Két hete döntötte le a szél a szombathelyi soha meg nem épülő Magellán Center kerítését, azóta sem állították helyre

Farkas Bazsi 2019-03-18 17:29:00
Az hagyján, hogy ronda, de még balesetveszélyes is.

Két hete támadt Szombathelyre viharos erejű szél, nem kevés munkát adva akkor a tűzoltóknak. Leginkább fadöntéshez kellett vonulnia az egyenruhásoknak.

A vihar egy látványos szombathelyi belvárosi kárt is okozott, ledöntötte a soha meg nem épülő Magellán Center telkének kerítését. A kerítés egyébként sem volt már valami jó állapotban, OSB lapokból rakták össze, amiket az eső és napfény már teljesen tönkretette, így nem kellett neki sok, hogy a természet erőinek és az idő vasfogának teljesen megadja magát. 

Két hete nem zavar senkit, hogy a belváros egyik legforgalmasabb pontja mellett az összetört kerítés és a rendezetlen telek látványa üdvözli a közlekedőket. 

A telek régóta eladó, annak idején egy Fidesz közeli vállalkozó álmodott ide egy bevásárlóközpontot, a szükséges ásatásokat el is végezték egy különleges leletet fel is tártak. Mithras-szentély nyomait találták a régészek. Bő egy évtizede az volt az elképzelés, hogy a mélygarázs kialakításnál egy üveg lappal fednék el a szentélyt, így azt a továbbiakban a centerbe érkezők bármikor megtekinthetnék.

A tervekből nem lett semmi, közben a telket árulni kezdték, legutóbb, pár éve 1 millió eurót kértek érte, vevő azonban nem akadt rá.


Legutóbb Ipkovich György (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselő vetette fel, hogy kötelezzék a tulajdonost a tereprendezésre, és arra, hogy köztéri parkot létesítsen a volt ÉDÁSZ telepen. Ezt azonban akkor a fideszes városvezetés leszavazta. 

Két hete szombaton a Haladás 3-2-re győzte le az Újpestet - írta a 112press.hu. Egy Haladás szurkoló hazafele a telekre betévedve akart magán könnyíteni, ám a sötétben nem vette észre és beleesett az egyik munkagödörbe. A szurkoló akkor pár horzsolással megúszta az esetet.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.