Koronavírus helyzet ide vagy oda, a kőszegi fideszes képviselő fia háromnapos dzsemborit rendez a város Fő terén 

Farkas Bazsi 2020-09-18 10:23:00
A rendezvény főszereplője a Kőszegi Sör, ami egyébként csak nevében kőszegi.

Kiss András kőszegi vállalkozó tavaly került az Átlátszó.hu és az Ugytudjuk.hu látóterébe. Kiss édesapja, Kiss Károly Péter, fideszes színekben ül bent a kőszegi képviselő testületben.

Az ifjabbik Kis sok mindennel foglalkozott. 2016-ban például megalapította a koszeginfo.com-ot, amit a kőszegi önkormányzat 2 x 2 millió forinttal meg is támogatott. Hogy mennyire működik a weboldal most, hogy a támogatást már nem kapja a vállalkozó nem tudni pontosan. Az biztos, hogy a címlapon található akciós szállodai csomagajánlat 2018-ra szól.

Honlapot indított a kőszegi fideszes képviselő fia, a város megtámogatta

A koszeg.hu néven működik Kőszeg város hivatalos honlapja. A lap folyamatosan frissül, üzemeltetője nonprofit módon a városi önkormányzat. Többek között ez is elhangzott azon a bizottsági ülésen, amit 2016 januárjában tartottak a vasi városban. (A domain.hu szerint a jogosult a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, ami valóban az önkormányzat intézménye).Elsőként ezen az ülésen bukkant fel a koszeginfo.com weboldal neve is, úgyis mint támogatandó felület.

Kiss másik biznisze a Kőszegi Sör. A fogyasztó kezébe véve az italt azt gondolná, hogy ez a sör Kőszegen készült, pedig csupán nevében kőszegi a Kőszegi. A sört a Horizont Söröknél főzik. 

Erről a sör manufaktúráról már korábban írt az Átlátszó, 2018. áprilisi cikkében mutatta be az üzemet és az annak hátterét adó Sörműves Kft-t. A cégnek mások mellett, közvetve vagy direktben olyan tulajdonosai vannak, mint Csík Balázs, aki Rogán Antal feltalálótársaként vált ismertté, Mendelényi Dániel utazó nagykövet és Bozó Zoltán volt szentesi fideszes polgármesterjelölt. 

Még helypénzt sem kellett fizetnie a fideszes kőszegi képviselő fiának a direkt neki kitalált városi rendezvényeken, hogy csapolhassa a saját sörét

Január elején került az atlatszo.hu és az Ugytuduk.hu látóterébe Kiss András vállalkozó. A kkor többek között azért figyeltek fel Kissre, mivel Kőszeggel foglalkozó honlapja úgy kapott kétszer is évi 2 millió forintos támogatást a helyi önkormányzattól, hogy édesapja, Kiss Károly Péter fideszes képviselőként ott ül a testületben.

A Facebook adatai szerint a Kőszegi Sör a szervezője a mától induló és vasárnap estig tartó kőszegi Őszi Zenés Estéknek. A programokat lelkesen hirdeti a város hivatalos weblapja és Facebook-oldala is.

A környéken szinte minden nagyobb tömegrendezvényt lemondtak. Szombathelyen a Savaria Karnevál, Sárváron a Simon-Júdás vásár, Velemben a Gesztenye Napok maradnak el. Kőszegen mégis megrendezik a Kőszegi Sör szervezte Őszi Zenés Estéket.

Kerestük a polgármesteri hivatalt, hogy megtudjuk miért döntöttek úgy, hogy a mostani vírus helyzetben is megtartják a rendezvényt. Egyáltalán mennyi embert várnak és, hogy milyen óvintézkedéseket vezetnek be a program idejére az annak helyet adó kőszegi Fő térre. 

Amint kapunk válaszokat azonnal jelentkezni fogunk. 

Frissítés

Cikkünk megjelenése után, október 2-án küldött választ a kőszegi önkormányzat, ezt mutatjuk is:

Címlapfotón Huber László (Fidesz-KDNP) korábbi kőszegi polgármester kitüntetést ad át Kiss Andrásnak. 

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.