Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook

Későn hívták ki a mentőt, meghalt egy üzemi dolgozó Szombathelyen

Farkas Bazsi
2019. október 15. kedd, 17:50
A bíróság ma tárgyalta az ügyet, de ítélet nem született.

A később elhunyt sértett, 2017. június 30-án reggel 7 óra 43 perckor lett rosszul, a Főkefe üzemében dolgozott 30 másik, szintén megváltozott munkaképességű kollégájával. A másodrendű vádlott a sértett csoportvezetőjeként, míg az elsőrendű üzemvezetőként dolgozott. 

 

A munkatársak elsőként az üzemvezetőt értesítették, majd eztán szóltak a csoportvezetőnek. A csoportvezető egyből mentőt akart hívni, ám az üzemvezető arra utasított, hogy ezzel még várjanak.

 


Végül 7 óra 59 perckor hívtak csak mentőt, ami így 8 óra 6 percre ért ki az üzemhez. A mentők ugyan újraélesztették a sértettet és be is szállították a Markusovszky Kórházba, ám végül a szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni a beteg életét, július 11-én meghalt. A szakértők kimondták, hogyha korábban hívtak volna mentőt, a sértett túlélte volna az esetet. 

 

A Szombathelyi Törvényszék ma előkészítő ülésen foglalkozott az üggyel. Az elsőrendű vádlott nem ismerte el bűnösségét, vallomást nem tett, míg a másodrendű vádlott tett vallomást, de a cselekményben nem ismerte el a bűnösségét. 

 

A bíróság az ügyet tárgyalásra utalta, amely 2020. január 14-én lesz, a bizonyítási eljárás keretében tanúkat, szakértőket hallgat meg a bíróság.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás