Még az év elején felkerült egy kép a Redditre egy dán étteremben készült kivis pizzáról. Az internet egy emberként háborodott fel, hogy ez a hawaii pizza után már tényleg az olasz étel megcsúfolása. Mi azonban kapva-kaptunk az alkalmon, és megkérdeztük a Mamma Mia Pizza & Burger Bárban, hogy elkészítenének-e nekünk egy gyümölcsös csodát.
Annyit azonban csavartunk a dolgon, hogy nem csak kivit, hanem körtét, narancsot és banánt is kértünk rá. Az elején voltak olyan ötletek, hogy esetleg lehetne alma és citrom is, de azok túl savasak, valamint az eper is felvetődött, de ilyenkor szinte aranyárban mérik a piros gyümölcsöt. Később olyan dilemmával is szembesültünk, hogy vajon kérjünk-e rá sonkát és a sajt alá vagy fölé kerüljenek a gyümik.
De mivel az eredeti pizzán nem volt sonka és a sajt felett vannak a kivi karikák, így mi is maradtunk ennél a verziónál. A banán és a körte számomra közel azonos volt, ugyanis mindkét gyümölcs elvesztette az édes ízét. Előbbi pedig olyan volt, mintha gumit vagy egy több napos, már majdnem megkeményedett rágót rágtam volna. Az alma kistestvéréből pedig csak a jellegzetes kásás állag maradt meg.
Mind közül az eredeti kivis szelet volt a legborzalmasabb. A zöld gyümölcs azt a parányi édességét is elvesztette és szó szerint olyan volt, mintha citromot választottunk volna feltétnek. Egyetlen harapásnál többet nem is bírtam belőle megkóstolni. A narancstól kicsit féltünk, hogy nehogy levet eresszen és eláztassa a tésztát, de hála az égnek ez nem történt meg.
Bármennyire meglepő, de ez bizonyult a legfinomabbnak. Parányi fanyarságot ugyan lehetett érezni, de az édes íz tökéletes harmóniát alkotott a sajt krémességével. Olyannyira tetszett ez az ötlet, hogy később, a maradék narancsból még csináltattam is magamnak egy külön pizzát. A kóstolásról az élő közvetítésünket alább nézhetitek meg.