Koronavírus helyzet ide vagy oda, a kőszegi fideszes képviselő fia háromnapos dzsemborit rendez a város Fő terén 

Farkas Bazsi 2020-09-18 10:23:00
A rendezvény főszereplője a Kőszegi Sör, ami egyébként csak nevében kőszegi.

Kiss András kőszegi vállalkozó tavaly került az Átlátszó.hu és az Ugytudjuk.hu látóterébe. Kiss édesapja, Kiss Károly Péter, fideszes színekben ül bent a kőszegi képviselő testületben.

Az ifjabbik Kis sok mindennel foglalkozott. 2016-ban például megalapította a koszeginfo.com-ot, amit a kőszegi önkormányzat 2 x 2 millió forinttal meg is támogatott. Hogy mennyire működik a weboldal most, hogy a támogatást már nem kapja a vállalkozó nem tudni pontosan. Az biztos, hogy a címlapon található akciós szállodai csomagajánlat 2018-ra szól.

Honlapot indított a kőszegi fideszes képviselő fia, a város megtámogatta

A koszeg.hu néven működik Kőszeg város hivatalos honlapja. A lap folyamatosan frissül, üzemeltetője nonprofit módon a városi önkormányzat. Többek között ez is elhangzott azon a bizottsági ülésen, amit 2016 januárjában tartottak a vasi városban. (A domain.hu szerint a jogosult a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, ami valóban az önkormányzat intézménye).Elsőként ezen az ülésen bukkant fel a koszeginfo.com weboldal neve is, úgyis mint támogatandó felület.

Kiss másik biznisze a Kőszegi Sör. A fogyasztó kezébe véve az italt azt gondolná, hogy ez a sör Kőszegen készült, pedig csupán nevében kőszegi a Kőszegi. A sört a Horizont Söröknél főzik. 

Erről a sör manufaktúráról már korábban írt az Átlátszó, 2018. áprilisi cikkében mutatta be az üzemet és az annak hátterét adó Sörműves Kft-t. A cégnek mások mellett, közvetve vagy direktben olyan tulajdonosai vannak, mint Csík Balázs, aki Rogán Antal feltalálótársaként vált ismertté, Mendelényi Dániel utazó nagykövet és Bozó Zoltán volt szentesi fideszes polgármesterjelölt. 

Még helypénzt sem kellett fizetnie a fideszes kőszegi képviselő fiának a direkt neki kitalált városi rendezvényeken, hogy csapolhassa a saját sörét

Január elején került az atlatszo.hu és az Ugytuduk.hu látóterébe Kiss András vállalkozó. A kkor többek között azért figyeltek fel Kissre, mivel Kőszeggel foglalkozó honlapja úgy kapott kétszer is évi 2 millió forintos támogatást a helyi önkormányzattól, hogy édesapja, Kiss Károly Péter fideszes képviselőként ott ül a testületben.

A Facebook adatai szerint a Kőszegi Sör a szervezője a mától induló és vasárnap estig tartó kőszegi Őszi Zenés Estéknek. A programokat lelkesen hirdeti a város hivatalos weblapja és Facebook-oldala is.

A környéken szinte minden nagyobb tömegrendezvényt lemondtak. Szombathelyen a Savaria Karnevál, Sárváron a Simon-Júdás vásár, Velemben a Gesztenye Napok maradnak el. Kőszegen mégis megrendezik a Kőszegi Sör szervezte Őszi Zenés Estéket.

Kerestük a polgármesteri hivatalt, hogy megtudjuk miért döntöttek úgy, hogy a mostani vírus helyzetben is megtartják a rendezvényt. Egyáltalán mennyi embert várnak és, hogy milyen óvintézkedéseket vezetnek be a program idejére az annak helyet adó kőszegi Fő térre. 

Amint kapunk válaszokat azonnal jelentkezni fogunk. 

Frissítés

Cikkünk megjelenése után, október 2-án küldött választ a kőszegi önkormányzat, ezt mutatjuk is:

Címlapfotón Huber László (Fidesz-KDNP) korábbi kőszegi polgármester kitüntetést ad át Kiss Andrásnak. 

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.