Forrnak az indulatok Sárváron, 250 fős munkásszállót terveznek a Kertvárosba

Fehér Buda 2021-03-12 18:38:34
Az Ungvár utca egy füves területére tervezik a hatalmas épületet, ahonnan simán be lehetne majd látni az ott lakók kertjeibe.

250 fős munkásszálló építését tervezik a sárvári Kertváros területén, erről Klimits István, a város kettes számú választókerületének képviselője számolt be egy Facebook-videóban. Klimits kiemelte, hogy nemrég a Sárvári Hírlapban megjelent egy olyan cikk, amelyben Szabó Zoltán társadalmi megbizatású alpolgármester és dr. Máhr Tivadar, Sárvár másik alpolgármestere arról nyilatkozik, hogy számukra is fontos a kertvárosiak nyugalma. Mindeközben a Hírlap ugyanezen számában, pár oldallal hátrébb ott virít egy hirdetés, amely egy

64 lakásos, 250 férőhelyes épületet reklámoz.

A társasházat a Sárvár Ház Kft. építi majd fel a sárvári Ungvár utcában, a volt Kenyérgyár területénél. Klimits szerint ez az épület munkásszálló lenne.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

A képviselő azt mondja, nem ismer olyan kertvárosi embert, aki örülne a kezdeményezésnek, és ő személyesen sem boldog a tervezett épület miatt. Klimits felidézte, hogy 2018-ban már felmerült egy lakópark kialakításának az ötlete, a helyiek már akkor aláírásgyűjtésbe kezdtek az építkezés ellen. A projekt végül nem valósult meg, most viszont úgy néz ki, újból elővették a terveket,

Klimits szerint vagy a sárvári ipari park, vagy más multinacionális cégek dolgozóinak alakítanák ki a 250 ember befogadására képes apartmankomplexumot. 

Klimits szerint a Kertváros eddig is a város mostohagyermekeként emlegették, a területen már régóta probléma a csapadékvíz elvezetése, az utak állapota, az ipari park közelsége, a gyógyszertár hiánya, az iskolák, vagy az SZTK távolsága. A képviselő szerint viszont az összes problémájukat felülmúlja az építkezés, "hogyan is gondolják, hogy 250 embert idetelepítenek az utcasarkunkra?" - teszi fel a kérdést.

Klimits tegnap reggel megpróbálta megkeresni Kondora Istvánt (Fidesz-KDNP), a város polgármesterét, akit végül telefonon ért el. A független képviselő azt kérte a polgármestertől, hogy minél előbb nyilatkozzon azzal kapcsolatban, hogy mit tud tenni a kertvárosiak érdekében, hogy a projekt ne valósulhasson meg. Kondora erre csak annyit felelt, hogy két hét múlva, a megfelelő médiákon keresztül fog nyilatkozni.

Fotó: 9600 / Facebook

Klimits szerint viszont nem tűr halasztást a kérdés, az ott lakók teljesen fel vannak háborodva. A képviselő szerint már csak azért is furcsa az épület kérdése, mert azt nem budapesti, hanem egy sárvári cég húzná fel, nem érti, hogy a cég tulajdonosai hogyan tudnának egy ilyen lépés után emelt fővel végig menni a kertvároson. A videóban végül Klimits mindenkit arra emlékeztetett, hogy 2020. szeptemberében, Rábasömjénben az ott lakók megtudták, hogy egy helyi vállalkozó kamionparkolót szeretne létesíteni. Az ott lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek, így végül a parkoló nem épült meg. Klimits ezért bízik a kertvárosiakban, abban reménykedik, hogy egy ilyen összefogással le tudják győzni majd ezt a problémát. "Ez a munkásszálló ide nem épülhet meg!" - szögezi le a független képviselő.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.