Szeméthalom közepén élt és többször is tüzet gyújtott egy eszement szombathelyi férfi a lakótelepi lakásában

Vágvölgyi Bálint 2019-01-23 08:27:00
Kis híján tragédia is történt, most vádat emeltek ellene.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közveszély okozásának bűntette miatt emelt vádat az ellen a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi ellen, aki több esetben gyújtott tüzet a lakásában 2017 őszétől kezdve Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott egy második emeleti lakótelepi lakásban élt, ahol jelentős mennyiségű hulladékot halmozott fel az egyik szobában. Ebben a helyiségben több fából készült bútor és egy olajradiátor is volt. A vádlott először 2017 májusában gyújtotta meg több helyen a szemetet, majd oltotta el a tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt.


2017 novemberében a vádlott már három alkalommal gyújtotta meg a hulladékot. A lakók minden esetben észlelték a füstöt a vádlott lakása feletti  lakásban és a lépcsőházban, és értesítették a tűzoltókat. A vádlott két alkalommal eloltotta a tüzet még a tűzoltók kiérkezése előtt, a harmadik  esetben azonban már az ő beavatkozásukra is szükség volt a füstölgő szemétkupac oltására.

A Barátság utcai lakását felgyújtó férfi most a Kiskar utcában teszi tönkre egy társasház életét

A lakók rettegnek, de tanúskodni nem mernek, mert tartanak a megtorlástól. Szombathely belvárosában, a Kiskar utca 9-ben él egy férfi, aki lassan teljesen élhetetlenné teszi a társasház lakóközösségének életét. "Szinte nem telik el úgy nap, hogy N.I. valamilyen módon ne adná tudtára a többi lakónak, hogy itt van a házban" - mondta el egy névtelenséget kérő házbéli.


2018 januárjában a vádlott ismét meggyújtotta a szobában papírból, ruhaneműből és sörös dobozokból felhalmozódott szemétkupacot két nappal  azt követően, hogy jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.


A lakók ebben az esetben is észlelték a lakásból kiáramló füstöt és kormot, azonban hiába próbálták felvenni a vádlottal a kapcsolatot, ő nem engedett be senkit a lakásába, majd egy idő után távozott, otthagyva a lakást a lángoló hulladékkal. A szoba kiégett a tűzben, az erkélyre vezető nyílászárók megolvadtak és kiszakadtak a helyükből, a szomszédos szoba mennyezetének műanyag borítása pedig elfolyt.

A keletkezett füst és mérgező gázok bejutottak a tűzzel érintett lakás feletti – harmadik és negyedik emeleti – lakásokba a társasház szellőzőrendszerén keresztül, valamint a lépcsőházba, ezért közveszélyes helyzet alakult ki, mert a lakók élete, testi épsége mind a lakásukban, mind az onnan történő menekülés során közvetlen veszélybe került.

A tűzoltók három gépkocsival érkeztek a helyszínre és fékezték meg a tüzet, ami a szakszerű beavatkozásuk nélkül kitörhetett volna a vádlott  lakásából, tovább terjedhetett volna  a társasház felső szintjeire és lángba boríthatta volna az épület szigetelését is.

A tűz csaknem két millió forint kárt okozott a lakásokban és a társasházban.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség börtönbüntetés kiszabását, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának  elrendelését indítványozta a vádlottal szemben.

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.