Hiába köti minden szál Szombathelyhez, a bíróság akkor is Szegeden akarja tárgyalni a Czeglédy-ügyet

Farkas Bazsi 2019-06-12 07:56:00
Pedig a jogszabályok alapján illetékessége sincsen.

Kedden adtunk hírt róla, hogy az MTI-n keresztül a bíróság azt jelezte: június 24-én kezdődik meg a Humán Operátor előkészítő tárgyalása, ami várhatóan 4 napig tart majd. 

A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja döntően a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.

Az ügyben 21 gyanúsított van, zömében szombathelyiek. A per során várhatóan a vád és a védelem közel 200 tanú meghallgatását fogja kezdeményezni, akiknek több mint 80%-a Vas megyei lakos.

Czeglédy már korábban kérte a bíróságot, hogy mivel az ügyben a Szegedi Törvényszéknek nincsen illetékessége - hiszen a szóban forgó cég, a Humán Operátor szombathelyi bejegyzésű és a vádirat szerint is a feltételezett bűncselekményeket a vasi megyeszékhelyen követték el -, így az ügyet a Szombathelyi Törvényszéken tárgyalják.

Czeglédy azt is kifogásolta, hogy mivel jelenleg is perben áll a Szegedi Törvényszékkel, így nem várható hogy az ottani bírák elfogulatlanok lesznek vele szemben. A HVG nemrég egy bírósági iratból idézve azt írta, hogy nem Szegeden kellene tárgyalni a Czeglédy-ügyet, mert ott gyakorlatilag nem akad olyan bíró, aki a vonatkozó törvények alapján pártatlan lenne.

A politikus többször is jelezte ezeket, legutóbb áprilisban írt a jogi képviselője a Törvényszéknek indítványt az ügy áthelyezésére, ám az indítvány elbírálása nélkül végül kedden kihirdette a bíróság, hogy mégis Szegeden tárgyalják ügyüket. 

A vádlottak helyzetét nem csak a földrajzi távolság nehezíti majd: szállásról is kell majd gondoskodniuk, a négy napra kiírt tárgyalássorozat miatt. Sőt, alig két hét van a bírósági eljárás kitűzött napjáig, így a vádlottaknak nehéz lesz megoldaniuk, hogy munkahelyükről elengedjék őket. 

Lapunknak Czeglédy elmondta, mihelyst megint vádlott lesz, több jogi lépést fog tenni a törvényes eljárás érdekében. Álláspontja szerint biztosítania kell a bíróságnak a tisztességes eljárást, ami elképzelhetetlen a korábban már eljárt bírák kizárása és az ügy áthelyezése nélkül.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.