Koczka Tibor indul a polgármesteri székért

ugytudjuk.hu 2019-08-06 10:12:00
Független jelölt lesz a jelenlegi fideszes alpolgármester.

Koczka Tibor alpolgármester szimbolikus helyszínt választott a ma délelőtti sajtótájékoztatójára, ahova egyébként feleségével érkezett. A szombathelyi Képtár teraszára hívta össze a sajtó képviselőit, hiszen innen jól látható Szombathely 2000 éves történelme, és a városháza épülete is.

Elmondta, Szombathely akkor tudott fejlődni, amikor Európa egységes volt, Európában, Magyarországon és Szombathelyen is béke honolt. Szerinte azonban most Szombathelynek egy olyan polgármesterre van szüksége, aki a pártok háborúskodása helyett kész az együttműködésre, a várost újra egyesíti. Ezért sok sok támogató és biztató felkérés után arra a döntésre jutott, hogy az őszi önkormányzati választáson független polgármesterként megméretteti magát.

"Akik ismernek, tudják, világ életemben a józan ész politikáját folytattam, másképp nem is tudtam volna boldogulni harminc évig cégvezetőként, vállalkozóként és újságíróként sem. Most a józan ész politikája azt diktálja, hogy Szombathely fejlődéséhez békére, összefogásra és együttműködésre van szükség" - fogalmazott Koczka.

"Mit tudok ajánlani a szombathelyieknek?" - tette fel magának a kérdést Koczka Tibor, majd három pontban válaszolt.

Függetlenséget kínál, amit úgy fejtett ki, hogy ez nem a szombathelyiektől, hanem a pártoktól való függetlenség. Azt mondja, megválasztása esetén nem a pártközpontoknak, vagy azok helytartóinak kell megfelelnie, hanem kizárólag a szombathelyieknek fog tartozni elszámolással.

Nyugalmat, kiszámíthatóságot ígért Koczka, azt mondja nem a háborút akarja megnyerni, hanem annak véget vetni, ami itt zajlik Szombathelyen. Szerinte vannak, akiknek az az érdekük, hogy Szombathelyen a megosztottság folytatódjon és szekértáborok alakuljanak, hogy megtartsák hatalmukat. Közös célokat szeretne megfogalmazni, azok mentén cselekedni.


Harmadik pontként a szakmaiságot nevezte meg. Mivel a jelenlegi három polgármesterjelölt közül csak neki van városvezetői tapasztalata, ezért Koczka Tibor szerint megválasztása esetén ő az első naptól kezdve folytatná a munkát, míg mások még csak tanulni érkeznének a városházára.

Koczka azt mondta, a józan ész politikáját kínálja a szombathelyieknek és a polgári jobboldali értékrendjét.

Újságírói kérdésre, miszerint más szervezetek támogatását elfogadja-e, azt mondta, nem az számít neki, hogy kik támogatják, hanem a saját értékrendjét tudja képviselni. A korábban említett három pontból jottányit sem akar engedni.

Arról, hogy Puskás Tivadar visszavonta az általános helyettesi megbízását, azt mondta Koczka Tibor azt mondta, az elmúlt 57 hónapban sokszor helyettesítette a polgármestert de sohasem élt vissza ezzel, munkájára panasz nem érkezett. Múlt héten is épp ő helyettesítette Puskást, amikor a szabadságát megszakítva megjelent a városházán és közölte, hogy megvonja jogköreit.

További kérdésre elmondta azt is, hogy pártja hetek óta nem kommunikál vele, csak közleményekben és Facebook-bejegyzésekben.

Koczka elmondta, tudja, hogy hideget-meleget fog kapni az októberi választásig, de vállalja. Hozzátette, hogy megosztott a párttagság véleménye, olyan párttársak is bíztatták, akik munkájukból adódóan függő viszonyban vannak (iskolaigazgató, városi cégnél dolgozó), így nem tehetik meg, hogy nyilvánosan kiálljanak mellette.

Azt, hogy a polgármesterjelöltet eddig nem adó szervezetek (Pro Savaria, Jobbik) támogatják-e, nem tudni. Az ezt firtató kérdésre azt mondta, lehet, hogy eljön az ideje, de szerinte nincs még itt.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.