Itt a megoldás a közlekedési problémák megszüntetésére a szombathelyi Joskar-Ola városrészen

ugytudjuk.hu 2019-10-10 14:48:00
Kelemen Krisztián, a körzet képviselője két zebrát tervez annál a Kenyérvíz utcánál, ahol még a lakók sem tudtak saját pénzből fekvőrendőrt telepíttetni, hogy elriasszák a száguldó autókat a környékről.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Szombathelyen, a Joskar-Ola városrészen élő Kenyérvíz utcában áldatlan állapotok uralkodnak: balesetveszélyes a lakónegyed, az autók pedig szinte padlógázzal mennek végig a kis utcán. Fekvőrendőrt szerettek volna telepíttetni, de ezt megvétózta (egyelőre érthetetlen okokból kifolyólag) a Városüzemeltetési Osztály vezetője, Lakézi Gábor.

Emellett megkerestük a körzet képviselőjét is, aki elmondta: bizonyos esetekben, ahogy itt is, egyszerűen már megszűnik a hatásköre.

"Hiába hívtam ki az osztályvezetőt terepszemlére, egyeztettetem a lakókkal és a társasházkezelővel, a kérésre, javaslatra határozott nem volt a válasz. Elutasították az itt élők kérését, pedig valóban nagy igény lenne arra, hogy biztonságosabbá tegyük a környéket"

- mondta az Ugytudjuk-nak Kelemen Krisztián, aki a lakók igényeit figyelembe véve szakemberekkel mérte fel a Kenyérvíz utcát és környékét, ahova két zebrát is tervez, hogy biztonságosabbá tegye az arra gyalogosan közlekedők életét.

"Én az a típus vagyok, akit, ha kidobnak az ajtón, az ablakon mászik be. Most sem hagyom, hogy a Kenyérvíz utcaiak és azok, akik erre járnak a közeli szupermarketbe, balesetveszélyes helyzetekbe kerüljenek és megoldatlan maradjon ez a probléma. Két gyalogátkelőhelyet tervezek a jövőben, az egyik a Kenyérvíz utca végén, a másik pedig a Károlyi Antal utcán lenne. Valószínűleg a két gyalogátkelőhely kialakítása lassításra kényszeríti majd az autósokat és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek. Ezen kívül is van még lehetőség a közlekedési nehézségek megoldására, enyhítésére. A Szabályozási terv szerint a Kenyérvíz utcára merőleges Gyurits Antal utcát hamarosan ki kell vezetni a Mikes Kelemen utcai garázssor felé, hogy a gépjárművekkel ne csak a Károlyi Antal utca-Hunyadi utca felé, hanem a Mikes Kelemen-Csaba utca felé is ki tudjanak hajtani.

Így - értelemszerűen - csökken majd a forgalom a Károlyi-Kenyérvíz utca kereszteződésében.

A parkolásról pedig annyit, hogy most készülnek a tervek a Károlyi Antal utcában egy teljesen új 53 férőhelyes parkoló kialakításáról, melyet jövőre meg szeretnék építtetni"

- számolt be Kelemen Krisztián, Szombathely 9. számú választókörzetének képviselője és képviselőjelöltje, aki szerint ezekkel a megvalósításokkal végre megoldódni látszik a közlekedési káosz a Joskar-Ola lakótelep ezen részén.

A fekvőrendőrök kihelyezésének elutasításával kapcsolatban közérdekű adatigénylést küldtünk az illetékeseknek, amint megkapjuk a választ, közzétesszük.

Szólj hozzá!

Oxigénre kötötték Boris Johnsont

A britek szerint ugyan aggasztó a miniszterelnök állapot, de ez még nem lélegeztetőgép.

Még a New York-i állatkert tigrise is elkapta a koronavírust

Pedig ő aztán tényleg komolyan vette a távolságtartást.

Így néz ki most Győr a magasból

Drónfelvételen a kiürült város.

Menekülnie kellett az emberek elől Erdélyi Mónikának a boltban

A műsorvezető szerint „konkrétan egymillióan” voltak a boltban.

Felhőtlen, csapadékmentes idő lesz kedden

A Dunántúlon kicsit fújni fog délről a szél.

Bréking: az intenzív osztályra került a brit miniszterelnök

Rosszabbodtak a koronavírus miatt előjött tünetei.

Online folytatódik a szombathelyi Éhen Gyula Baráti Kör közéleti beszélgetés sorozata

Ungár Péter a legújabb részben Lendvai Ildikóval beszélget.

Egy titkos URL-lel megtalálhatjuk a Netflix rejtett kategóriáit

Egy apró trükkel olyan tartalmakat is felfedezhetünk, amiket lehet, hogy a Netflix nem dobott volna fel.

Fél hektáron égett a lábonálló kender Tömörd külterületén

Egy traktor szárhúzója is lángra kapott a tűzben.

A magyar állatvédők szerint nem kaphatjuk el a koronavírust a háziállatoktól

Közös közleményükben azt írják, téves a kínai kutatók eredménye.

Ukrajnában kötelezővé tették a 60 évnél idősebbek önelszigetelését

Csak 2 kilométerre mehetnek el otthonról, és csakis élelmiszer- vagy gyógyszervásárlás, vagy háziállat-sétáltatás végett.

van még itt cikk a témában: