Bejutott A Dal döntőjébe a szombathelyi gitárossal felálló Fatal Error

Vágvölgyi Bálint
2019. február 16. szombat, 21:54
A fináléba jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte.

Pápai Joci nyerte A Dal 2019 második elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Szekér Gergő és Nagy Bogi, a tévénézők szavazataival a Fatal Error jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban.

 

Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet édesapja ihletett, 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba 43 ponttal Szekér Gergő, aki népzenei motívumokkal tűzdelt hiphopos dalát, a Madár, repülj!-t adta elő, valamint Nagy Bogi, aki a felnőtté válásról szóló Holnapot énekelte és produkciójára 42 pontot kapott.

 

Fatal Error: Kulcs (A Dal 2019 második elődöntő)

Zeneszerző: Balázs Mihály Balázs Miklós Rimóczi Zsolt Rónai Dávid Kornyik Botond Joós Bence Dalszöveg: Rimóczi Zsolt A zenekar tagjai: Rimóczi Zsolt (ének) Balázs Mihály (billentyű) Rónai Dávid (gitár) Joós Bence (gitár) Kornyik Botond (basszusgitár) Balázs Miklós (dob) A Dal 2019 - Magyarország legjobb dala. 2019.

A négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább három dal.

 

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a szombathelyi Joós Bencével felálló Fatal Error és a Kulcs című dal lett, így ez a formáció is folytathatja.

 

Az adásban elhangzott, hogy ennek ellenére még nincs meg a döntő végleges mezőnye, mivel a fináléba jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte. A szervezők számára a verseny tisztasága a legfontosabb, az esetet elkezdték kivizsgáltatni, de a hivatalos szakvélemény nem érkezett meg az adás végéig. Amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor az - egyelőre meg nem nevezett - érintettet kizárják, helyére az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

 

Jövő szombaton kiderül, hogy ki lesz az a nyolc versenyző, aki a döntőben színpadra léphet.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás