Háborognak a lakók Szombathelyen, még saját pénzből sem építtethettek fekvőrendőrt

ugytudjuk.hu
2019. október 7. hétfő, 06:50
A Kenyérvíz utcaiak kérését elkaszálta a városüzemeltetési osztály.

Felháborodva kereste fel szerkesztőségünket egy lakó, aki a Joskar-Ola városrészen lévő Kenyérvíz utcában lakik családjával. Mint mondta, a forgalmi helyzet ott katasztrofális, ezért úgy döntöttek, hogy fekvőrendőrt helyeztetnek el az utcába, ám úgy tűnik, ebből nem lehet semmi.

 

"Az itt is engedélyezett 50 km/óra sebesség ezen a szakaszon balesetveszélyes, de sok autós valami okból késztetést érez, hogy autója gyorsulását itt tesztelje. Közel 100 gyermek él 1/A,1/B,1/C tömbökben, emellett a szemben lévő háztömbben is. A Lidlbe gyalog jár vásárolni mindenki, mivel a szomszédban van"

 

- panaszolta olvasónk, aki az ott élőkkel együtt elhatározta, hogy sebességcsökkentő bordákat helyeztetne ki, ezt szeretné a lakótelep is, de még saját költségből sem engedélyezték.

 

"A Városüzemeltetési Osztály részéről Lakézi Gábor utasította el a társasház képviselőjét. Kértem volna, hogy vizsgálják felül a döntést és a szakmai indoklást, de erre sem került sor. Teszem hozzá: a gyerekek reggel iskolába, óvodába mennek ezen a sarkon, ahol még zebra sincs, pedig erre is nagy szükség lenne"

 

- mondta az Ugytudjuk-nak a Kenyérvíz utcában élő asszony.

 

 

Megkerestük a körzet képviselőjét, Kelemen Krisztiánt (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) is, hogy tud-e a problémáról.

 

Az Éljen Szombathely! politikusa azt mondta: ő 2019. április 9-én jelezte a lakók kérését egy közlekedést segítő optikai tükör felszerelésével kapcsolatban a Kenyérvíz és a Károlyi Antal utca kereszteződésében a Városüzemeltetési Osztály felé.

 

Ezt követően még a társasházkezelő pontokba szedve megküldte a további igényeiket tartalmazó levelét május 16-án, melyet a képviselő szintén továbbított a Városüzemeltetési Osztálynak. Kelemen Krisztián a pontosság érdekében egy helyszíni szemlét kért Lakézi Gábortól, melyet május 21-én reggel fél kilenckor megtartottak.

 

Ezen részt vett az osztályvezető, a helyettese, a Kenyérvíz utcai társasházkezelője és az önkormányzati képviselő.

 

"Három igény volt a társasház részéről, melyekre a Városüzemeltetési Osztály vezetője, Lakézi Gábor ott a helyszínen nemet mondott különböző kifogásokkal élve, így azonnal elutasításra került két fekvőrendőr kihelyezése a Kenyérvíz utcában, a parkolást tiltó útburkolati jelek felfestése a társasház sorompója mellett, és a kereszteződésben belátást segítő optikai tükör felszerelése"

 

- elevenítette fel Kelemen Krisztián.

 

A képviselő a társasházkezelőnek azt mondta, hogy a kereszteződésben a kilátást akadályozó vadon nőtt terjedelmes bokrot kivágatja, ami egyébként még azon a héten megtörtént és a gyalogosok védelmében a jövő évben kezdeményezi egy gyalogátkelőhely létesítését a Kenyérvíz utcánál, hiszen a Hunyadi utcai gyalogátkelőhelyet is ő létesítette a lakók kérésére.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás