Már megint kiszorultak az SZKKA élvonalbeli kézisei Szombathelyről

Farkas Bazsi 2020-08-21 12:21:00
Csaknem 64 millió forint plusz kiadás után ma Sárváron kényszerül meccset játszani a csapat.

Országos botrány volt abból tavaly, hogy bár a közgyűlés határozatban mondta ki, hogy az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban is edző illetve meccs játszási lehetőséget kell biztosítani a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB1-es csapatának, az együttes mégsem jutott be a 15 milliárd 600 millió forintos közpénzből felépített Sportkomplexumban. 

A létesítmény akkori igazgatója, a mindössze érettségivel rendelkező, szombathelyi Fidesz alelnök, Gál Sándor akkor azt mondta, hogy a Haladás VSE-vel kötött szerződés miatt a csapatnak csupán este 10 és reggel 8 óra között lett volna esélye használni a csarnokot. Mondani sem kell, hogy ez az élsport világában nem csak abszurd, de kivitelezhetetlen is. 

A csapat “hazai” pályája Répcelak lett. Az utazási költségek miatt pedig az új többséggel felálló városvezetés 2019 augusztusában 32 millió forint plusz támogatást ítélt meg az egyesületnek. 

A tavalyi önkormányzati választások után rendeződni látszott a csapat sorsa. A novemberi közgyűlésen jött elő annak az ügye, hogy a kézilabdások által használt waxot az Aréna Savaria parkettjéről nehezen lehet feltakarítani. Ez azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy a kézilabdások után a Falco kosarasai is edzeni tudjanak a csarnokban. 

Az akkori döntés értelmében tehát 32 millió 400 ezer forintot költöttek el az Aréna parkettjének újralakkozására. Az új rétegről ugyanis könnyebben lehet letakarítani a waxot, így egyszerűbben tudják váltani egymást a csapatok a küzdőtéren. 

A Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének személyében is változás volt. Gál helyére Jagodits Rómeót nevezte ki az Éljen Szombathely! vezette önkormányzat. 

Úgy néz ki azonban, hiába a váltás, az SZKKA élvonalbeli játékosai nem tudnak Szombathelyen teremhez jutni. Ma a Kispesttel a sárvári arénában kénytelenek meccset játszani a lányok. A klub hivatalos honlapján azt írják, hogy

szombathelyi teremfoglaltság miatt kénytelenek Sárváron játszani.

Kerestük az Arénát üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát és a Haladás Sportkomplexumot is, hogy milyen esemény miatt foglaltak a termeik, választ azonban a mai napig nem kaptunk.

Nem hivatalosan úgy értesültünk, hogy bár hiába van közgyűlési döntés, és új ügyvezető a Sportkomplexum élén a Haladás VSE továbbra sem túl segítőkész az SZKKA csapatával. A teremben pedig előnyt élveznek a megyei bajnokságban játszó röplabdások az élvonalbeli kézisekkel szemben.

Egészen biztos, hogy végeztek az Arénában a parketta lakkozásával, mivel hétfőn a Falco kosarasai már a teremben edzettek. Az Arénában meghirdetett sporteseményről nem tudunk, így egyelőre azt sem értjük, hogy itt mi miatt lehet foglalt a terem.

Minden esetre kár, hogy bár 2019 június 18-án a közgyűlés döntött arról, hogy az SZKKA NB1-es kéziseinek Szombathelyen lesz az otthona, több, mint egy évvel a döntés után pedig megint idegenben kell “hazai” pályán játszaniuk. 

Amint választ kapunk az intézményvezetőktől arra, hogy miért voltak foglaltak a termek, azonnal jelentkezünk. 

Az SZKKA NB1-es csapata ma délután 15 órától a Kispesttel játszik edzőmeccset. A találkozó végeredményéről természetesen azon nyomban beszámolunk.

Szólj hozzá!

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.