Három szombathelyi produkcióért is szoríthatunk az idei Dalon

Farkas Bazsi 2020-01-06 18:47:00
Bár az Eurovízióra nem megyünk, azért Magyarország idei slágerét megválasztják.

Ahogy arról azon melegében be is számoltunk idén február elsején indul majd A Dal. A verseny azonban a korábbi évekhez hasonlóan komoly változásokon ment át, Magyarország ugyanis nem vesz részt az Eurovíziós dalfesztiválon. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy talán ez volt az a fesztivál, amit az utóbbi években a leginkább félreértett mindenki. Legalábbis nálunk. Ennek ugyanis annyi lenne a lényege, hogy mindenki bulizzon egy jót, azzal együtt, hogy szakállas nők és csillagfejű énekes szórakoztatnak a színpadon. Ehhez képest véresen komoly énekversenynek fogta fel mindenki, az egyébként a meleg közösség évente várt legnagyobb buliját.

Hát ennek most egy ideig egészen biztosan vége van, így marad a tét nélküli versengés Magyarország slágere címéért. Azért egy tévés szereplés még mindig be tudja indítani egy zenekar karrierjének rakétáit, így nem csoda, hogy összesen 559 pályamű érkezett, ezekből 30 dalt választottak ki, amiket aztán már az élő showban játszanak el a zenészek.

A listát végignézve 3 szombathelyi kötődésű előadót szúrtunk ki.

Fatal Error - Néma

Fatal Error - Néma (A DAL 2020)

Hallgasd meg az új lemezünket: http://bit.ly/halando_LP 'HALANDÓ' LEMEZBEMUTATÓ - Nov.15, Instant Jegyek: http://bit.ly/fe_1115 Őszi turnénk: 10/25 Szeged + FISH! 10/26 Székesfehérvár + FISH! 11/08 Győr + FISH! 11/09 Eger + Fish 11/15 BUDAPEST 11/16 Békéscsaba + FISH! 11/29 Veszprém + FISH 11/30 Kapuvár + FISH! 12/07 Mezőkövesd + FISH!

 

Jó, igaz, a zenekarnak mindössze egy tagja, Joós Bence szombathelyi, mi mégis teljes vállszélességgel tudunk nekik drukkolni. Tavaly januárban a Klucs című dalukat szerette meg az ország, most pedig a Néma című szerzeményükkel indulnak neki a megmérettetésnek.

Kóbor Zsóka, Polgár Patrik - Valamiért

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik - Valamiért

09.05. Orfalu 09.11. BUDAPEST-BME NAPOK 10.30. Veszprém-Grand Canyon 11.22. Szombathely- Bohém 11.30. Pápa-Nekünk Ny8lc 12.27.

Zsóka és Patrik jó pár éve együtt zenél már, legutóbb tavaly novemberben adtak ki friss klippet, amit Felsőszölnök legmagasabb pontján, a János-hegyen forgattak. A Petőfi Rádió is rendszeresen játssza a dalaikat, a tévében azonban most lesznek először.


Zaporozsec - Találj rám

ZAPOROZSEC - Találj rám (A Dal 2020)

Találj rám turné első koncert: 2020.03.14. Akvárium Klub Zaporozsec Varga Bence gitár, ének Papp Dávid basszusgitár Hoffmann Máté dob Balaton Gergely gitár Facebook: www.facebook.com/zaporozsec Instagram: www.instagram.com/zaporozsecofficial Zene: Varga Bence Szöveg: Varga Bence Kiadó: ko records Booking: info@ko.hu

Azt hiszem a Zapot kell legkevésbé bemutatni. A csapat ugyan Szentgotthárdon világhírű, jó ideje már Szombathelyen van a székhelyük, itt van a csapat próbaterme is. Az biztos, hogy komoly rajongótáborral bírnak, így közönség voksokban nem fognak hiányt szenvedni.


Az első válogatót február elsején tartják, amit a Duna Tévé élőben közvetít. 

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.