HIRDETÉS

Hivatalosan is elmarad a novemberi Krúbi koncert Szombathelyen

Farkas Bazsi
2019. november 7. csütörtök, 19:47
Az eseményt úgy hirdette az azt rendező Cinema Café, hogy nem volt bérleti szerződése az aulára.

Korábban többször is írtunk már a szombathelyi Savaria Mozi büféjééről. Az azt bérlő Café 5 Kft. 2004-ben, pályázaton nyerte el a bérleti jogot, 10 évre. 2014-ben azonban a fideszes városvezetés nem írt ki újabb pályázatot, hanem kihasználva a jogi kiskapukat előbb 2 x 1 évre, majd legutóbb 3 évre hosszabbították meg a bérleti szerződést. 

 

A cég közben koncerthelyszínek is bejáratta a helyet. Legutóbb a tavasszal rendeztek több koncertből álló sorozatot, amikor 30 ezer forintért bérelték ki az aulát. Egy koncertre hivatalosan 300 embert engedhetnek be, egy jegy átlagosan 2000-2500 forintba került.

 

Most őszre 3 koncertet hirdettek meg. Így a Hiperkarmát, Krúbit és a Kaukázust várják a rajongók, ám úgy tűnik hiába. 

 

A mozi anyaintézménye, az Agora ugyanis korábban írásban, majd később egy nyilatkozatban is arról tájékoztatta a bérlőt, hogy nem kíván vele bérleti szerződést kötni. A koncerteket így hiába hirdeti meg, azokat egészen biztosan nem fogja tudni megtartani.

 

Korábban a zenekaroknál és a jegyeket online értékesítő tixa.hu-nál is érdeklődtünk, hogy ők tudnak-e a kialakult helyzetről. Nem tudtak, tőlünk értesültek róla.

 

A három zenekar közül most Krúbi tette közzé, hogy nem lesz koncert, így a megváltott jegyeket visszaváltják.

 


Bízom abban, hogy a most elmaradt koncertek után hamarosan Szombathelyre érkeznek a kortárs magyar könnyűzene kiemelkedő előadói, akik most elég méltánytalan helyzetbe kerültek. Meg az is jó lenne ha legközelebb csak úgy hirdetne bárki is koncertet, hogy érvényes bérleti szerződése van a helyszínnek megjelölt intézménnyel. 

 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás