Fotó: Farkas Bazsi

Ismét forrnak az indulatok: megint nem lehet használni a nemrég felújított salakos focipályákat a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi
2019. augusztus 22. csütörtök, 16:28
Három hétre visszavette a kivitelező, a Homlok Építőipari Kft. a területet. 

Idén májusban írtunk róla, hogy komoly nehézségek adódtak a szombathelyi Sportliget felújításánál. A terület nettó 731 millió forintból újul meg, amire a pénzt az Európai Unió adta, a közbeszerzést pedig Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége nyerte el konzorciumban a Prenorral. 

 

Ugyan a liget teljes átépítése még tart, a  kivitelezők úgy döntöttek, hogy a focipályákat átadják, így a városi kispályás labdarúgó bajnokság elindulhat. De a verseny végül csak komoly csúszásokkal indulhatott el, mivel a salak annyira laza volt, hogy már pár milliméter esőtől is besüppedt, így játszani nem lehetett rajta.

 

A kispályás bajnokságban, ami tavasz/ősz rendszerben kerül kiírása, 79 csapat versenyez, ez közel 1000-1200 embert jelent. A sportolók pedig nem keveset bosszankodtak eddig is, mivel a pályák alkalmatlansága miatt, a szervezők sok meccset hétvégén akartak pótoltatni. Jelenleg is vannak olyan mérkőzések, amiket már tavasszal le kellett volna játszani, ám a halasztások miatt még mindig nem került rá sor. 

 

Ám a pályák most ismét 3 hétre kiesnek a használatból.

 

A Sportliget fenntartója, a Szombathelyi Sportiskola azt közölte a versenyt szervező Szabadidősport Szövetséggel, hogy a kivitelező munkát végez a pályákon, így azok legkorábban majd csak szeptember közepén lesznek újra használhatóak.

 


Kerestük a Szabadidősport Szövetséget, ám annak vezetője azt mondta nem kíván nyilatkozni, majd ránk tette a telefont. Kerestük a Sportiskola vezetőjét is, de nem értük el.

 

Az biztos, hogy a focisták mérgelődnek, nem értik, hogy miért kellett úgy kiírni az idei bajnokságot, hogy közben a pályák félkész állapotban voltak/vannak. Többen egyébként azt fontolgatják, hogy visszalépnek a nevezéstől.

 

Úgy értesültünk, hogy a csapatok vezetői a napokban ülnek le, hogy megbeszéljék egymással, hogy ebben a helyzetben mi lenne a legésszerűbb döntés a részükről. 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás