Gázpalackra szabálytalanul felszerelt gázégővel irtotta a gyomot egy vasi férfi, majdnem katasztrófa lett belőle

Vágvölgyi Bálint
2019. március 6. szerda, 08:59
Közveszélyokozás miatt emeltek vádat ellene.

A Szombathelyi Járási Ügyészség gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018 novemberében az egyik Vas megyei fürdővárosban egy gázpalackra szabálytalanul felszerelt gázégővel végzett gyomirtást házának utcafrontján.

 

A tűz átterjedt a szeméttárolóra, ahol a gázórákat és szerelvényeiket rögzítették. A nyomás alatt lévő gázvezeték megsérült, és a kiömlő gáz lángra lobbant.

 

A vádlott nem mérte fel, milyen veszélyes, amit csinál és a tevékenység megkezdése előtt a helyszínen nem gondoskodott a tűz oltására alkalmas felszerelésről. A gázégőt pedig nyomáscsökkentő közbeiktatása nélkül csatlakoztatta a gázpalackhoz. A férfi gondatlan munkavégzése teremtett olyan közveszélyes helyzetet, mely alkalmas volt arra, hogy másokat, illetve fel nem becsülhető értékű anyagi javakat közvetlen  sérüléssel, megsemmisüléssel, vagy megrongálással fenyegessen.

 

A tüzet a kiértesített tűzoltók oltották el, akik megszüntették a gáz kiáramlását is. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás