Leesett a ragtapasza, így bukott le a sorozatbetörő

BZ
2019. június 25. kedd, 10:09
Sokéves börtönből szabadult.

Egy korábban sokéves börtönre ítélt ócsai férfi alighogy szabadult nyáron, elhatározat, hogy betöréssel fog pénzt szerezni.

 

2018 szeptembere és novembere között Budapesten a 18. kerületben, valamint szülővárosában, Ócsán négy családi házat tört fel. Volt ahol az ablakot törte be, de olyan is előfordult, hogy berúgta a bejárati ajtót. A lakásokat átkutatta, készpénzt, mobiltelefont, ékszert keresett.

 

Több helyen talált is, 20 ezertől 200 ezer forintig terjedően lopott pénzt, mobilt. Volt, ahol nem találta meg a széfekbe rejtett több millónyi készpénzt.

 

Végül úgy bukott le, hogy az egyik ház ablakának betörésekor megvágta a kezét, ami vérezni kezdett, majd néhány nap múlva egy másik betörésnél szintén vérnyomokat hagyott. Egy harmadik házban pedig elhagyta a sebtapaszát.

 

Mivel így mindenhol hagyott DNS-nyomokat, genetikai szakvéleménnyel azonosították.

 

A Dabasi Járási Ügyészség jelentős értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel vádolja a férfit. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás