A Győr+ Rádió hirtelen elkezdett rockzenét játszani. De miért?

Pintér Bence 2021-06-06 21:26:00
Vajon tényleg a polgármester keze van abban, hogy a popelőadókat részben ejtve hirtelen AC/DC-t és Nirvanát játszik a győri rádió? Eléggé úgy tűnik!

Eljutott egy pletyka a szerkesztőségünkbe, a lényege a következő: a győri városháza legfelsőbb köreiből érkezett kérés alapján egyes előadók ki, mások bekerültek az önkormányzati tulajdonú Győr Plusz Rádió lejátszási sorába: hogy konkrét nevet is mondjunk, mi úgy hallottuk, hogy valamiért Wolf Kati lekerült a műsorról. Pletykákat önmagában nyilván nem közlünk, szóval rögtön nekiálltunk adatokat gyűjteni, és felmentünk a myonlineradio.hu-ra, ahol egy hónapra visszamenőleg ki lehet listázni az egyes rádióadók által játszott dalokat.

Bár a pletyka elég vadnak tűnt, úgy tűnik, hogy van némi alapja a dolognak:

Wolf Katira keresve ugyanis azt látjuk, hogy a május 11. és június 7. közötti időszakban minden nap szólt tőle legalább egy, de inkább több dal, június 8. óta azonban teljesen eltűnt a műsorról.

Június 7-én még lement tőle a Szerelem miért múlsz című 2011-es sláger, azóta azonban Wolf Kati nincs műsoron a Győr Plusz Rádión úgy, hogy korábban minden nap 2-3 dalt játszottak tőle. De ugyanígy járt a korábban majdnem minden nap, vagy legalább pár naponta játszott Zséda, Berkes Olivérd, Rácz Gergő, Gáspár Laci, Majka, Cserháti Zsuzsa Varga Viktor, Madonna, a győri Dallos Bogi, illetve párja, Puskás Peti zenekara, a Biebers, a Unique, a Black Eyed Peas, Dua Lipa, Pál Dénes, az Emberek zenekar, a Back II Black.

De akkor mi van helyettük?

Sorolhatnánk még a popelőadókat, de ennyiből is elég világos, hogy a Győr Plusz Rádió dalkínálatában elég komoly repertoráváltás zajlott le. Felmerül tehát a kérdés, mit játszik helyettük a rádió? Továbbra is a fenti oldal keresőjét használva rákerestünk pár zenekarra, amelyek hétfő éjfél óta varázslatosan feltűntek az önkormányzati tulajdonú rádió műsorán.

Mint kiderült: a popelőadók helyét például az AC/DC, a Rolling Stones, a Beatles, a Duran Duran, az Eagles, a Pink Floyd, a Steppenwolf, a Kispál és a Borz, a Heaven Street Seven, a Beatrice, a P.Box, az LGT, a Zaporozsec, az Intim Torna Illegál és a Nirvana vette át,

legalábbis ezek olyan zenekarok, amelyeket a hétfő előtti egy hónapban sosem, azóta viszont a legtöbb napon legalább egyszer játszott a Győr Plusz Rádió. A Tankcsapdától korábban csak az Örökké tart című dalt játszották, hétfő óta még három dal került be a repertoárba.

Ez a zenei irányváltás pedig máris jóval valószínűbbé teszi a pletykát, miszerint a dologban Dézsi Csaba András fideszes polgármester keze van, aki köztudomásúlag nagyon szereti a rockzenét: megválasztása óta AC/DC-re várakoznak a közgyűlés kezdetére az ülésteremben a résztvevők és a nézők, és a győri szökőkutaknál játszott zenei repertoárban is megjelent a rockzene. A váltás egyelőre még nem passzol száz százalékosan Dézsi ízléséhez, hiszen a polgármester házában még a papagájok is Deep Purple-t fütyülnek, de a Győr Plusz rádió egyelőre Deep Purple-t még nem játszott.

Kerestük az ügyben kérdéseinkkel a polgármesteri hivatalt, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Szavazz: neked hogy tetszik az új repertoár?

Szavazás

Neked hogy tetszik az új repertoár?

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.