Ilyen lesz a Gyárvárost és Révfalut összekötő új híd Győrben

Pintér Bence 2020-10-11 08:28:00
Tizenöt milliárd forintból épülhet meg az új híd, ami részben tehermentesítheti a város hídjait.

Mint arról nemrég beszámoltunk, jó úton halad az Ipar utcát a Bárka utcával, illetve a Bácsai úttal, tehát az északi városrészeket Gyárvárossal összekötő új út és új híd előkészítése. A Kisalföld pedig most a kivitelező NIF-től megszerezte a látványterveket is. Mutatjuk:

Fotók: NIF Zrt.

Az út az ETO Parktól (1-es út), a régi Bácsai útig tart, tehát nem fog elérni a 14-es útig – mint arról korábban beszámoltiunk, a lakosság tiltakozott az ellen, hogy idáig érjen az út, hiszen az a Szigetköz felől jóval nagyobb átmenő forgalmat eredményezett volna. Ettől függetlenül a tervezett nyomvonal megmarad a rendezési tervben, nem lehet majd beépíteni, tehát a tapasztalatok fényében a jövőben bővíthetik a 14-es főút felé, de lehet belőle akár később park is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kisalföld számára adott leírása szerint az ETO Parknál új lámpás körgeometriás csomópont épül, „innen 2×2 sávos keresztmetszettel halad az út Révfalu irányába”. A régi Rába-gyár környezetében (Városrét) kialakítanak egy turbókörforgalmat a későbbi területfejlesztések érdekében, majd a Mosoni-Dunát egy 2×2 sávos, 216 méter hosszú, 63 méter magas „dinamikus kábelhíddal” keresztezve éri el az út az Új Bácsai utat, ahol becsatlakozik a korábban kialakított körforgalomba, ami turbókörforgalommá épül át. A csomópontból a Ladik utca irányába már csak 2×1 sávon halad a nyomvonal a Bácsai útig (1301-es út), amelyre egy háromágú „T” csomópontba kapcsolódik – írja a Kisalföld.

Tehát valahogy így néz ki a koncepció térképen:

„Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő szóvivője. A belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott (bár nem nyúlik ki a 14-es útig), és a híd várhatóan több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat. A város észak-déli közlekedés-eloszlása sokkal nyitottabbá válik, széthúzza a forgalom áramlást az új fejlesztés. 

A NIF tudatta: a nyomvonal teljes hosszán a lakott területek védelmének érdekében zajvédő fal épül. Átlátszó zajvédő fal létesül a Mosoni-Duna-híd város felőli oldalán is. A teljes nyomvonal mellett gyalog- és kerékpárút fut. Bár az északi oldalon Bácsa felé idén sem épül meg az új bicikliút, a fejlesztéssel összefüggésben az útkezelő szeretné rendeberakni az Ipar út biciklis közlekedését, ami nem lesz egyszerű feladat, sok kompromisszumos megoldásra lehet szükség.

A lap arról ír, hogy a beruházás jelen állás szerint minimum 15 milliárd forintba fog kerülni a Modern Városok Program keretében.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.