A győri DK szerint szó nélkül elvettek tőlük egy felügyelőbizottsági helyet, de a polgármester szerint igenis szóltak

Pintér Bence 2020-05-28 17:15:00
Nyílt levelet írt a polgármesternek a DK győri vezetője, miután az egyik általuk delegált felügyelőbizottsági tagot szó nélkül leváltottak. Dézsi Csaba András polgármester szerint azonban nem szó nélkül váltották le a tagot.

„A tegnapi napon az Arrabona Depo Kft. felügyelő bizottságának ülésén szembesült a Demokratikus Koalíció által delegált tagunk azzal a ténnyel, hogy a bizottsági tagsági helyét Balla Jenő független képviselő tölti be” – írta a Dézsi Csaba András polgármesternek címzett, Facebookon megjelent nyílt levelében Glázer Tímea, a DK helyi elnöke és a párt önkormányzati képviselője.

Glázer azt írja: „A delegáltunk az Arrabona Depo Kft. bizottságának tagjaként a tegnapi ülésre hivatalos meghívót kapott a bizottsági anyaggal együtt. Bárminemű változásról sem a bizottság elnökét, sem a DK-t mint pártot, sem a érintett tagunkat és a jelek szerint az előkészítő személyeket sem tájékoztatta senki.” A DK által delegált tag, Komáromszky Attila ingyen végezte az adott munkát, és megbízatása 2020. november 30-ig szólt eredetileg.

Telefonon kerestük az ügyben Balla Jenőt, az Összefogás Győrért önkormányzati képviselőjét is, aki megkapta Komáromszky helyét. Balla elmondta: egyenlőtlenül vannak elosztva a bizottsági, külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyek, szerinte ők például aránytalanul keveset kaptak eredetileg. Ráadásul problémának tartja, hogy az ellenzéki pártok közös listájáról bejutó képviselők a mai napig nem tudtak megállapodni a külsős bizottsági és felügyelőbizottsági helyekről  – ennek ugyebár az az oka, hogy az összefogást a választás előtti héten eláruló jobbikos Fodor Roland teljesíthetetlen követelésekkel állt elő az MSZP és a DK felé.

Balla elmondta, hogy jelezte: ő a Győr-Szol felügyelőbizottságának a munkájában szeretne részt venni, mivel szakmailag ahhoz ért. Ha ez megtörténik, akkor erról a pozícióról le fog mondani.

Ahhoz nem tudott mit hozzátenni, hogy a DK-t nem értesítették: ez ugyanis nem az ő dolga, őt felkérték erre a munkára, amit elvállalt, a DK-t és Komáromszkyt nem neki kellett volna erről értesítenie.

Glázer Tímea az eljárást feláborítónak érzi, és magyarázatot vár a polgármestertől. Dézsi Csaba András a nyílt levélre direktben nem reagált, kérdésünkre azonban válaszolt az üggyel kapcsolatban.

Dézsi: A Győr-Szol kérésre bemutatja a tértivevényt

„Glázer Tímea nyílt levele tökéletesen beleillik abba a politikai ámokfutásba, amit az MSZP, DK, LMP szerencsétlenkedik az utóbbi napokban is Győrben” – reagálta Dézsi Csaba András polgármester Glázer Tímea DK-s képviselő nyílt levelére Az MSZP-t és a DK-t a hulladéklerakó miatt vette elő a polgármester a válaszban:

„Néhány napja Pollreisz Balázs és Jenei Ferenc egy olyan újvárosi illegális hulladéklerakónál tartottak sajtótájékoztatót, amely már tíz éve nem tűnt fel nekik, csak azt követően, hogy feltehetően fülest kaptak arról, hogy néhány nappal korábban intézkedtem az ügyben. Jegyző úr felszólította a tulajdonost a hulladék haladéktalan elszállítására, valamint hatósági intézkedést helyezett kilátásba, amit meg is fogunk tenni, amennyiben erre a jogszabály a fellebbezési határidő lejárta után lehetőséget biztosít. Ez a két ember azt állította, hogy a terület önkormányzati képviselője Szeles Szabolcs alpolgármester, ami tényszerűen nem igaz, hiszen Dr. Fekete Dávid volt alpolgármester az illetékes képviselő” – írta lapunknak.

„Erre másnap Glázer Tímea ír nekem egy levelet, amit Sági Géza elnök-vezérigazgatónak kellett volna címeznie. Az Arrabona Depo Kft. száz százalékos tulajdonosa a Győr-Szol Zrt., így ezt a nekem írt levelet akár a Kft. ügyvezető igazgatójának is címezhette volna a képviselő asszony, a DK győri elnöke. Levelének azt a részét, amelyben az áll, idézem: »a győri választók 44%-a vegye domásul«, pusztán arra utal, hogy az ellenzéki képviselők helyesírási képessége nem üt el az MSZP átlagtól, de ez már egy másik kérdés” – fejtette ki a polgármester.

„Majd' elfelejtettem, hogy a Győr-Szol Zrt. kérésre bemutatja azt a tértivevényt, ami a Glázer Tímea által vélelmezett ármányt cáfolja” 

– tért rá a válasz valóban érdemi információt tartalmazó részére a polgármester a levél végén.

Szólj hozzá!

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.