Végtelen profizmus: a szombathelyi önkormányzat nem távolíttatott el egy GSM állomást, ezért nem tudnak nekiállni a Víztorony felújításának

Farkas Bazsi 2019-07-11 08:00:00
Lelkes civilek merre vagytok?

Április 16-án  adták át a szombathelyi városvezetők a Víztorony körüli területet, munkaterületnek. 500 millió forintot kapott Szombathely az Európai Uniótól, hogy rendbe tegye a régóta elhanyagolt és mára már funkcióját veszített épületet. Lassan 3 hónap telt el, ám a munkagépek, és a szakemberek még mindig nem jelentek meg, de még csak kordont sem állítottak, hogy a munkaterületről távol tartsák az embereket. 

A felújítás miatt a KRESZ park sem nyitott ki. Igaz, hogy a területre be lehet sétálni, de a kerékpár-, és gokartkölcsönző zárva van. A közbeszerzést elnyert Homlok Építőipari Zrt-hez fordultunk, hogy megtudjuk, miért nem álltak még mindig neki az építkezésnek. A cégtől a következő választ kaptuk:

A Szombathely „Víztorony turisztikai fejlesztése” nevű projekt munkaterületének átadás-átvétele 2019. április 16-án valóban megtörtént, ugyanakkor társaságunk egyelőre nem tudta elkezdeni a  szerződésben vállalt rekonstrukciós munkálatokat az épületben.

A munkakezdés elhúzódásának oka egy, az épületben található GSM állomás és a hozzá tartozó szerelvények áthelyezésének elmaradása, mely akadályozza az épület felújítási munkáinak elkezdését, illetve a munkálatok kivitelezési szerződés szerinti végrehajtását. A GSM állomás áthelyezése előfeltétele a felújítási munka tényleges megkezdésének, mely munka elvégzése a szerződés alapján

a megrendelő kötelezettsége.

Amint a Megrendelő az akadályt elhárította, a Homlok Zrt. megkezdi a kivitelezési munkálatokat. Megjegyezzük, hogy a KRESZ park lezárva     nincs, a szombathelyi gyerekek és családok használják is ezt a területet. 

A Homlok Építő Zrt. szándéka a munka mielőbbi megkezdése, illetve a rekonstrukció szerződés szerinti megvalósítása annak érdekében, hogy a város 2020-ra régi pompájában visszakaphassa az  emblematikus épületet.

A kérdés már csak az, hogy a szombathelyi önkormányzat tud e arról, hogy neki itt még dolga van, vagyis a GSM állomást át kell helyezni. Pár nappal ezelőtt ugyanis a nyugat.hu kérdezte meg Szombathely jegyzőjét, hogy miért nem álltak neki még mindig a munkának a Víztoronynál, amire a jegyző azt válaszolta, hogy:

Az építés előkészítése, és a munkák ütemezése a kivitelező kompetenciája. 

Vagyis a válaszból azt lehet sejteni, hogy a város karba tett kézzel arra vár, hogy a Víztorony felújítása elkészüljön. 

A felújított Víztornyot 2020 áprilisában kell átadnia a kivitelezőnek. 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.