Ilyen lesz a Gyárvárost és Révfalut összekötő új híd Győrben

Pintér Bence 2020-10-11 08:28:00
Tizenöt milliárd forintból épülhet meg az új híd, ami részben tehermentesítheti a város hídjait.

Mint arról nemrég beszámoltunk, jó úton halad az Ipar utcát a Bárka utcával, illetve a Bácsai úttal, tehát az északi városrészeket Gyárvárossal összekötő új út és új híd előkészítése. A Kisalföld pedig most a kivitelező NIF-től megszerezte a látványterveket is. Mutatjuk:

Fotók: NIF Zrt.

Az út az ETO Parktól (1-es út), a régi Bácsai útig tart, tehát nem fog elérni a 14-es útig – mint arról korábban beszámoltiunk, a lakosság tiltakozott az ellen, hogy idáig érjen az út, hiszen az a Szigetköz felől jóval nagyobb átmenő forgalmat eredményezett volna. Ettől függetlenül a tervezett nyomvonal megmarad a rendezési tervben, nem lehet majd beépíteni, tehát a tapasztalatok fényében a jövőben bővíthetik a 14-es főút felé, de lehet belőle akár később park is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kisalföld számára adott leírása szerint az ETO Parknál új lámpás körgeometriás csomópont épül, „innen 2×2 sávos keresztmetszettel halad az út Révfalu irányába”. A régi Rába-gyár környezetében (Városrét) kialakítanak egy turbókörforgalmat a későbbi területfejlesztések érdekében, majd a Mosoni-Dunát egy 2×2 sávos, 216 méter hosszú, 63 méter magas „dinamikus kábelhíddal” keresztezve éri el az út az Új Bácsai utat, ahol becsatlakozik a korábban kialakított körforgalomba, ami turbókörforgalommá épül át. A csomópontból a Ladik utca irányába már csak 2×1 sávon halad a nyomvonal a Bácsai útig (1301-es út), amelyre egy háromágú „T” csomópontba kapcsolódik – írja a Kisalföld.

Tehát valahogy így néz ki a koncepció térképen:

„Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő szóvivője. A belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott (bár nem nyúlik ki a 14-es útig), és a híd várhatóan több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat. A város észak-déli közlekedés-eloszlása sokkal nyitottabbá válik, széthúzza a forgalom áramlást az új fejlesztés. 

A NIF tudatta: a nyomvonal teljes hosszán a lakott területek védelmének érdekében zajvédő fal épül. Átlátszó zajvédő fal létesül a Mosoni-Duna-híd város felőli oldalán is. A teljes nyomvonal mellett gyalog- és kerékpárút fut. Bár az északi oldalon Bácsa felé idén sem épül meg az új bicikliút, a fejlesztéssel összefüggésben az útkezelő szeretné rendeberakni az Ipar út biciklis közlekedését, ami nem lesz egyszerű feladat, sok kompromisszumos megoldásra lehet szükség.

A lap arról ír, hogy a beruházás jelen állás szerint minimum 15 milliárd forintba fog kerülni a Modern Városok Program keretében.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.