Homlok Zsolttal kell egyezkednie az SZKKA-nak, ha be akar jutni a Haladás Sportkomplexumba

ugytudjuk.hu 2019-07-09 09:12:00
Bár közgyűlési döntés van róla, de mégsem az önkormányzat által fenntartott sporkomplexum, hanem az üzletember által elnökölt sportegyesület dönt arról, hogy ki mehet be a létesítménybe.

Tegnap írtunk róla, nem tudta megkezdeni a Haladás Sportkomplexumban a 2019/2020-as szezonra való felkészülését az NB I-es SZKKA női kézilabdacsapata, holott hatályos közgyűlési döntés van róla.

Megkerestük Gál Sándort, a sportkomplexum ügyvezetőjét, válaszát változtatás nélkül közöljük:

A Haladás Sportkomplexum FN Kft-nek élő megállapodása van a HVSE-vel, melyet cégünk Felügyelő Bizottsága, Szombathely MJV Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága, Szombathely MJV Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága és Szombathely MJV Közgyűlése is egyhangú szavazatával fogadott el.

A Megállapodás kimondja, hogy a Multifunkcionális Sportcsarnokot csak a HVSE használhatja minden nap 8-22 óra között. HVSE-nek joga van albérletbe adni a létesítményt a Haladás Sportkomplexum FN Kft hozzájárulásával.

Engem Pődör Zoltán június 21-én keresett meg telefonon, közvetlen kapcsolatfelvétel céljából. Felajánlottam neki, hogy következő munkanapokon szívesen látom, de azt közölte, hogy neki legközelebb csak a június 28-ai nap megfelelő a találkozásra. 28-án délelőtt 10.00 -kor tartottuk meg a megbeszélést, melyen tájékoztattam a Sportkomplexum már meglévő szerződéseiből adódó lehetőségeinkről és kötelezettségeinkről, egyben biztosítottam támogatásomról. A HVSE-vel kötött szerződésünk értelmében „…szerződő felek megállapodnak abban, hogy a napi használat időtartama 8.00-tól 22.00-ig tart…". Továbbá a megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a HVSE a bérleményt kizárólag a Sportkomplexum hozzájárulásával albérletbe adhatja. Tájékoztattam ügyvezető elnök urat, hogy a HVSE-vel kötendő szerződését támogatom és előzetesen hozzájárulásomat adom a megállapodásukhoz a teremhasználat vonatkozásában.

Közreműködőként indítványoztam az SZKKA ügyvezető elnökénél, hogy vegye fel a kapcsolatot a HVSE elnökével a lehetséges használattal kapcsolatban és előzetesen a megkötendő megállapodás részünkről való hozzájárulásomról biztosítottam.

A kapcsolatfelvétel az SZKKA részéről 2019.07.03-án megtörtént és felek a személyes megbeszélés időpontjául 2019.07.09-ét jelölték meg.

Cikkünk megjelenése után a Haladás VSE egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, ezt változtatás nélkül közöljük.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szombathely, 2019. július 10. Az ugytudjuk.hu felületén július 9-én jelent meg egy írás a „Homlok Zsolttal kell egyezkednie az SZKKA-nak, ha be akar jutni a Haladás Sportkomplexumba” címen, mely szerint a Haladás VSE (HVSE) nem engedi be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) sportolóit edzeni a Haladás Sportkomplexumba. 


Ezzel szemben a valóság az, hogy a Szombathelyi Megyei Jogú Város június 18-i közgyűlési határozata arról rendelkezett, hogy az SZKKA NB1-es női csapata két városi létesítményben, az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban készülhet fel a 2019/2020-as bajnoki szezonra. Azonban a helyhasználathoz szerződéskötés szükséges az SZKKA, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., valamint a Haladás VSE között. Ugyanis a HVSE élő szerződéssel rendelkezik a sportkomplexum 8 és 22 óra közötti kizárólagos használatáról.
 

A Haladás VSE a napokban kapta meg az SZKKA megkeresését a sportkomplexum használatával kapcsolatban. A HVSE számára kiemelt fontosságú a szombathelyi sportélet támogatása, ezért a vezetői szintű egyeztetések megkezdődtek a mielőbbi megoldás érdekében. 

Haladás VSE


 

Szólj hozzá!

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.

Kigyulladt egy szombathelyi csarnok plazmavágójának egy része

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Fél nap alatt 21 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Az egyik sofőr 50 helyett 106-tal száguldott.

Eldőlt Griezmann sorsa a Barcánál

Az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző és a klubelnök sem elégedett vele.

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

A Peter Pan & Wendy című produkció a stúdió 1953-ban készült rajzfilmje nyomán születik élő szereplőkkel.

Megnyílt az Ady-domb melletti játszótér és a kutyafuttató

A Vásárcsarnok felújítása alatt az ideiglenes sátor állt itt, most megújult a környék.

Akkora denevért fotóztak a Fülöp-szigeteken, aminek ember méretű a fesztávja

Rémálomba illő fénykép járja a köröket az interneten.

Apró élőlények lehettek a dinoszauruszok ősei

Bár a dinoszauruszokat általában hatalmas állatoknak tartják, egy kutatás újabb bizonyítékkal szolgál arról, hogy egészen apró lényekként kezdhették.

Melyik legyen a 2021-es év madara?

Még csak egy pár napja léptünk 2020 második felébe, de már a jövő év madarán gondolkodhatunk.

van még itt cikk a témában:

Negatív lett az SZKKA légiósainak koronavírus-tesztje

Gorilszka, Tomasevic és Bandelier is bekapcsolódhat a munkába.

Alaposan átalakult kerettel kezdte meg a felkészülést az SZKKA ificsapata

Felmérésekkel indult a munka az NB I/B-ben induló fiatalok számára.

Elkezdte a felkészülést az új szezonra az SZKKA

A háromszoros BL-győztes Orbán Adrienn is a szombathelyi kézis lányokkal készül már.