Közel 39 ezer autó van már Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-10-24 16:56:00
212 millió forintos hiánya van a Fedett Uszodának. Ezek a holnapi közgyűlés legfontosabb számai, de itt van a többi téma is.

Rendes havi közgyűlést tartanak holnap reggel 9 órától a szombathelyi városházán. Több fontos napirendi pont is lesz, na de haladjunk szépen sorban.

Elsőként megkapja képviselői mandátumát László Győző, ezzel több, mint egy év után lesz ismét teljes a testület, ráadásul a Fidesz közgyűlési többsége is veszélybe kerül, hiszen ha Jobbik és a Pro Savaria képviselői, vagyis Balassa Péter és Molnár Miklós is szembe megy a Fidesz akaratával, akkor nincsen meg a döntésekhez szükséges többség. 

Megvan a derkovitsi választás győztese, László Győző ül a képviselő-testületbe

Egyelőre nem hivatalos, de a szavazatszámlálásról szerzett információink szerint László Győző nyerte a szombathelyi 5-ös választókerületben kiírt időközi képviselő-választást. A szavazókörökben értesüléseink szerint az alábbiak szerint alakultak az eredmények: 21-es szavazókör: Melega Miklós (Fidesz-KDNP) 161, László Győző (Éljen Szombathely!)

212 millió forintos hiányt termel a Fedett Uszoda új medence része. A létesítményt TAO pénzből építették a vízilabdásoknak, és a megnyitón Hende Csaba azt mondta, hogy olcsóbb lesz a fenntartása az uszodának, mint az korábban volt. Ehhez képest már a Vízmű SC is megszűnt, a növekvő terhek miatt. Most az önkormányzathoz kerül a Fedett Uszoda, így a hiányt részben a városnak kell majd benyelni. 

Túl sokba kerül a TAO pénzből épült uszoda fenntartása, becsődölt az úszóklub Szombathelyen

Civil egyesületből önkormányzati szakosztály lesz a szombathelyi uszodabővítés miatt nehéz helyzetbe került Vízmű SC - írja az atlatszo.hu. A lap júniusban mutatta be a szombathelyi Vízmű SC nehéz helyzetét, ami abból adódott, hogy bővítették a városi Fedett Uszodát. Az új medencét nem az úszók, hanem a helyi vízilabda klub, az AVUS építette TAO pénzből, az üzemeltetést azonban már nem vállalták.

38 ezer 487. Ennyi autó van ma Szombathelyen, nem csoda hát, hogy a város reggel és délután a csúcsforgalomban bedugul. Ezt felszámolandó a teljes várost érintő forgalomszabályozásba és áttervezésbe kezd a városvezetés. Parkolók, közlekedési csomópontok, lámpák hangolása. Sok minden szóba kerül majd. 

Beszámolnak az idei Savaria Karneválról is. Az előzetesből annyit  lehet tudni, hogy 110 ezer embert vonzottak idén a historikus játékok - a sajtónak tartott tájékoztatón még látogatószámot nem tudtak mondani a szervezők -, 103 millió forintba került, és 97 millió forintot kerestek vele. A szervezők 47,5 millió forintot kérnek a jövő évi rendezvényre a várostól. (Idén 35 millióval szállt be az önkormányzat.) 

Egyelőre még maguk a szervezők sem tudják, hogy jövőre ki vezeti a Savaria Karnevál felvonulását

Karnevál értékelő sajtótájékoztatót tartottak ma a szombathelyi városházán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a szervezők elmondták, hogy mennyire sikeres rendezvény is van a hátuk mögött. A négy nap alatt megrendezett 405 programból ugyanis csupán 12-őt kellett lefújni az eső miatt. Hogy hányan is voltak Szombathelyen a karneváli hétvégén nem tudni.

Döntenek a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetői posztjáról, háziorvosi praxisról, a Szombathelyi Sportiskola feladatairól, az ipartelep bővítéséről, a Mesebolt Bábszínház igazgatójáról, és az általános iskolák felvételi körzeteiről is. 
 

Szólj hozzá!

Győzelemmel kezdte az egyiptomi világbajnokságot a férfi kéziválogatott

Zöld-foki Köztársaság kipiálva, vasárnap Uruguay következik.

Tűz volt egy sárvári lakásban

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

Török sztárcsapathoz igazolt a válogatott focista, Szalai Attila

Másfél év után távozik a ciprusi Apollon Limasszoltól.

Terrortámadással és a Parlament lerohanásával fenyegetőzött, letartóztatásban marad

A hajléktalan férfi többször állt már pszichiátriai kezelés alatt.

Nagy Feró 75: Új dallal készült a Fatal Error

A szombathelyi gitárossal, Joós Bencével felálló együttes is szülinapi bulit tart.

Az ADOM Diákmozgalom többek között az javasolja, idén se legyen szóbeli érettségi

Emellett még hat javaslatuk van az érettségi vizsgák kapcsán.

Ausztriát is jelentősen érintheti a brit vírusmutáció

Az országban 70-100 gyanús esetet találtak a napokban.

Így fog kinézni a Keleti pályaudvar utascentruma, ha elkészül

Bár, mint korábbi cikkünkben leírtuk, ez teljes pályaudvar-felújításnak aligha nevezhető.

Közeledik a választás, „napirendre került” a 82-es út új győri bevezető szakaszának tervezése

Elkezdtek foglalkozni vele, de az út megépítésére még sok évet kell várni.

Trump még gyorsan belerúgott a Xiaomiba

Elnökségének utolsó napjaiban feketelistára tette a népszerű techcéget.

Operatív törzs: túl jól haladnak az oltások Magyarországon

Megtartják februárban a központi írásbeli felvételiket.

Új erőnléti edző érkezett az Egis Körmendhez

Saša Ogrizović helyett Jure Muršec érkezett a vasi csapathoz.

A gyermekeket bármikor zaklathatják az interneten

A szakértők szerint a szülők feladata lenne a helyzet kezelése.

van még itt cikk a témában:

A győri polgármester úgy nyilatkozott mai videójában, hogy tilos lesz a tűzijáték, mi viszont úgy tudjuk, hogy ez nem így van

Korábbi cikkünkből kiderül: nem minden típusú tűzijátékra érvényes a jogszabály. De azért csak nézze meg Dézsi Csaba András COVID-híradóját!

Dézsi: Nem a parkolási rendelet miatt nem mennek vásárlók a belvárosba

A polgármester szerint tíz percet igazán lehet sétálni. A friss győri covid-híradóból kiderült: idén magánban sem lesz tűzijáték, a szombati munkanapon hétköznapi menetrend szerint lehet parkolni, és szeptember óta 2550 covidos beteg kapott ellátást a győri kórházban az intenzív osztályra került betegek 54 százalékát sikerült megmenteni.

Ungár: Az ingyenes parkolás csak egy újabb eszköz, amivel az önkormányzatokat sanyargatja a kormány

Éppen ezért azt követeli a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője, hogy töröljék el azt.