Már megint kiszorultak az SZKKA élvonalbeli kézisei Szombathelyről

Farkas Bazsi 2020-08-21 12:21:00
Csaknem 64 millió forint plusz kiadás után ma Sárváron kényszerül meccset játszani a csapat.

Országos botrány volt abból tavaly, hogy bár a közgyűlés határozatban mondta ki, hogy az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban is edző illetve meccs játszási lehetőséget kell biztosítani a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB1-es csapatának, az együttes mégsem jutott be a 15 milliárd 600 millió forintos közpénzből felépített Sportkomplexumban. 

A létesítmény akkori igazgatója, a mindössze érettségivel rendelkező, szombathelyi Fidesz alelnök, Gál Sándor akkor azt mondta, hogy a Haladás VSE-vel kötött szerződés miatt a csapatnak csupán este 10 és reggel 8 óra között lett volna esélye használni a csarnokot. Mondani sem kell, hogy ez az élsport világában nem csak abszurd, de kivitelezhetetlen is. 

A csapat “hazai” pályája Répcelak lett. Az utazási költségek miatt pedig az új többséggel felálló városvezetés 2019 augusztusában 32 millió forint plusz támogatást ítélt meg az egyesületnek. 

A tavalyi önkormányzati választások után rendeződni látszott a csapat sorsa. A novemberi közgyűlésen jött elő annak az ügye, hogy a kézilabdások által használt waxot az Aréna Savaria parkettjéről nehezen lehet feltakarítani. Ez azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy a kézilabdások után a Falco kosarasai is edzeni tudjanak a csarnokban. 

Az akkori döntés értelmében tehát 32 millió 400 ezer forintot költöttek el az Aréna parkettjének újralakkozására. Az új rétegről ugyanis könnyebben lehet letakarítani a waxot, így egyszerűbben tudják váltani egymást a csapatok a küzdőtéren. 

A Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének személyében is változás volt. Gál helyére Jagodits Rómeót nevezte ki az Éljen Szombathely! vezette önkormányzat. 

Úgy néz ki azonban, hiába a váltás, az SZKKA élvonalbeli játékosai nem tudnak Szombathelyen teremhez jutni. Ma a Kispesttel a sárvári arénában kénytelenek meccset játszani a lányok. A klub hivatalos honlapján azt írják, hogy

szombathelyi teremfoglaltság miatt kénytelenek Sárváron játszani.

Kerestük az Arénát üzemeltető Szombathelyi Sportközpont és Sportiskolát és a Haladás Sportkomplexumot is, hogy milyen esemény miatt foglaltak a termeik, választ azonban a mai napig nem kaptunk.

Nem hivatalosan úgy értesültünk, hogy bár hiába van közgyűlési döntés, és új ügyvezető a Sportkomplexum élén a Haladás VSE továbbra sem túl segítőkész az SZKKA csapatával. A teremben pedig előnyt élveznek a megyei bajnokságban játszó röplabdások az élvonalbeli kézisekkel szemben.

Egészen biztos, hogy végeztek az Arénában a parketta lakkozásával, mivel hétfőn a Falco kosarasai már a teremben edzettek. Az Arénában meghirdetett sporteseményről nem tudunk, így egyelőre azt sem értjük, hogy itt mi miatt lehet foglalt a terem.

Minden esetre kár, hogy bár 2019 június 18-án a közgyűlés döntött arról, hogy az SZKKA NB1-es kéziseinek Szombathelyen lesz az otthona, több, mint egy évvel a döntés után pedig megint idegenben kell “hazai” pályán játszaniuk. 

Amint választ kapunk az intézményvezetőktől arra, hogy miért voltak foglaltak a termek, azonnal jelentkezünk. 

Az SZKKA NB1-es csapata ma délután 15 órától a Kispesttel játszik edzőmeccset. A találkozó végeredményéről természetesen azon nyomban beszámolunk.

Szólj hozzá!

Árokba hajtott egy autó Halászi és Darnózseli között

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Halászi és Darnózseli közötti úton.

Még mindig nem érti mindenki, hogy a buszsáv a buszoké

A buszsávok szabálytalan használata ellen küzdenek Budapesten.

Még Dévai sem tudja, hogy milyen sérülése van, jogi lépéseket fontolgat a személyiségi jogai megsértése miatt

A szombathelyi tornász nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért írta azt, hogy az elszakadt a keresztszalagja.

Ismét megpróbálják kiadni a szombathelyi víztorony kávézóját

Egyszer már sikertelenül próbálták hasznosítani.

A zebrán előzte a sort a nap tahója Győrben

A magyar utak viszonyait nap mint nap megtapasztalók jól ismerik a piros lámpánál feltorlódó sor elejére tévedő, magát bekönyörgő autósokat.

Jövő márciusban tér vissza a piac a Dunakapu térre Győrben

A polgármester szerint március elseje lesz a nagy nap.

Új gyorstesztet használnak a mentők

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel a köztévében.

Háton haraptak egy nőt a mosonmagyaróvári vasútállomáson

Egy pár férfi tagja nyomatékosította a véleményét.

A NASA-nak sikerült a nagy találkozás a Bennu aszteroidával

A naprendszerünk keletkezését vizsgálják az amerikai űrkutatók.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban.

Ilyen sem volt még: Müller Cecília nélkül tájékoztat az operatív törzs

Mindenki nyugodjon meg, bokros teendői miatt hagyta ki az országos tiszt főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóját.

A fiúk a vágányban dolgoznak – ismét vágányzár lesz Csorna felé

Ismét vonatpótlózásra készülhet az utazóközönség.

Bill Gates könyvet írt arról, hogyan lehetne megállítani a globális felmelegedést

A milliárdos szerint 2100-ra a klímaváltozás ötször halálosabb lesz, mint a koronavírus-járvány.

Koronavírus: 1423 új fertőzött, 48 halott az elmúlt 24 órában

2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is házaltak olcsó paplanokkal a csalók

Nyugdíjasokat csaptak be, a rendőrök elkapták őket.

Az amerikai titkosszolgálat akár erővel is eltávolíthatja Trumpot a Fehér Házból, ha a jelenlegi elnök veszít Biden ellen

Donald Trump nem hajlandó azt mondani, hogy békés lesz a hatalomátadás, ha ő veszít.

van még itt cikk a témában:

Még Dévai sem tudja, hogy milyen sérülése van, jogi lépéseket fontolgat a személyiségi jogai megsértése miatt

A szombathelyi tornász nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért írta azt, hogy az elszakadt a keresztszalagja.