenül merészkednek a vízbe, sőt, néhány pár a parton önfeledt szeretkezésbe is kezdett. Kronfeld szerint a legtöbben le sem mennek a tengerpartra, csak néhány kép erejéig maradnak a kis tavacska mellett, aztán lelépnek.

A Newsroom cikke után végre elkezdtek eltűnni a képek az Instagramról, a turistákat célzó weboldalakon pedig feltüntették, hogy privát helyről van szó. Kronfeld viszont nem akarja teljesen kitiltani az embereket a területről, a helyi médiának azt mondta, hogy nagyjából 100 méterre az eldugodt tavacskától egy ugyanilyen kilátást biztosító sziklaszirtet találhatnak az arra járók, ez a rész ráadásul nem magánterület, és még egy túraösvény is elvezeti oda a kirándulni vágyókat.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.