Fotó: Farkas Bazsi

Már a jegyeket is árulják a szombathelyi Cinema Café következő koncertjeire, pedig bérleti szerződése sincs a helynek a programokra

Farkas Bazsi
2019. október 15. kedd, 15:56
Folytatódik a mutyi?

Októberben egy, novemberben kettő és decemberben is egy koncert - ez áll a Cinema Café program tábláján a Facebookon. 

 

Nem egyszer írtunk már arról, hogy korábban több koncertet is rendezett a Savaria Mozi aulájában a Cinema Cafét működtető Café 5 Kft. A cég igen csak nyomott áron, 30 ezer forintért bérelte az aulát a mozit működtető Agorától, miközben egyébként filmvetítések maradtak el a moziban ezzel pedig több százezer forintos kiesést szenvedett az intézmény. A vállalkozó persze jól járt, a 300 fő befogadására alkalmas aulába ugyanis 2000-2500 forintrét szokták árulni a jegyeket, ami 600-750 ezer forintos bevételt generált és akkor még nem számoltuk hozzá a vendégek fogyasztását.

 

Hogy az Agorának ez miért érte meg nem tudni. Az azonban biztos, hogy a Café 5 Kft. tulajdonosa, Hetényi Norbert és az Agóra igazgatója, Parais István is a szombathelyi Fidesz holdudvarához tartoznak. 

 

 

A kávézó pedig éppen úgy hirdeti meg a koncerteket, hogy nincs bérleti szerződése a kulturális intézménnyel.

 

Kerestük Parais Istvánt emailen és telefonon is, hogy megtudjuk, hogyan történhetett ez meg. Egyelőre azonban az igazgatót nem értük el. Pedig nem csak ez ügyben kerestük volna. Korábban egy mozitörténeti cikket írtunk volna a Savaria Moziról, ám akkor Parais azt mondta, hogy a mozi szakági vezetője nem nyilatkozhat nekünk, a zavaros idők miatt.

 

Meg szerettük volna tudni, hogy elmúltak-e a zavaros idők, de Paraist egyelőre nem értük el.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás