Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke (Fotó: Vágvölgyi Bálint)

Korábban a bevándorlós plakátkampányon szakított az kommunikációs cég, amelyikkel a Haladás bejelentette, hogy elfogadják ajándékként a -400 millió forintot

Farkas Bazsi
2019. július 4. csütörtök, 10:24
Egyáltalán, minek kell külsős kommunikációs cég a sportegyesületnek?

Hétfőn kaptunk közleményt a Haladás VSE-től, amelyben azt írták, hogy szándéknyilatkozatot tett ez egyesület vezetősége arra vonatkozóan, hogy átveszik a Halmill Kft. többségi tulajdonosát a Haladás Labdarúgó Kft.-ben ezzel pedig ismét egyesül a Hali. 

 

Az már a hétfő délutáni szurkolói ankéton derült ki, hogy a Halmill 400 millió forintos tartozást halmozott fel, így azon túl, hogy a HVSE-nek elő kell teremtenie a pénzt a focicsapat működtetéséhez - amely jelen állás szerint az NB II.-ben indul el - elsőként a 400 millió forintos adósságot kell rendeznie. 

 

Úgy néz ki azonban, hogy az adósság csökkentést nem spórolással képzeli el a HVSE. A hétfőn kiadott közleményt ugyanis egy külsős cég a budapesti, Goodwill Communications küldte szét a sajtónak. A dolog azért is érdekes, mert a Haladás weblapja szerint, az egyesületben van egy külön ember a kommunikáció kezelésére. 

 

Egyébként ilyen esetben egy közlemény szétküldése annyi munkával jár, hogy az ügyvezető, vagy elnök által lediktált szöveget egy titkár szétküldi az országos és a helyi sajtónak. Ez a mostani internetes világban tokkal, vonóval nem több, mint egy órás mutatvány.

 

A HVSE valamiért mégis jobban látta ezt a feladatot kiadni egy külsős cégnek. 

 

Az biztos, hogy a Goodwill Communications egy profi cég, több rangos nemzetközi kommunikációs szakmai elismerésben részesült már

 

2015-ben pedig azzal került be a sajtóba, hogy ez a cég volt az egyik amelyik a több száz millió forintos, migránsokkal ijesztgetős kormányzati plakátkampányban nyertes korzociumi tag volt. Mellesleg akkor, a napi.hu cikke szerint, a kampányon szakító cégekkel hirdetmény nélküli, egyajánlatos közbeszerzést követően szerződött a Miniszterelnökség.

 

Feltettük a kérdéseket a HVSE-nek, hogy mióta dolgoztatnak a  Goodwill Communicationsszal, mennyi pénzt fizetnek ki a szolgáltatásért, és milyen szempontok alapján választották ki a céget. 

 

Amint kapunk válaszokat jelentkezni fogunk. 

 

Ami pedig a HVSE eddigi költségvetését illeti. A hétfői ankéton az hangzott el, hogy a HVSE költségvetése 480 millió forint. Ehhez tavaly 41,5 millió forintot adott az önkormányzat és további 132 millió forintot kapott az egyesület a Sportkomplexum bérleti díjának fizetésére. Ehhez az év végén még további 180 millió forintot kaptak a kormánytól. Ez összesen 353 és fél millió forint. 

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás