Így csalja el a Fidesz a mai önkormányzati választásokat

ugytudjuk.hu
2019. október 13. vasárnap, 16:40
A Jobbik szerint folyamatosan érkeznek bejelentések visszaélésekről.

Arról a választási élő blogunkban már beszámoltunk, hogy Szombathelyen is sikerült lefülelni egy stiklit, úgyhogy most nézzük meg, mi megy országosan.

 

Folyamatosan érkeznek bejelentések a Jobbikhoz választási visszaélésekről - közölte az ellenzéki párt szóvivője vasárnap délután tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten."Ki lehet mondani nyugodtan, hogy a Fidesz csalások százait követi el egy-egy választás során, amiket érdemben nem nagyon szoktak egyébként vizsgálni" - fogalmazott Szilágyi György.Pontos szám vagy nagyságrend említése nélkül a szóvivő azt közölte, több eset jutott a tudomásukra: Pécsen például ételt osztottak, Soroksáron - a szavazásért cserébe - élelmiszercsomagot, több helyen pedig fizikai atrocitásoknak vannak kitéve az ellenzéki képviselőjelöltek és szavazatszámlálók.

 

 

Ott van aztán a ferencvárosi ellenzék jelöltje, Baranyi Krisztina is, aki a hvg.hu-nak mondta el, milyen hajmeresztő esetek történtek a szavazás alatt.

 

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – mondta el Baranyi a lapnak.

 

A legdurvább eset csak most jön: szintén a kilencedik kerületben egy ellenzéki képviselő egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a Gát és a Haller utca sarkán 

 

„...csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit.”

 

Aztán az sem rossz, ami Tiszavasváron volt.

 

A hvg.hu szúrta ki, hogy Kiss Krisztián, Tiszavasvári ellenzéki polgármesterjelöltje a Közös Jövőnk – Tiszavasváriért Facebook-oldalára tett ki egy posztot, miszerint: "a Helyi Választási Bizottság a kifogásnak helyt adott és megállapította a jogsértést, és az elkövetőt eltiltotta a további jogsértéstől."

 

Kiss szerint a 10-es számú szavazókörben a fideszes delegált a beérkező roma választóknak  „folyamatosan, fennhangon” mondja, hogy


 

a Fideszre akarsz szavazni, ugye?

 

A választási bizottság eltiltotta a delegáltat a további jogsértéstől.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás