HIRDETÉS

Indul a SZOVA városszéli irodaházának építkezése Szombathelyen

Farkas Bazsi
2020. január 16. csütörtök, 16:00
A vagyonhasznosító költözésével zöld utat kaphat a belvárosi idősek otthona.

Két éve októberben jelentette be az akkori városvezetés, hogy 2 milliárd forintból ipari parkot fejleszt a SZOVA és hamarosan elkezdődik a városi közszolgáltató telephely építése is. 
 

Ehhez szerzett Szombathely 506 millió forintos TOP-os pályázati forrást, vagyis EU-s pénzt. 

 

Tavaly nyáron aztán a sajtónak mutatták meg azokat a közművesített telkeket, amiket a Sárdi-ér utcában alakítottak ki. A cég jól gazdálkodott, hiszen a 506 millió forintból 1 milliárdot csinált. 


 
Utat és kerékpárutat építettek, kiépítették a csapadék és szennyvíz csatornát, sőt több, mint 2 kilométer hosszan a föld alá vitték a nagyfeszültségű elektromos vezetékeket is.


 
10 telek készült el így, az értékesítés szempontjából a legértéktelenebbet a SZOVA megtartotta magának. Itt épül meg a városi közműszolgáltató épülete és telephelye. Hogy hol tart a beruházás azt a cégtől kérdeztük meg. 


 
A kiviteli szerződés a tavalyi év végén létrejött, a kivitelezés hamarosan elindul. Az építkezés eredményeként mintegy 2000 m2-es irodaépület jön létre 55 db parkolóhellyel, térkőburkolatos járda kialakítással és csapadékvíz elvezetéssel. A beruházás teljesítési határideje a szerződés szerint 450 nap - írta válaszában a SZOVA.

 

Vagyis 2020 év végére, 2021 év elejére elkészül a beruházás, ami azt jelenti, hogy a multifunckionális városi közszolgáltató telephelyre nem csak a SZOVA költözik ki, hanem a Szombathely Távhő is.  


 
A SZOVA irodaházának költözése a Welther Károly utcából azért is fontos, mivel ez egy másik projekt kezdetét jelentheti. A megüresedett ingatlant az Éljen Szombathely! városvezetés egy idősek otthonává alakítaná át, ahol állandó orvosi ügyeletet is biztosítanának a bentlakóknak. A tervek között szerepel az is, hogy a mostani SZOVA irodaház mögötti épület szintén az idősek otthona épületegyüttes része lenne. A tervekről részletesen az egyesület még a kampány idején tájékoztatott

 

Egy második ütemben aztán a SZOVA a Jászai Mari utcai telepét is kiköltöztetné a Sárdi-éri telepre. Ehhez azonban még forrást kell találni.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás