Jordán Tamás: ez a csillag is azt mutatja, hogy jól döntöttem, amikor Szombathelyre jöttem

Varga Mátyás 2020-06-30 08:04:00
A Weöres Sándor Színház igazgatója reméli, hogy idővel többen is megnézik a nevével ellátott csillagot.

Szombaton tartották a Savaria Mozi árkádjánál a szombathelyi hírességek sétányának avatóját. Az eseményen három hazai híresség kapott csillagot, név szerint Törőcsik Mari, színésznő, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, és Benkő László, az Omega billentyűse. Az eseményen Törőcsik Mari egészségügyi állapota miatt sajnos nem tudott részt venni, viszont Jordán Tamás valamint Benkő László is részt vett a nevével ellátott csillag leleplezésén.

Jordán Tamást nem sokkal csillagának leleplezése után kérdeztük.

Szombathely díszpolgára lettél és kaptál egy csillagot is. Hova lehet még ezt fokozni? Miről szól számodra ez a csillag?

A csillag sok mindennek szólhat. Azt gondoltam, hogy ha összehasonlítom az innovációt, a befektetést és a különböző vállalkozásokat a gazdasági és a kulturális életben, akkor egy érdekes párhuzam figyelhető meg. A gazdasági életben az emberek azt nézik, hogy hova tegyék a pénzüket, hogy az a lehető leghamarabb kamatozzon. A kultúrában pedig a következő a helyzet. A Nemzeti Színházból jöttem el elég nagy tőkével, ezalatt a szellemi, kulturális és innovációs tőkét értem. Ezt kellett valahova befektetni. Szombathelyen már évek óta játszottam nyári színházban, és azt gondoltam, hogy ezzel a tőkével ebben a városba kellene valamit kezdeni. Ez pedig szépen évről-évre hozta a díjakat, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, és a Szombathely díszpolgára címet. Ezalatt az idő alatt lettem a Nemzet Színésze, most pedig ezt a kedves elismerést kaptam. Ez is azt bizonyítja, hogy helyesen tettem, hogy annak idején idejöttem.

Ha az ember díszpolgár lesz akkor nyilvánvalóan kap egy oklevelet, de ha kap egy csillagot, amin ott a neve azt mindenki látja. Milyen érzés, hogy aki ezentúl elsétál a mozi mellett láthatja a neveddel ellátott csillagot? 

Remélem, hogy nagyon sokan fogják látni. Mivel a földön van az itt élők talán nem is tudják majd, hogy az én nevemen taposnak, de nekem ez nem fáj. Sőt, örülök neki, hogy idővel talán majd egyre többen jönnek megnézni.


Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek ide a turisták azért, hogy Jordán Tamás csillagával szeretnének fotózkodni.

Nem zárom ki ennek a lehetőségét, de én ilyen merész álmokat nem dédelgetnék, bár semmi sem kizárt. Örülök, hogy ilyen hosszú ideje itt vagyok. És annak is örülök, hogy a város és Szombathely közönsége ilyen nagyra tartja a munkámat. Hiszen pontosan ezért jött létre a Weöres Sándor Színház, hogy betöltsön egy űrt. És elmondhatom, hogy ez elég jól áll a mai napig, valamint nekem is rengeteg szombathelyi barátom van.

Ez most ünneplés ideje nem a munkáé. De mi újság a színházban? A koronavírus után hozzátok is visszatért az élet? 

Visszatért bizony. Korábban voltak online próbák, de tegnap már volt egy premierünk, a Czukor Balázs által rendezett Ádám almáit mutattuk be, aminek nagy sikere van. Ez a darab bérletes előadás lesz, és rendszeresen fogjuk játszani augusztus végétől vagy szeptember elejétől. 

A szombathelyi hírességek sétányának avatójáról szóló élő videónkat alább meg is tekinthető:

ugytudjuk.hu on Facebook Watch

Avatják a szombathelyi hírességek sétányát

Szólj hozzá!

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Vonat és autó ütközött össze Ikrényben

A tűzoltók feszítővágóval avatkoznak be.

Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Visszavonul a Quimby frontembere

A zenekar 2021-ben tér vissza.

"Rasszista hal" - fújták Koppenhága Kis Hableány szobrára

Az elmúlt száz évben többször is megrongálták a szobrot, a Black Lives Matter tüntetők sem mentek el mellette szó nélkül.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A magyar dalszerzők 762 millió forint jogdíjat kaptak 2019-ben

A Csókkirályt játszották el legtöbbször élőben tavaly.

Újabb szerződéshosszabbítások a Szombathelyi Haladásban

Bosnjak Predrag, Holdampf Gergő és Medgyes Zoltán meghosszabbította kontraktusát, Németh Zoltán személyében erőnléti edző csatlakozott együttesünkhöz.

4 órás erekciót okozott egy idős férfinek a koronavírus

A vírus egy ritka tünetét fedezhették fel Franciaországban.

van még itt cikk a témában:

Kézzel készített oklevelekkel köszönték meg a szombathelyi háziorvosok a városvezetés járvány idején nyújtott segítségét

A városháza mindig azonnal intézkedett, a doktorok nem tudtak lehetetlent kérni – méltatta Neményéket Haklits Györgyi címzetes főorvos.

Mit tanulhat Budapest a vidéki városoktól? – Karácsony Gergely és Ungár Péter beszélgetése

Mit tanulhat Budapest Szombathelytől vagy Győrtől? Milyen kihívásokkal néz szembe a zöldpolitika a következő években? Ungár Péter és Karácsony Gergely beszélgettek az Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiáján a Törésvonal Intézet szervezésében.