Itt a megoldás a közlekedési problémák megszüntetésére a szombathelyi Joskar-Ola városrészen

ugytudjuk.hu 2019-10-10 14:48:00
Kelemen Krisztián, a körzet képviselője két zebrát tervez annál a Kenyérvíz utcánál, ahol még a lakók sem tudtak saját pénzből fekvőrendőrt telepíttetni, hogy elriasszák a száguldó autókat a környékről.

Nemrég számoltunk be arról, hogy Szombathelyen, a Joskar-Ola városrészen élő Kenyérvíz utcában áldatlan állapotok uralkodnak: balesetveszélyes a lakónegyed, az autók pedig szinte padlógázzal mennek végig a kis utcán. Fekvőrendőrt szerettek volna telepíttetni, de ezt megvétózta (egyelőre érthetetlen okokból kifolyólag) a Városüzemeltetési Osztály vezetője, Lakézi Gábor.

Emellett megkerestük a körzet képviselőjét is, aki elmondta: bizonyos esetekben, ahogy itt is, egyszerűen már megszűnik a hatásköre.

"Hiába hívtam ki az osztályvezetőt terepszemlére, egyeztettetem a lakókkal és a társasházkezelővel, a kérésre, javaslatra határozott nem volt a válasz. Elutasították az itt élők kérését, pedig valóban nagy igény lenne arra, hogy biztonságosabbá tegyük a környéket"

- mondta az Ugytudjuk-nak Kelemen Krisztián, aki a lakók igényeit figyelembe véve szakemberekkel mérte fel a Kenyérvíz utcát és környékét, ahova két zebrát is tervez, hogy biztonságosabbá tegye az arra gyalogosan közlekedők életét.

"Én az a típus vagyok, akit, ha kidobnak az ajtón, az ablakon mászik be. Most sem hagyom, hogy a Kenyérvíz utcaiak és azok, akik erre járnak a közeli szupermarketbe, balesetveszélyes helyzetekbe kerüljenek és megoldatlan maradjon ez a probléma. Két gyalogátkelőhelyet tervezek a jövőben, az egyik a Kenyérvíz utca végén, a másik pedig a Károlyi Antal utcán lenne. Valószínűleg a két gyalogátkelőhely kialakítása lassításra kényszeríti majd az autósokat és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek. Ezen kívül is van még lehetőség a közlekedési nehézségek megoldására, enyhítésére. A Szabályozási terv szerint a Kenyérvíz utcára merőleges Gyurits Antal utcát hamarosan ki kell vezetni a Mikes Kelemen utcai garázssor felé, hogy a gépjárművekkel ne csak a Károlyi Antal utca-Hunyadi utca felé, hanem a Mikes Kelemen-Csaba utca felé is ki tudjanak hajtani.

Így - értelemszerűen - csökken majd a forgalom a Károlyi-Kenyérvíz utca kereszteződésében.

A parkolásról pedig annyit, hogy most készülnek a tervek a Károlyi Antal utcában egy teljesen új 53 férőhelyes parkoló kialakításáról, melyet jövőre meg szeretnék építtetni"

- számolt be Kelemen Krisztián, Szombathely 9. számú választókörzetének képviselője és képviselőjelöltje, aki szerint ezekkel a megvalósításokkal végre megoldódni látszik a közlekedési káosz a Joskar-Ola lakótelep ezen részén.

A fekvőrendőrök kihelyezésének elutasításával kapcsolatban közérdekű adatigénylést küldtünk az illetékeseknek, amint megkapjuk a választ, közzétesszük.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”