Havi 120-160 ezer forintból él egy magyar rendőr

Farkas Bazsi 2019-01-31 19:15:00
Az országos főkapitány azt mondja pénz nincs, kitartást kér.

Egyre több országos lap foglalkozik azzal a jelenséggel, hogy a magyar rendőrök alulfizetettek, sokan másodállást kénytelenek vállalni azért, hogy meg tudjon élni a családjuk.

Most a 24.hu ír arról, hogy Balogh János országos rendőrfőkapitány egy szerdai ünnepségen Kiskunhalason azt mondta, hogy:

“Engedjék meg, hogy kinyilatkozzam, igenis tudunk arról, hogy az állományunkat foglalkoztatja a jövedelem. Nem az újságból jövünk erre rá.”

A lap azt írja, hogy Balogh vezérőrnagy magasabb béreket egyelőre nem ígért, csak kitartást kért a rendőröktől. Azt üzente az utóbbi időben egyre hangosabban elégedetlenkedő állománynak, hogy a rossz fizetés „nem magyar specialitás, egész Európában hasonló kihívásokkal küzdenek a rendvédelmi szervek”.

A főkapitány azért hozzátette: biztos benne, hogy belátható időn belül biztosítva lesz a rendőrök magasabb megbecsültsége.

A rendőrök egyre hangosabb elégedetlenkedésére nemrég Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedett a hivatásos rendőrök bére.

A rendőrök azonban azt hangoztatják, hogy ebből az emelésből az állomány igen jelentős része semmit sem érzékelt, és most is csupán havi 120-160 ezer forintból kell megélnie.


 

Szólj hozzá!

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.