Grafika: Ugytudjuk.hu

Lassan hajózható lesz a szombathelyi Síp utca

Farkas Bazsi
2019. május 20. hétfő, 19:18
Pedig a kormány úgy tudja, hogy már régen tükörfényes aszfalton suhannak itt a kocsik.

Ezt a fotót ma délelőtt készítettem a szombathelyi oladi domb tetején, a Síp utcában. Az erre elhaladó autók csak lépésben tudtak közlekedni, tengelyig süppedtek a vízbe és a sárba. 

 

A Síp utca története már régre nyúlik vissza. Az utca két részből áll, az első fele a városé a második fele pedig egy közmű társaság üzemeltetésében van. Nemrég egyébként a magán beruházásból megvalósuló szakaszának építése elkezdődött, csak valahogy az önkormányzati rész nem akar elkészülni. Pedig maga Hende Csaba, Szombathely fideszes parlamenti képviselője is közben járt az ügyben. sőt szerinte el is készült már az út.

 

Hende a 2018-as évértékelőjében beszélt erről. Később aztán Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára egy írásban benyújtott kérdésre azt mondta,   

 

"Az általam megszerzett információk alapján az említett utcák - a Síp utca, a Dob utca, a Kilátó utca, a Halastó utca, a Báthory utca - felújítása megtörtént".

 

Jelentjük nem történt meg. 

 

A korábbi tervek szerint a Síp utca önkormányzati része tavasszal újult volna meg, ám ekkor sem állami, hanem önkormányzati forrásból. A jövő hét végén már június elseje lesz, vagyis kezdődik a nyár, az utca pedig aligha mutat olyan képet, hogy a tavasz végével valóban megújulna. 

 

A körzet képviselője Kecskés László (Fidesz-KDNP) a közelmúltban egyetlen közgyűlésen sem hozta szóba az oladi domb utcáit. Korábban kerestem Kecskést, hogy tájékozódjak az utca várható megépítéséről, de emailemre nem a képviselő nem reagál. 

 

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság elnöke tavaly júniusban ígérte, hogy a bizottság elé viszi az utca ügyét és tárgyalni fognak róla. Ez azonban csak ígéret maradt, mivel Lendvai az ülésen végül nem hozta szóba az utcát. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás