Közel 39 ezer autó van már Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-10-24 16:56:00
212 millió forintos hiánya van a Fedett Uszodának. Ezek a holnapi közgyűlés legfontosabb számai, de itt van a többi téma is.

Rendes havi közgyűlést tartanak holnap reggel 9 órától a szombathelyi városházán. Több fontos napirendi pont is lesz, na de haladjunk szépen sorban.

Elsőként megkapja képviselői mandátumát László Győző, ezzel több, mint egy év után lesz ismét teljes a testület, ráadásul a Fidesz közgyűlési többsége is veszélybe kerül, hiszen ha Jobbik és a Pro Savaria képviselői, vagyis Balassa Péter és Molnár Miklós is szembe megy a Fidesz akaratával, akkor nincsen meg a döntésekhez szükséges többség. 

Megvan a derkovitsi választás győztese, László Győző ül a képviselő-testületbe

Egyelőre nem hivatalos, de a szavazatszámlálásról szerzett információink szerint László Győző nyerte a szombathelyi 5-ös választókerületben kiírt időközi képviselő-választást. A szavazókörökben értesüléseink szerint az alábbiak szerint alakultak az eredmények: 21-es szavazókör: Melega Miklós (Fidesz-KDNP) 161, László Győző (Éljen Szombathely!)

212 millió forintos hiányt termel a Fedett Uszoda új medence része. A létesítményt TAO pénzből építették a vízilabdásoknak, és a megnyitón Hende Csaba azt mondta, hogy olcsóbb lesz a fenntartása az uszodának, mint az korábban volt. Ehhez képest már a Vízmű SC is megszűnt, a növekvő terhek miatt. Most az önkormányzathoz kerül a Fedett Uszoda, így a hiányt részben a városnak kell majd benyelni. 

Túl sokba kerül a TAO pénzből épült uszoda fenntartása, becsődölt az úszóklub Szombathelyen

Civil egyesületből önkormányzati szakosztály lesz a szombathelyi uszodabővítés miatt nehéz helyzetbe került Vízmű SC - írja az atlatszo.hu. A lap júniusban mutatta be a szombathelyi Vízmű SC nehéz helyzetét, ami abból adódott, hogy bővítették a városi Fedett Uszodát. Az új medencét nem az úszók, hanem a helyi vízilabda klub, az AVUS építette TAO pénzből, az üzemeltetést azonban már nem vállalták.

38 ezer 487. Ennyi autó van ma Szombathelyen, nem csoda hát, hogy a város reggel és délután a csúcsforgalomban bedugul. Ezt felszámolandó a teljes várost érintő forgalomszabályozásba és áttervezésbe kezd a városvezetés. Parkolók, közlekedési csomópontok, lámpák hangolása. Sok minden szóba kerül majd. 

Beszámolnak az idei Savaria Karneválról is. Az előzetesből annyit  lehet tudni, hogy 110 ezer embert vonzottak idén a historikus játékok - a sajtónak tartott tájékoztatón még látogatószámot nem tudtak mondani a szervezők -, 103 millió forintba került, és 97 millió forintot kerestek vele. A szervezők 47,5 millió forintot kérnek a jövő évi rendezvényre a várostól. (Idén 35 millióval szállt be az önkormányzat.) 

Egyelőre még maguk a szervezők sem tudják, hogy jövőre ki vezeti a Savaria Karnevál felvonulását

Karnevál értékelő sajtótájékoztatót tartottak ma a szombathelyi városházán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a szervezők elmondták, hogy mennyire sikeres rendezvény is van a hátuk mögött. A négy nap alatt megrendezett 405 programból ugyanis csupán 12-őt kellett lefújni az eső miatt. Hogy hányan is voltak Szombathelyen a karneváli hétvégén nem tudni.

Döntenek a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetői posztjáról, háziorvosi praxisról, a Szombathelyi Sportiskola feladatairól, az ipartelep bővítéséről, a Mesebolt Bábszínház igazgatójáról, és az általános iskolák felvételi körzeteiről is. 
 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.