HIRDETÉS

Fotó: Ugytudjuk.hu

180 millió forintot gurított a Kormány a Haladás VSE-nek

Farkas Bazsi
2018. december 27. csütörtök, 19:45
Tao pénzből oldódhat meg a Sportkomplexum és a uszoda fenntartása Szombathelyen.

Bár még karácsony előtt, december 23-án döntött a Kormány arról, hogy 180 millió forintot ad a Haladás VSE-nek, a hírt csak tegnap jelentette meg Hende Csaba, Szombathely Fideszes parlamenti képviselője. 


Hende azt írja, a Haladás VSE sportszakmai többlet feladatainak támogatására kapta ezt a pénzt. 

 

Hende Csaba

A Kormány december 23-i ülésén a Haladás VSE részére sportszakmai többletfeladatainak támogatására 180 millió forintot biztosított. Köszönjük a Haladás szakosztályaiban sportoló sok száz szombathelyi...

 

 

Csak, hogy tiszta legyen, most nem a focisták kaptak zsetont, hanem az a HVSE amely jónéhány sportszakosztályt tömörít. 

 


De ha már Haladás. Hende egy a napokban megjelent interjúban nyugtatott meg mindenkit, hogy elfogadták azt a törvényt, ami lehetővé teszi a Tao pénzek létesítmény fenntartásra való elköltését. Vagyis a Kormány központilag oldotta meg a stadionok fenntartásának problémáit. A szombathelyi Haladás Sportkomplexum, tavaly november 8-i átadása óta nem talált fenntartót, így az önkormányzatnak kellett eddig a zsebébe nyúlnia. Bár kinevezése után Gál Sándor a komplexum vezetője a nekünk adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a fenntartásban a VIP vendéglátás lehet az egyik láb, úgy néz ki ebből azóta sem lett komolyabb bevétel. Még az egyben rendezett megyei és városi bált sem a Haladásban tartják, pedig tavaly a VIP terem volt a helyszíne a vasi elitet tömörítő bálnak. 

 


De nem csak a Haladás Sportkomplexum fenntartása volt problémás, hanem a Tao pénzből bővített szombathelyi Fedett Uszodának is. Ott a bővítés miatt a Vízmű SC szűnt meg, a fenntartási költségek egy részét akarták az úszókra átnyomni, akik ebbe beleroppantak. A legutóbbi közgyűlésen 100 millió forintos önkormányzati támogatást kellett megszavazni az Fedett Uszoda fenntartására. 

 

Épül a fedett műjégpálya is Szombathelyen. A SZOVA azt mondta az ő számításaik szerint a Műjégpályával és a Tófürdővel együtt rentábilisen tudják majd üzemeltetni a jégcsarnokot. Hende azonban most azt mondta, a Tao ebben is segítség lehet. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás