Jordán Tamás: ez a csillag is azt mutatja, hogy jól döntöttem, amikor Szombathelyre jöttem

Varga Mátyás 2020-06-30 08:04:00
A Weöres Sándor Színház igazgatója reméli, hogy idővel többen is megnézik a nevével ellátott csillagot.

Szombaton tartották a Savaria Mozi árkádjánál a szombathelyi hírességek sétányának avatóját. Az eseményen három hazai híresség kapott csillagot, név szerint Törőcsik Mari, színésznő, Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója, és Benkő László, az Omega billentyűse. Az eseményen Törőcsik Mari egészségügyi állapota miatt sajnos nem tudott részt venni, viszont Jordán Tamás valamint Benkő László is részt vett a nevével ellátott csillag leleplezésén.

Jordán Tamást nem sokkal csillagának leleplezése után kérdeztük.

Szombathely díszpolgára lettél és kaptál egy csillagot is. Hova lehet még ezt fokozni? Miről szól számodra ez a csillag?

A csillag sok mindennek szólhat. Azt gondoltam, hogy ha összehasonlítom az innovációt, a befektetést és a különböző vállalkozásokat a gazdasági és a kulturális életben, akkor egy érdekes párhuzam figyelhető meg. A gazdasági életben az emberek azt nézik, hogy hova tegyék a pénzüket, hogy az a lehető leghamarabb kamatozzon. A kultúrában pedig a következő a helyzet. A Nemzeti Színházból jöttem el elég nagy tőkével, ezalatt a szellemi, kulturális és innovációs tőkét értem. Ezt kellett valahova befektetni. Szombathelyen már évek óta játszottam nyári színházban, és azt gondoltam, hogy ezzel a tőkével ebben a városba kellene valamit kezdeni. Ez pedig szépen évről-évre hozta a díjakat, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, és a Szombathely díszpolgára címet. Ezalatt az idő alatt lettem a Nemzet Színésze, most pedig ezt a kedves elismerést kaptam. Ez is azt bizonyítja, hogy helyesen tettem, hogy annak idején idejöttem.

Ha az ember díszpolgár lesz akkor nyilvánvalóan kap egy oklevelet, de ha kap egy csillagot, amin ott a neve azt mindenki látja. Milyen érzés, hogy aki ezentúl elsétál a mozi mellett láthatja a neveddel ellátott csillagot? 

Remélem, hogy nagyon sokan fogják látni. Mivel a földön van az itt élők talán nem is tudják majd, hogy az én nevemen taposnak, de nekem ez nem fáj. Sőt, örülök neki, hogy idővel talán majd egyre többen jönnek megnézni.


Kíváncsi vagyok, hogy mikor jönnek ide a turisták azért, hogy Jordán Tamás csillagával szeretnének fotózkodni.

Nem zárom ki ennek a lehetőségét, de én ilyen merész álmokat nem dédelgetnék, bár semmi sem kizárt. Örülök, hogy ilyen hosszú ideje itt vagyok. És annak is örülök, hogy a város és Szombathely közönsége ilyen nagyra tartja a munkámat. Hiszen pontosan ezért jött létre a Weöres Sándor Színház, hogy betöltsön egy űrt. És elmondhatom, hogy ez elég jól áll a mai napig, valamint nekem is rengeteg szombathelyi barátom van.

Ez most ünneplés ideje nem a munkáé. De mi újság a színházban? A koronavírus után hozzátok is visszatért az élet? 

Visszatért bizony. Korábban voltak online próbák, de tegnap már volt egy premierünk, a Czukor Balázs által rendezett Ádám almáit mutattuk be, aminek nagy sikere van. Ez a darab bérletes előadás lesz, és rendszeresen fogjuk játszani augusztus végétől vagy szeptember elejétől. 

A szombathelyi hírességek sétányának avatójáról szóló élő videónkat alább meg is tekinthető:

ugytudjuk.hu on Facebook Watch

Avatják a szombathelyi hírességek sétányát

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.