Fotó: Vágvölgyi Bálint

Ha öt nappal a határidő lejárta után, de leszerelték a GSM állomást a szombathelyi víztoronyról

Farkas Bazsi
2019. július 31. szerda, 17:44
Már három és fél hónapja tartania kellene az épület felújításának.

Ahogy korábban írtuk: április 16-án  adták át a szombathelyi városvezetők a Víztorony körüli területet, munkaterületnek. 500 millió forintot kapott Szombathely az Európai Uniótól, hogy rendbe tegye a régóta elhanyagolt és mára már funkcióját veszített épületet. Azóta három és fél hónap telt el, ám a munkagépek, és a szakemberek még mindig nem jelentek meg, de még csak kordont sem állítottak, hogy a munkaterületről távol tartsák az embereket. 

 

A felújítás miatt a KRESZ-park sem nyitott ki. Igaz, hogy a területre be lehet sétálni, de a kerékpár-, és gokartkölcsönző zárva van. A közbeszerzést elnyert Homlok Építőipari Zrt-hez fordultunk, hogy megtudjuk, miért nem álltak még mindig neki az építkezésnek.

 

A cég azt közölte, hogy mivel a víztoronyban továbbra sem szerelte le senki az ott található GSM-állomást, így nem tudnak a felújításnak nekiállni. 

 

Később a szombathelyi jegyzőnél is érdeklődtünk, hogy a város tud-e egyáltalán a problémáról, hiszen a kivitelező szerint az állomás eltávolítása az önkormányzat feladata lenne. A jegyző válaszában azt írta, hogy tudnak a problémáról az állomás lebontására július 26-ig van határideje az önkormányzatnak. 

 

Úgy tűnik a határidőt lehet rugalmasan is kezelni, mivel ma, vagyis július 31-én szerelték csak le az állomást. A bontásnál egyébként mi is ott voltunk. 

 

 

A víztorony felújításával 2020 áprilisáig kell végeznie a kivitelezőnek.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás