HIRDETÉS

Fotó: Farkas Bazsi

Hivatalos: Nem kezdődik el a szombathelyi kispályás labdarúgó bajnokság

Farkas Bazsi
2019. május 10. péntek, 11:52
Hogy mikor gurulhat végre a labda a Sportligetben, azt talán csak a Jóisten tudja.

Többször foglalkoztunk a témával, hogy 1,1 milliárd forintért újul meg a szombathelyi Sportliget. A projekt keretén belül több salakos, kispályás labdarúgópálya is fel lett újítva. A pályákat hétfő megnézték, át is adták, aztán az eső miatt mégis használhatatlanokká váltak rövid időn belül.

 

Még másfél nappal az eső után sem száradt ki a salak annyira, hogy azon sportolni lehessen. Egyes feltételezések szerint a pályák nem kapták meg a vízelvezető rendszert, ezért váltak alkalmatlanná már 10-15 milliméternyi csapadék után is. De hallottunk olyan véleményeket is, ami szerint a pályákat túl hamar adták át, mivel a friss salakot többször tömöríteni és hengerezni kell ahhoz, hogy használhatóvá váljanak. 

 

Mi legutóbb szerdán kaptunk arról információt, hogy a kispályás bajnokság bizonytalan ideig szünetel, jobban mondva el sem indul. Most a bajnokságot szervező Szabadidősport Szövetség levelet küldött a csapatokban, amiben hivatalosan is megerősítette: fogalmuk sincs, mikor indulhat el a bajnokság.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy mi a helyzet egyébként a pályákkal és, hogy miért nem használhatóak annak ellenére, hogy azokat átadták a jegyzőtől és a projektért felelős alpolgármestertő, Illés Károlytól (Fidesz-KDNP) is kérdeztük emailben. Levelünk célba ért, a visszaigazolást megkaptuk, várjuk a válaszokat. 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás