Ilyen lesz a Gyárvárost és Révfalut összekötő új híd Győrben

Pintér Bence 2020-10-11 08:28:00
Tizenöt milliárd forintból épülhet meg az új híd, ami részben tehermentesítheti a város hídjait.

Mint arról nemrég beszámoltunk, jó úton halad az Ipar utcát a Bárka utcával, illetve a Bácsai úttal, tehát az északi városrészeket Gyárvárossal összekötő új út és új híd előkészítése. A Kisalföld pedig most a kivitelező NIF-től megszerezte a látványterveket is. Mutatjuk:

Fotók: NIF Zrt.

Az út az ETO Parktól (1-es út), a régi Bácsai útig tart, tehát nem fog elérni a 14-es útig – mint arról korábban beszámoltiunk, a lakosság tiltakozott az ellen, hogy idáig érjen az út, hiszen az a Szigetköz felől jóval nagyobb átmenő forgalmat eredményezett volna. Ettől függetlenül a tervezett nyomvonal megmarad a rendezési tervben, nem lehet majd beépíteni, tehát a tapasztalatok fényében a jövőben bővíthetik a 14-es főút felé, de lehet belőle akár később park is.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kisalföld számára adott leírása szerint az ETO Parknál új lámpás körgeometriás csomópont épül, „innen 2×2 sávos keresztmetszettel halad az út Révfalu irányába”. A régi Rába-gyár környezetében (Városrét) kialakítanak egy turbókörforgalmat a későbbi területfejlesztések érdekében, majd a Mosoni-Dunát egy 2×2 sávos, 216 méter hosszú, 63 méter magas „dinamikus kábelhíddal” keresztezve éri el az út az Új Bácsai utat, ahol becsatlakozik a korábban kialakított körforgalomba, ami turbókörforgalommá épül át. A csomópontból a Ladik utca irányába már csak 2×1 sávon halad a nyomvonal a Bácsai útig (1301-es út), amelyre egy háromágú „T” csomópontba kapcsolódik – írja a Kisalföld.

Tehát valahogy így néz ki a koncepció térképen:

„Ez új dimenziót fog hozni a közlekedésben, nagyobb dobás lesz, mint a Jedlik híd volt” – mondta korábban lapunknak Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő szóvivője. A belső elkerülő alapvetően a déli és északi városrészek, illetve részben az szigetközi települések gyorsabb összekötésére hivatott (bár nem nyúlik ki a 14-es útig), és a híd várhatóan több ezer autóval tehermentesíti majd a Széchenyi, Kossuth és Jedlik hidakat. A város észak-déli közlekedés-eloszlása sokkal nyitottabbá válik, széthúzza a forgalom áramlást az új fejlesztés. 

A NIF tudatta: a nyomvonal teljes hosszán a lakott területek védelmének érdekében zajvédő fal épül. Átlátszó zajvédő fal létesül a Mosoni-Duna-híd város felőli oldalán is. A teljes nyomvonal mellett gyalog- és kerékpárút fut. Bár az északi oldalon Bácsa felé idén sem épül meg az új bicikliút, a fejlesztéssel összefüggésben az útkezelő szeretné rendeberakni az Ipar út biciklis közlekedését, ami nem lesz egyszerű feladat, sok kompromisszumos megoldásra lehet szükség.

A lap arról ír, hogy a beruházás jelen állás szerint minimum 15 milliárd forintba fog kerülni a Modern Városok Program keretében.

Szólj hozzá!

Fegyvernek látszó tárggyal akartak rabolni a szombathelyi KFC-nél

A Körmendi úti étteremhez kellett hétfő este kivonulni a rendőröknek.

A Szombathelyi Haladásba igazolt Bajner Bálint

A 33 éves csatár a szezon végéig írt alá.

VIDEÓ - Autós üldözés volt Győrben

Egy 26 éves sofőr nem bírt a vérével.

A legnépszerűbb streetwear márkák a fiatalok körében

A streetwear divat ebben a szezonban sem kerül el senkit.

Egy naptár praktikus kellék otthonra és az irodába

Bár ma már az okostelefonok, a számítógépek és az okosórák és -karkötők korában számos eszközbe beírhatjuk a legfontosabb teendőinket, az emlékeztetőket, továbbra is a papíralapú naptárak nyújtják a leglátványosabb megoldást.

15,7 millióval szponzorálta a győri önkormányzat az I. Győri Bált szervező önkormányzati céget

A cég korábban azért nem adta ki, kivel és milyen összegben szerződött, mert szerintük nem közpénzből szervezték a bált.

Czeglédy: Diplomát hazudik a Vas Népe Lenkai Nórának

Ha már erről is hazudnak, miről fognak még? - írja a képviselő.

Meneszthetik az ETO FC Győr vezetőedzőjét

Kikapott a feljutásért küzdő csapat a Kozármislenytől.

Féláron járhat a negyedéves felnőtt buszbérlet Győrben

A győri állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket féláron vásárolhatják meg.

Gyenge eső, zápor is előfordulhat hétfőn

Késő délután északnyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőtakaró.

10 ezer forintot adna minden szombathelyi nyugdíjasnak a városvezetés

Az egészségkárosodás miatt ellátásban részesülők is megkapnák az önkormányzat egyszeri segítségét.

LMP: Lázár János minisztériuma fellebbezett a párt népszavazási kérdése ellen

A zöld párt azt akarja elérni, hogy a kormány helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházásokra vonatkozó törvényt.

Lenkai Nóra: A kampány indulásával szabadságra fogok menni

Április 20-ig azonban továbbra is az ELTÉ-n dolgozik a szombathelyi Fidesz polgármester-jelöltje.

Koczka: Hende Csaba egy politikai pilótajátékot űz Szombathelyen

A Pro Savaria önkormányzati képviselője szerint a helyi Fidesz éppen úgy működik, mint egy pilótajáték, mindig a régóta bent lévők járnak legjobban.

Dézsi nem hitt a szentiváni civilek akkreditált vizsgálatának, több mint 2 millióért újramérette a szennyezést

Pedig előtte egyszer már leellenőriztette az eredeti mintákat. Ismét kicenzúrázott szerződést küldött adatigénylésre a győri polgármester.