Két sofőrt is ittas vezetés miatt állítottak a Körmendi Járásbíróság elé a múlt héten

ugytudjuk.hu
2020. január 20. hétfő, 11:46
Mindkettejüknek elvették a jogosítványát.

A Körmendi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt állított két vádlottat a Körmendi Járásbíróság elé a múlt héten. Az első ügyben úgy derült ki, hogy a vádlott ittas volt, hogy vétlen járművezetőként közlekedési balesetet szenvedett. A vádlott ugyanis Körmend irányából Nádasd felé közlekedett a gépkocsijával tavaly, egy novemberi napon, amikor a vele azonos irányba haladó autóbusz hátulról nekiütközött.

 

A baleset részeseként véralkohol vizsgálatnak vetették alá a vádlottat, aminek eredménye szerint enyhe fokban ittasan vezette a személygépkocsiját a baleset idején. Kiderült továbbá az is, hogy a vádlottnak nem volt érvényes vezetői engedélye, mert a jogosítványa egészségügyi érvényessége a baleset előtt két hónappal lejárt. A Körmendi Járásbíróság jogerős ítéletével 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat és 1 év 2 hónapra eltiltotta a „B” kategóriájú járművek vezetésétől.

 

A második ügyben a vád szerint a rendőrség közúti ellenőrzés alá vont egy sofőrt Csörötneken még idén január elején. Az ellenőrzés során alkoholfogyasztás gyanúja merült fel, amit a későbbiekben az alkohol szonda igazolt. A mért eredmény alapján a vádlott enyhe fokban ittasan vezette a gépkocsit a késői órán.

 

A Körmendi Járásbíróság 216.000 forint pénzbüntetést és 1 év „B” kategóriára korlátozott járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottra, aki enyhítésért fellebbezett. A Körmendi Járási Ügyészség mindkét ügyben tudomásul vette az indítványával egyező ítéletet. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás