Három szombathelyi produkcióért is szoríthatunk az idei Dalon

Farkas Bazsi 2020-01-06 18:47:00
Bár az Eurovízióra nem megyünk, azért Magyarország idei slágerét megválasztják.

Ahogy arról azon melegében be is számoltunk idén február elsején indul majd A Dal. A verseny azonban a korábbi évekhez hasonlóan komoly változásokon ment át, Magyarország ugyanis nem vesz részt az Eurovíziós dalfesztiválon. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy talán ez volt az a fesztivál, amit az utóbbi években a leginkább félreértett mindenki. Legalábbis nálunk. Ennek ugyanis annyi lenne a lényege, hogy mindenki bulizzon egy jót, azzal együtt, hogy szakállas nők és csillagfejű énekes szórakoztatnak a színpadon. Ehhez képest véresen komoly énekversenynek fogta fel mindenki, az egyébként a meleg közösség évente várt legnagyobb buliját.

Hát ennek most egy ideig egészen biztosan vége van, így marad a tét nélküli versengés Magyarország slágere címéért. Azért egy tévés szereplés még mindig be tudja indítani egy zenekar karrierjének rakétáit, így nem csoda, hogy összesen 559 pályamű érkezett, ezekből 30 dalt választottak ki, amiket aztán már az élő showban játszanak el a zenészek.

A listát végignézve 3 szombathelyi kötődésű előadót szúrtunk ki.

Fatal Error - Néma

Fatal Error - Néma (A DAL 2020)

Hallgasd meg az új lemezünket: http://bit.ly/halando_LP 'HALANDÓ' LEMEZBEMUTATÓ - Nov.15, Instant Jegyek: http://bit.ly/fe_1115 Őszi turnénk: 10/25 Szeged + FISH! 10/26 Székesfehérvár + FISH! 11/08 Győr + FISH! 11/09 Eger + Fish 11/15 BUDAPEST 11/16 Békéscsaba + FISH! 11/29 Veszprém + FISH 11/30 Kapuvár + FISH! 12/07 Mezőkövesd + FISH!

 

Jó, igaz, a zenekarnak mindössze egy tagja, Joós Bence szombathelyi, mi mégis teljes vállszélességgel tudunk nekik drukkolni. Tavaly januárban a Klucs című dalukat szerette meg az ország, most pedig a Néma című szerzeményükkel indulnak neki a megmérettetésnek.

Kóbor Zsóka, Polgár Patrik - Valamiért

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik - Valamiért

09.05. Orfalu 09.11. BUDAPEST-BME NAPOK 10.30. Veszprém-Grand Canyon 11.22. Szombathely- Bohém 11.30. Pápa-Nekünk Ny8lc 12.27.

Zsóka és Patrik jó pár éve együtt zenél már, legutóbb tavaly novemberben adtak ki friss klippet, amit Felsőszölnök legmagasabb pontján, a János-hegyen forgattak. A Petőfi Rádió is rendszeresen játssza a dalaikat, a tévében azonban most lesznek először.


Zaporozsec - Találj rám

ZAPOROZSEC - Találj rám (A Dal 2020)

Találj rám turné első koncert: 2020.03.14. Akvárium Klub Zaporozsec Varga Bence gitár, ének Papp Dávid basszusgitár Hoffmann Máté dob Balaton Gergely gitár Facebook: www.facebook.com/zaporozsec Instagram: www.instagram.com/zaporozsecofficial Zene: Varga Bence Szöveg: Varga Bence Kiadó: ko records Booking: info@ko.hu

Azt hiszem a Zapot kell legkevésbé bemutatni. A csapat ugyan Szentgotthárdon világhírű, jó ideje már Szombathelyen van a székhelyük, itt van a csapat próbaterme is. Az biztos, hogy komoly rajongótáborral bírnak, így közönség voksokban nem fognak hiányt szenvedni.


Az első válogatót február elsején tartják, amit a Duna Tévé élőben közvetít. 

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.