Közel 39 ezer autó van már Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-10-24 16:56:00
212 millió forintos hiánya van a Fedett Uszodának. Ezek a holnapi közgyűlés legfontosabb számai, de itt van a többi téma is.

Rendes havi közgyűlést tartanak holnap reggel 9 órától a szombathelyi városházán. Több fontos napirendi pont is lesz, na de haladjunk szépen sorban.

Elsőként megkapja képviselői mandátumát László Győző, ezzel több, mint egy év után lesz ismét teljes a testület, ráadásul a Fidesz közgyűlési többsége is veszélybe kerül, hiszen ha Jobbik és a Pro Savaria képviselői, vagyis Balassa Péter és Molnár Miklós is szembe megy a Fidesz akaratával, akkor nincsen meg a döntésekhez szükséges többség. 

Megvan a derkovitsi választás győztese, László Győző ül a képviselő-testületbe

Egyelőre nem hivatalos, de a szavazatszámlálásról szerzett információink szerint László Győző nyerte a szombathelyi 5-ös választókerületben kiírt időközi képviselő-választást. A szavazókörökben értesüléseink szerint az alábbiak szerint alakultak az eredmények: 21-es szavazókör: Melega Miklós (Fidesz-KDNP) 161, László Győző (Éljen Szombathely!)

212 millió forintos hiányt termel a Fedett Uszoda új medence része. A létesítményt TAO pénzből építették a vízilabdásoknak, és a megnyitón Hende Csaba azt mondta, hogy olcsóbb lesz a fenntartása az uszodának, mint az korábban volt. Ehhez képest már a Vízmű SC is megszűnt, a növekvő terhek miatt. Most az önkormányzathoz kerül a Fedett Uszoda, így a hiányt részben a városnak kell majd benyelni. 

Túl sokba kerül a TAO pénzből épült uszoda fenntartása, becsődölt az úszóklub Szombathelyen

Civil egyesületből önkormányzati szakosztály lesz a szombathelyi uszodabővítés miatt nehéz helyzetbe került Vízmű SC - írja az atlatszo.hu. A lap júniusban mutatta be a szombathelyi Vízmű SC nehéz helyzetét, ami abból adódott, hogy bővítették a városi Fedett Uszodát. Az új medencét nem az úszók, hanem a helyi vízilabda klub, az AVUS építette TAO pénzből, az üzemeltetést azonban már nem vállalták.

38 ezer 487. Ennyi autó van ma Szombathelyen, nem csoda hát, hogy a város reggel és délután a csúcsforgalomban bedugul. Ezt felszámolandó a teljes várost érintő forgalomszabályozásba és áttervezésbe kezd a városvezetés. Parkolók, közlekedési csomópontok, lámpák hangolása. Sok minden szóba kerül majd. 

Beszámolnak az idei Savaria Karneválról is. Az előzetesből annyit  lehet tudni, hogy 110 ezer embert vonzottak idén a historikus játékok - a sajtónak tartott tájékoztatón még látogatószámot nem tudtak mondani a szervezők -, 103 millió forintba került, és 97 millió forintot kerestek vele. A szervezők 47,5 millió forintot kérnek a jövő évi rendezvényre a várostól. (Idén 35 millióval szállt be az önkormányzat.) 

Egyelőre még maguk a szervezők sem tudják, hogy jövőre ki vezeti a Savaria Karnevál felvonulását

Karnevál értékelő sajtótájékoztatót tartottak ma a szombathelyi városházán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a szervezők elmondták, hogy mennyire sikeres rendezvény is van a hátuk mögött. A négy nap alatt megrendezett 405 programból ugyanis csupán 12-őt kellett lefújni az eső miatt. Hogy hányan is voltak Szombathelyen a karneváli hétvégén nem tudni.

Döntenek a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetői posztjáról, háziorvosi praxisról, a Szombathelyi Sportiskola feladatairól, az ipartelep bővítéséről, a Mesebolt Bábszínház igazgatójáról, és az általános iskolák felvételi körzeteiről is. 
 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.