Elkezdte a felkészülést az NB II-re az alaposan átalakuló Szombathelyi Haladás

Vágvölgyi Bálint 2019-06-20 20:04:00
Egyelőre Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát. Halmosi Péter is szerelést húzott.

Elkezdte a felkészülést az augusztus 4-én rajtoló NB II-es labdarúgó-bajnokságra az anyagi gondokkal küzdő Szombathelyi Haladás. Az együttes munkáját megbízott edzőként Desits Szilárd irányítja – írja a hivatalos klubhonlap.

Rendesen átalakul a játékoskeret: Király Gábor visszavonult, az FTC-től kölcsönvett Priskin Tamás és Rui Pedro visszatért a fővárosba, távozott Reagy Ofosu, Galin Ivanov, Kristán Kolcák, Murtaz Dausvili, Michael Rabusic és Oleg Golodiuk is. Funsho Bamgboye jövője még kérdéses – nincs kizárva, hogy a nigériai játékos a magyar első osztályban folytatja pályafutását. Hasonlóan Nyári Patrikhoz, aki jelenleg is a MOL Fehérvár ausztriai edzőtáborában készül. Mészáros Karol Újpestre igazolt.

A keresztszalag-szakadásából lábadozó Saláta Kornél szerződése június 30-ával lejár, a 40-szeres szlovák válogatott legkorábban augusztusban térhet vissza – most úgy néz ki, marad Szombathelyen. A szinte az egész tavaszt az első csapatán keretén kívül töltő Halmosi Péter szerződése is június 30-án jár le, a volt válogatott középpályás a csapattal készült.

Sokan tértek vissza kölcsönből: Medgyes Zoltán (Siófok), Kovalovszki Máté, Winkler András (Mosonmagyaróvár), Kiss Bence (Kazincbarcika), Pinte Patrik (Komárno), Petró Balázs és Tóth Dávid (Győri ETO).

A szakmai munkát a korábbi másodedző Desits Szilárd irányítja jelenleg, a stáb tagja maradt Lukács Tihamér erőnléti edző - aki most másodedző is egyben - valamint Orbán Gergő és Varga Attila masszőrök. A Haladás csütörtök késő délután a Haladás Stadionban edzett először.

– Függetlenül attól, hogy nem rendeződtek az anyagi dolgok, edzeni és készülni kell a bajnokságra – mondta Desits Szilárd a klubhonlapnak. – A szakmai munka és a csapat kialakítása ugyanis nem szenvedhet csorbát. Augusztus elején már indul az NB II-es bajnokság, hamar elrohan ez az öt hét. A játékosok három hétig pihenhettek, ám az utolsó héten már valamennyien a bajnokság vége után kapott egyén edzésterv szerint készültek. Nem lesznek felvezető edzések, de nem is ész nélkül vágunk bele a munkába. A main kívül pénteken és szombaton is egy-egy edzést tartunk, jövő hétfőn és kedden pedig állapotfelmérésen és orvosi vizsgálaton vesznek részt a futballisták. Jövő pénteken pedig már felkészülési mérkőzést játszunk Schachendorfban a Mattersburg ellen. Noha valószínűleg csak átmeneti időszakra szól a megbízatásom, megtisztelő volt a felkérés – örülök, hogy a Haladást irányíthatom. Mivel Horváth Ferenc mellett Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző szerződése is lejárt, előbbi helyett egyelőre Szekér István és Lukács Tihamér segíti munkámat. Ami a csapatot illeti, jelenleg az élő szerződéssel rendelkező, valamint a kölcsönből visszatérő magyar játékosok és az Illés Akadémiáról felkerült fiatalok alkotják a keretet. Vannak a klubnak kiszemeltjei is, jövő hét elején próbajátékosok érkezhetnek Szombathelyre.

A Haladás jelenlegi kerete: Rózsa Dániel, Gyurján Márton, Yuriy Habovda, Schimmer Szabolcs, Tóth Dávid, Jagodics Márk, Tamás László, Bosnjak Predrag, Mohl Dávid, Németh Milán, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kovalovszki Máté, Kiss Bence, Tóth Martin, Németh Márió, Petró Balázs, Pinte Patrik, Gaál Bálint, Medgyes Zoltán. Rajtuk kívül az Illés Akadémia nyolc játékosa – Kiss Balázs, Füleki Márk, Tóth-Gábor Kristóf, Bokor Bence, Balogh Ferenc, Doktorics Áron, Illés Bence, Szekér Ádám – is a csapattal készül.

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

Kárpótolja bérletes szurkolóit az SZKKA a csonka szezon miatt

Persze az új bérletesekről sem feledkeznek meg.

Több szabálysértőt is elfogtak tegnap a győri rendőrök

A rendőrök gyorshajtókat, illetve egy körözött férfit fogtak el, valamint egy embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.

Egyiptomi kém dolgozhatott a német kormány tájékoztatási hivatalánál

Az egyelőre nem világos, hogy milyen információkat szállított megbízóinak..

Néhány hét múlva még a Holdnál is közelebb merészkedik hozzánk egy aszteroida

Űrmértékkel nézve csupán egy karnyújtásnyira lesz tőlünk a 49 méteres monstrum.

A kormány propagandája szerint egy postafiókban is lehet lakni

Szombathelyen próbálkoztak be ezzel az állítással Hadházy Ákos kitelepülésénél. A független sajtó munkatársainak lejáratása lehet a HírTV célja.

van még itt cikk a témában:

Sorsoltak a BL-ben, Gulácsiék az Atlético Madriddal találkoznak a negyeddöntőben

A koronavírus-járvány miatt egy rendhagyó "tornán" derül ki, ki lesz a végső győztes.

Szerb válogatott átlövő az SZKKA utolsó nyári igazolása

Marija Agbabával vált teljessé az NB I-es csapat kerete.