A győri DK szerint szó nélkül elvettek tőlük egy felügyelőbizottsági helyet, de a polgármester szerint igenis szóltak

Pintér Bence 2020-05-28 17:15:00
Nyílt levelet írt a polgármesternek a DK győri vezetője, miután az egyik általuk delegált felügyelőbizottsági tagot szó nélkül leváltottak. Dézsi Csaba András polgármester szerint azonban nem szó nélkül váltották le a tagot.

„A tegnapi napon az Arrabona Depo Kft. felügyelő bizottságának ülésén szembesült a Demokratikus Koalíció által delegált tagunk azzal a ténnyel, hogy a bizottsági tagsági helyét Balla Jenő független képviselő tölti be” – írta a Dézsi Csaba András polgármesternek címzett, Facebookon megjelent nyílt levelében Glázer Tímea, a DK helyi elnöke és a párt önkormányzati képviselője.

Glázer azt írja: „A delegáltunk az Arrabona Depo Kft. bizottságának tagjaként a tegnapi ülésre hivatalos meghívót kapott a bizottsági anyaggal együtt. Bárminemű változásról sem a bizottság elnökét, sem a DK-t mint pártot, sem a érintett tagunkat és a jelek szerint az előkészítő személyeket sem tájékoztatta senki.” A DK által delegált tag, Komáromszky Attila ingyen végezte az adott munkát, és megbízatása 2020. november 30-ig szólt eredetileg.

Telefonon kerestük az ügyben Balla Jenőt, az Összefogás Győrért önkormányzati képviselőjét is, aki megkapta Komáromszky helyét. Balla elmondta: egyenlőtlenül vannak elosztva a bizottsági, külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyek, szerinte ők például aránytalanul keveset kaptak eredetileg. Ráadásul problémának tartja, hogy az ellenzéki pártok közös listájáról bejutó képviselők a mai napig nem tudtak megállapodni a külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyekről  – ennek ugyebár az az oka, hogy az összefogást a választás előtti héten eláruló jobbikos Fodor Roland teljesíthetetlen követelésekkel állt elő az MSZP és a DK felé.

Balla elmondta, hogy jelezte: ő a Győr-Szol felügyelőbizottságának a munkájában szeretne részt venni, mivel szakmailag ahhoz ért. Ha ez megtörténik, akkor erról a pozícióról le fog mondani.

Ahhoz nem tudott mit hozzátenni, hogy a DK-t nem értesítették: ez ugyanis nem az ő dolga, őt felkérték erre a munkára, amit elvállalt, a DK-t és Komáromszkyt nem neki kellett volna erről értesítenie.

Glázer Tímea az eljárást feláborítónak érzi, és magyarázatot vár a polgármestertől. Dézsi Csaba András a nyílt levélre direktben nem reagált, kérdésünkre azonban válaszolt az üggyel kapcsolatban.

Dézsi: A Győr-Szol kérésre bemutatja a tértivevényt

„Glázer Tímea nyílt levele tökéletesen beleillik abba a politikai ámokfutásba, amit az MSZP, DK, LMP szerencsétlenkedik az utóbbi napokban is Győrben” – reagálta Dézsi Csaba András polgármester Glázer Tímea DK-s képviselő nyílt levelére Az MSZP-t és a DK-t a hulladéklerakó miatt vette elő a polgármester a válaszban:

„Néhány napja Pollreisz Balázs és Jenei Ferenc egy olyan újvárosi illegális hulladéklerakónál tartottak sajtótájékoztatót, amely már tíz éve nem tűnt fel nekik, csak azt követően, hogy feltehetően fülest kaptak arról, hogy néhány nappal korábban intézkedtem az ügyben. Jegyző úr felszólította a tulajdonost a hulladék haladéktalan elszállítására, valamint hatósági intézkedést helyezett kilátásba, amit meg is fogunk tenni, amennyiben erre a jogszabály a fellebbezési határidő lejárta után lehetőséget biztosít. Ez a két ember azt állította, hogy a terület önkormányzati képviselője Szeles Szabolcs alpolgármester, ami tényszerűen nem igaz, hiszen Dr. Fekete Dávid volt alpolgármester az illetékes képviselő” – írta lapunknak.

„Erre másnap Glázer Tímea ír nekem egy levelet, amit Sági Géza elnök-vezérigazgatónak kellett volna címeznie. Az Arrabona Depo Kft. száz százalékos tulajdonosa a Győr-Szol Zrt., így ezt a nekem írt levelet akár a Kft. ügyvezető igazgatójának is címezhette volna a képviselő asszony, a DK győri elnöke. Levelének azt a részét, amelyben az áll, idézem: »a győri választók 44%-a vegye domásul«, pusztán arra utal, hogy az ellenzéki képviselők helyesírási képessége nem üt el az MSZP átlagtól, de ez már egy másik kérdés” – fejtette ki a polgármester.

„Majd' elfelejtettem, hogy a Győr-Szol Zrt. kérésre bemutatja azt a tértivevényt, ami a Glázer Tímea által vélelmezett ármányt cáfolja” 

– tért rá a válasz valóban érdemi információt tartalmazó részére a polgármester a levél végén.

Szólj hozzá!

Kikapott a Gyirmót Pécstől

1:0 lett az eredmény.

Hamilton egyedüli rekorderré vált

Már nem Schumacher a csúcstartó.

Meghalt a Samsung elnöke

16 milliárd dolláros örökséget hagyott hátra.

Ezúttal sem volt telitalálat az ötös lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Szekszárdon győzött a Győr

A Győr hatpontos különbségű győzelmet aratott az Atomerőmű vendégeként a női kosárlabda NB I szombati játéknapjának második mérkőzésén.

Valter Attila kilencedik lett a Giro d'Italia 20. szakaszán

A pályafutása első Grand Tour-viadalán szereplő Valter Attilányk ez az eddigi legjobb helyezése az olasz körversenyen. Összetettben a CCC 22 éves magyar bringása két helyet előrelépve a 27.

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos balesetet

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a Vas megyei gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos baleset körülményeit - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök este.

Szoros meccsen szenvedett vereséget a Crushers

Rendkívül szoros mérkőzésen győzte le a Budapest Wolves a Szombathely Crushers-t.

Győrben a pápai, Szombathelyen a fehérvári honvédek fertőtlenítik az iskolákat

Az őszi szünetre időzítve megkezdték az iskolák fertőtlenítését.

Szlávik: a védekezés alapvető eleme a maszk használata

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni - mondta a Dél-pesti Centrum kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton az állami médiának.

Elmarad a Jászberényi KSE - Egis Körmend találkozó

Az Egis Körmend Facebook-oldalán jelentették be, hogy a vasárnapra tervezett Jászberény elleni meccs elmarad, mert probléma merült fel a vendéglátóknál.

Rendőautóba csapódott egy személyautó a fővárosban (Videó)

A balesetben az egyik rendőr könnyebben megsérült.

Mától kijárási tilalom van Szlovákiában

Az Igor Matovic vezette szlovák kormány ezzel az intézkedéssel is igyekszik megfékezni az egyre terjedő koronavírus-járványt.

Meghalt 38 beteg - 1820 új fertőzött

Meghalt 38 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1820 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Akár 120 ezren válthatnak biztosítót év végén

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint, közülük akár 120 ezren is váltanak majd kgfb-szerződést a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint.

van még itt cikk a témában:

A polgármester kabinetfőnöke lett a Győr-Szol igazgatóságának elnöke – ez történt a győri közgyűlésen!

Endrődi Péter, a Győr+ korábbi igazgatója, Dézsi Csaba András kabinetfőnöke lett a Győr-Szol igazgatóságának elnöke, új felügyelőbizottsági tagokat kapott a GYHG, és mint kiderült, a város gazdagodott néhány drága paddal is – ami egyébként a polgármester szerint csak azt bizonyítja, hogy szükség van a személycserékre.

Már most válságkormányzás zajlik!

Megdönti-e a járvány a Fidesz tíz éve tartó uralmát, eljött-e az ellenzék ideje? Kell-e közös lista és közös program. Ki viszi el a balhét, ha nem nyer az ellenzék a borsodi időközi választáson? Kovács János politikai elemzővel beszélgettünk.