Ilyen lesz a Gyárvárost és Révfalut összekötő új híd Győrben

Pintér Bence 2020-10-11 08:28:00
Tizenöt milliárd forintból épülhet meg az új híd, ami részben tehermentesítheti a város hídjait.

Mint arról nemrég beszámoltunk, jó úton halad az Ipar utcát a Bárka utcával, illetve a Bácsai úttal, tehát az északi városrészeket Gyárvárossal összekötő új út és új híd előkészítése. A Kisalföld pedig most a kivitelező NIF-től megszerezte a látványterveket is. Mutatjuk:

Fotók: NIF Zrt.

Az út az ETO Parktól (1-es út), a régi Bácsai útig tart, tehát nem fog elérni a 14-es útig – mint arról korábban beszámoltiunk, a lakosság tiltakozott az ellen, hogy idáig érjen az út, hiszen az a Szigetköz felől jóval nagyobb átmenő forgalmat eredményezett volna. Ettől függetlenül a tervezett nyomvonal megmarad a rendezési tervben, nem lehet majd beépíteni, tehát a tapasztalatok fényében a jövőben bővíthetik a 14-es főút felé, de lehet belőle akár később park is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kisalföld számára adott leírása szerint az ETO Parknál új lámpás körgeometriás csomópont épül, „innen 2×2 sávos keresztmetszettel halad az út Révfalu irányába”. A régi Rába-gyár környezetében (Városrét) kialakítanak egy turbókörforgalmat a későbbi területfejlesztések érdekében, majd a Mosoni-Dunát egy 2×2 sávos, 216 méter hosszú, 63 méter magas „dinamikus kábelhíddal” keresztezve éri el az út az Új Bácsai utat, ahol becsatlakozik a korábban kialakított körforgalomba, ami turbókörforgalommá épül át. A csomópontból a Ladik utca irányába már csak 2×1 sávon halad a nyomvonal a Bácsai útig (1301-es út), amelyre egy háromágú „T” csomópontba kapcsolódik – írja a Kisalföld.

Tehát valahogy így néz ki a koncepció térképen:

„Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő szóvivője. A belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott (bár nem nyúlik ki a 14-es útig), és a híd várhatóan több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat. A város észak-déli közlekedés-eloszlása sokkal nyitottabbá válik, széthúzza a forgalom áramlást az új fejlesztés. 

A NIF tudatta: a nyomvonal teljes hosszán a lakott területek védelmének érdekében zajvédő fal épül. Átlátszó zajvédő fal létesül a Mosoni-Duna-híd város felőli oldalán is. A teljes nyomvonal mellett gyalog- és kerékpárút fut. Bár az északi oldalon Bácsa felé idén sem épül meg az új bicikliút, a fejlesztéssel összefüggésben az útkezelő szeretné rendeberakni az Ipar út biciklis közlekedését, ami nem lesz egyszerű feladat, sok kompromisszumos megoldásra lehet szükség.

A lap arról ír, hogy a beruházás jelen állás szerint minimum 15 milliárd forintba fog kerülni a Modern Városok Program keretében.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.