Ismét forrnak az indulatok: megint nem lehet használni a nemrég felújított salakos focipályákat a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2019-08-22 16:28:00
Három hétre visszavette a kivitelező, a Homlok Építőipari Kft. a területet.

Idén májusban írtunk róla, hogy komoly nehézségek adódtak a szombathelyi Sportliget felújításánál. A terület nettó 731 millió forintból újul meg, amire a pénzt az Európai Unió adta, a közbeszerzést pedig Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége nyerte el konzorciumban a Prenorral. 

Ugyan a liget teljes átépítése még tart, a  kivitelezők úgy döntöttek, hogy a focipályákat átadják, így a városi kispályás labdarúgó bajnokság elindulhat. De a verseny végül csak komoly csúszásokkal indulhatott el, mivel a salak annyira laza volt, hogy már pár milliméter esőtől is besüppedt, így játszani nem lehetett rajta.

A kispályás bajnokságban, ami tavasz/ősz rendszerben kerül kiírása, 79 csapat versenyez, ez közel 1000-1200 embert jelent. A sportolók pedig nem keveset bosszankodtak eddig is, mivel a pályák alkalmatlansága miatt, a szervezők sok meccset hétvégén akartak pótoltatni. Jelenleg is vannak olyan mérkőzések, amiket már tavasszal le kellett volna játszani, ám a halasztások miatt még mindig nem került rá sor. 

Ám a pályák most ismét 3 hétre kiesnek a használatból.

A Sportliget fenntartója, a Szombathelyi Sportiskola azt közölte a versenyt szervező Szabadidősport Szövetséggel, hogy a kivitelező munkát végez a pályákon, így azok legkorábban majd csak szeptember közepén lesznek újra használhatóak.


Kerestük a Szabadidősport Szövetséget, ám annak vezetője azt mondta nem kíván nyilatkozni, majd ránk tette a telefont. Kerestük a Sportiskola vezetőjét is, de nem értük el.

Az biztos, hogy a focisták mérgelődnek, nem értik, hogy miért kellett úgy kiírni az idei bajnokságot, hogy közben a pályák félkész állapotban voltak/vannak. Többen egyébként azt fontolgatják, hogy visszalépnek a nevezéstől.

Úgy értesültünk, hogy a csapatok vezetői a napokban ülnek le, hogy megbeszéljék egymással, hogy ebben a helyzetben mi lenne a legésszerűbb döntés a részükről. 
 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.