A győri DK szerint szó nélkül elvettek tőlük egy felügyelőbizottsági helyet, de a polgármester szerint igenis szóltak

Pintér Bence 2020-05-28 17:15:00
Nyílt levelet írt a polgármesternek a DK győri vezetője, miután az egyik általuk delegált felügyelőbizottsági tagot szó nélkül leváltottak. Dézsi Csaba András polgármester szerint azonban nem szó nélkül váltották le a tagot.

„A tegnapi napon az Arrabona Depo Kft. felügyelő bizottságának ülésén szembesült a Demokratikus Koalíció által delegált tagunk azzal a ténnyel, hogy a bizottsági tagsági helyét Balla Jenő független képviselő tölti be” – írta a Dézsi Csaba András polgármesternek címzett, Facebookon megjelent nyílt levelében Glázer Tímea, a DK helyi elnöke és a párt önkormányzati képviselője.

Glázer azt írja: „A delegáltunk az Arrabona Depo Kft. bizottságának tagjaként a tegnapi ülésre hivatalos meghívót kapott a bizottsági anyaggal együtt. Bárminemű változásról sem a bizottság elnökét, sem a DK-t mint pártot, sem a érintett tagunkat és a jelek szerint az előkészítő személyeket sem tájékoztatta senki.” A DK által delegált tag, Komáromszky Attila ingyen végezte az adott munkát, és megbízatása 2020. november 30-ig szólt eredetileg.

Telefonon kerestük az ügyben Balla Jenőt, az Összefogás Győrért önkormányzati képviselőjét is, aki megkapta Komáromszky helyét. Balla elmondta: egyenlőtlenül vannak elosztva a bizottsági, külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyek, szerinte ők például aránytalanul keveset kaptak eredetileg. Ráadásul problémának tartja, hogy az ellenzéki pártok közös listájáról bejutó képviselők a mai napig nem tudtak megállapodni a külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyekről  – ennek ugyebár az az oka, hogy az összefogást a választás előtti héten eláruló jobbikos Fodor Roland teljesíthetetlen követelésekkel állt elő az MSZP és a DK felé.

Balla elmondta, hogy jelezte: ő a Győr-Szol felügyelőbizottságának a munkájában szeretne részt venni, mivel szakmailag ahhoz ért. Ha ez megtörténik, akkor erról a pozícióról le fog mondani.

Ahhoz nem tudott mit hozzátenni, hogy a DK-t nem értesítették: ez ugyanis nem az ő dolga, őt felkérték erre a munkára, amit elvállalt, a DK-t és Komáromszkyt nem neki kellett volna erről értesítenie.

Glázer Tímea az eljárást feláborítónak érzi, és magyarázatot vár a polgármestertől. Dézsi Csaba András a nyílt levélre direktben nem reagált, kérdésünkre azonban válaszolt az üggyel kapcsolatban.

Dézsi: A Győr-Szol kérésre bemutatja a tértivevényt

„Glázer Tímea nyílt levele tökéletesen beleillik abba a politikai ámokfutásba, amit az MSZP, DK, LMP szerencsétlenkedik az utóbbi napokban is Győrben” – reagálta Dézsi Csaba András polgármester Glázer Tímea DK-s képviselő nyílt levelére Az MSZP-t és a DK-t a hulladéklerakó miatt vette elő a polgármester a válaszban:

„Néhány napja Pollreisz Balázs és Jenei Ferenc egy olyan újvárosi illegális hulladéklerakónál tartottak sajtótájékoztatót, amely már tíz éve nem tűnt fel nekik, csak azt követően, hogy feltehetően fülest kaptak arról, hogy néhány nappal korábban intézkedtem az ügyben. Jegyző úr felszólította a tulajdonost a hulladék haladéktalan elszállítására, valamint hatósági intézkedést helyezett kilátásba, amit meg is fogunk tenni, amennyiben erre a jogszabály a fellebbezési határidő lejárta után lehetőséget biztosít. Ez a két ember azt állította, hogy a terület önkormányzati képviselője Szeles Szabolcs alpolgármester, ami tényszerűen nem igaz, hiszen Dr. Fekete Dávid volt alpolgármester az illetékes képviselő” – írta lapunknak.

„Erre másnap Glázer Tímea ír nekem egy levelet, amit Sági Géza elnök-vezérigazgatónak kellett volna címeznie. Az Arrabona Depo Kft. száz százalékos tulajdonosa a Győr-Szol Zrt., így ezt a nekem írt levelet akár a Kft. ügyvezető igazgatójának is címezhette volna a képviselő asszony, a DK győri elnöke. Levelének azt a részét, amelyben az áll, idézem: »a győri választók 44%-a vegye domásul«, pusztán arra utal, hogy az ellenzéki képviselők helyesírási képessége nem üt el az MSZP átlagtól, de ez már egy másik kérdés” – fejtette ki a polgármester.

„Majd' elfelejtettem, hogy a Győr-Szol Zrt. kérésre bemutatja azt a tértivevényt, ami a Glázer Tímea által vélelmezett ármányt cáfolja” 

– tért rá a válasz valóban érdemi információt tartalmazó részére a polgármester a levél végén.

Szólj hozzá!

Bottas nyerte a nyári idénynyitót az osztrákoknál

A pole pozícióból rajtoló Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte vasárnap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, amely a koronavírus-járvány miatt csaknem négy hónapos csúszással kezdődő idény első futama volt.

A Barcelona illetékese szerint Messi nem megy sehova

Messi szerződése jövőre jár le, beindultak a találgatások.

Lezuhant egy vitorlázógép Miskolcon

Az oktató, egy 55 éves férfi és a tanuló, egy 33 éves nő súlyosan megsérült. 

Megállítottak két férfit a rendőrök Győrben, majd kirepült az ablakon egy üvegfiola

Kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök a fiolában.

Bükön és Kőszegen is ittas sofőrt fogtak a rendőrök

Mindkettejük ellen büntetőeljárás indult.

Átlépte a koronavírus-fertőzöttek száma a 11 milliót világszerte

Több mint fél millió áldozatot szedett a járvány.

Extrém erős lesz az UV-sugárzás vasárnap

Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást.

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Vonat és autó ütközött össze Ikrényben

A tűzoltók feszítővágóval avatkoznak be.

van még itt cikk a témában:

Győri közgyűlés: külön cégbe szervezik a városi hulladékkezelőt, Dézsi pedig növelte a hatásköreit

A kórház mellett ingyenes parkolók lettek fizetősek a közgyűlés döntése nyomán, Dézsi Csaba András polgármester pedig kiterjesztette a hatáskörét. Glázer Tímea kijárt 164 ezer forintot egy nyugdíjasklubnak a Harley Davidson-tulajdonosok kárára, akik így csak 446 ezer forintot kapnak a civil keretből.

Vágónál elvágta magát az ATV

A DK elnökségi tagja szerint a csatorna egyik riportja azt sugallta, hogy az ellenzék alkalmatlan az ország vezetésére. Nem fog többet szerepelni a csatorna műsoraiban.

A színház lebontása ellen lép majd fel a közgyűlésben a győri független képviselő, Balla Jenő

Az interneten kérte ki az emberek véleményét az Összefogás Győrért képviselője, és mostantól ezt rendszeresen meg fogja tenni.