Fotó: Farkas Bazsi

Közel 900 ezer forint + ÁFÁ-t fizetett volna a szombathely mozi büféjének jelenlegi bérlője a pályázaton, csak hadd vigye tovább a boltot

Farkas Bazsi
2020. január 31. péntek, 16:05
Korábban mindössze 366 ezer 800 forint nettó bérleti díjat fizetett, a durván veszteséges cég.

Ahogy arról azon melegében beszámoltunk, ma felbontották a Savaria Mozi büféjének bérleti pályázatára beérkezett ajánlatokat. 

 

Három pályázat érkezett be.

 


Az eljárás során a legtöbbet ajánló társaság nettó 1 millió 100 ezer forintot kínált bérleti díjként. Ha csak megint nem kerül elő a pályázatban hiány, akkor ők lesznek a nyertesek.

 

A második legnagyobb ajánlatot a kávézó jelenlegi bérlője, a Café 5 Kft. tette. A cég 890 ezer forint + ÁFÁ-t ajánlott havi bérleti díjként. Kérdés persze, hogy mindezt, hogy gazdálkodta volna ki, mivel 2018-ban mindössze 18 millió 700 ezer forint bevétele volt a cégnek, ezzel pedig durva, 10 millió 726 ezer forint veszteséggel zárt. Az elmúlt 3 évben pedig egyetlen esztendőt sem tudott nyereségesre kihozni. 

 

Annyira szarul megy a szombathelyi Cinema Café, hogy volt olyan vasárnap, hogy este 7 órakor volt az első vásárló

Farkas Bazsi Folyton csak a veszteséget termeli az egység, a bérlő mégis ragaszkodik ahhoz, hogy maradjon. Ki érti ezt? Valami nem stimmel a Savaria Mozi büféjének üzemeltetésével kapcsolatban. Azt talán már unalomig ismertettük, hogy a büfé mostani üzemeltetője a Café 5 Kft.

 

Annak is érdemes utána számolni, hogy az elmúlt, 5 évben mennyi bevételtől esett el így a város. A Café 5 Kft. 2005-ben 10 évre nyerte el a kávézó és a büfé üzemeltetési jogát. Ez idő alatt végig fix 366 ezer 800 forint nettó bérleti díjat fizetett havonta. 2015-től pályáztatás nélkül vitték a boltot, ugyanennyi pénzért.


Vagyis nettó bérleti díjjal számolva, a városnak, egészen pontosan a helység tulajdonosának az Agorának, 22 millió 8 ezer forintot fizetett a cég. A mostani versenyeztetésen 1 millió 100 ezer forintos havi bérleti díj folyik majd be az intézménybe. Ez ugyancsak 5 évet számolva 66 millió forintot jelentett volna. 

 

Nagy kolonctól szabadul meg a Savaria Mozi büféjének eddigi bérlője

Farkas Bazsi Az elmúlt három évben több, mint 30 millió forint mínuszt termelt az egység. Nem irigyeljük. Ma jár le a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház kávézójának bérleti jogára kiírt pályázat határideje. A kávézó és a magába foglaló büfé hátteréről nem egyszer írtunk.

 

Ez is mutatja, hogy mennyivel jobban járt volna Szombathely, hogyha a korábbi fideszes városvezetés kiírja a pályázatot és versenyhelyzetben dönti el a piac, hogy ki üzemeltesse az egységet.

 

Visszatérve a ma felbontott pályázatokra, a harmadik pályázó netto 860 ezer forintot ígért a kávézó havi bérleti díjáért. 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás