Ismét forrnak az indulatok: megint nem lehet használni a nemrég felújított salakos focipályákat a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2019-08-22 16:28:00
Három hétre visszavette a kivitelező, a Homlok Építőipari Kft. a területet.

Idén májusban írtunk róla, hogy komoly nehézségek adódtak a szombathelyi Sportliget felújításánál. A terület nettó 731 millió forintból újul meg, amire a pénzt az Európai Unió adta, a közbeszerzést pedig Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége nyerte el konzorciumban a Prenorral. 

Ugyan a liget teljes átépítése még tart, a  kivitelezők úgy döntöttek, hogy a focipályákat átadják, így a városi kispályás labdarúgó bajnokság elindulhat. De a verseny végül csak komoly csúszásokkal indulhatott el, mivel a salak annyira laza volt, hogy már pár milliméter esőtől is besüppedt, így játszani nem lehetett rajta.

A kispályás bajnokságban, ami tavasz/ősz rendszerben kerül kiírása, 79 csapat versenyez, ez közel 1000-1200 embert jelent. A sportolók pedig nem keveset bosszankodtak eddig is, mivel a pályák alkalmatlansága miatt, a szervezők sok meccset hétvégén akartak pótoltatni. Jelenleg is vannak olyan mérkőzések, amiket már tavasszal le kellett volna játszani, ám a halasztások miatt még mindig nem került rá sor. 

Ám a pályák most ismét 3 hétre kiesnek a használatból.

A Sportliget fenntartója, a Szombathelyi Sportiskola azt közölte a versenyt szervező Szabadidősport Szövetséggel, hogy a kivitelező munkát végez a pályákon, így azok legkorábban majd csak szeptember közepén lesznek újra használhatóak.


Kerestük a Szabadidősport Szövetséget, ám annak vezetője azt mondta nem kíván nyilatkozni, majd ránk tette a telefont. Kerestük a Sportiskola vezetőjét is, de nem értük el.

Az biztos, hogy a focisták mérgelődnek, nem értik, hogy miért kellett úgy kiírni az idei bajnokságot, hogy közben a pályák félkész állapotban voltak/vannak. Többen egyébként azt fontolgatják, hogy visszalépnek a nevezéstől.

Úgy értesültünk, hogy a csapatok vezetői a napokban ülnek le, hogy megbeszéljék egymással, hogy ebben a helyzetben mi lenne a legésszerűbb döntés a részükről. 
 

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.