Fotó: Vágvölgyi Bálint

Elkezdte a felkészülést az NB II-re az alaposan átalakuló Szombathelyi Haladás

Vágvölgyi Bálint
2019. június 20. csütörtök, 20:04
Egyelőre Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát. Halmosi Péter is szerelést húzott.

Elkezdte a felkészülést az augusztus 4-én rajtoló NB II-es labdarúgó-bajnokságra az anyagi gondokkal küzdő Szombathelyi Haladás. Az együttes munkáját megbízott edzőként Desits Szilárd irányítja – írja a hivatalos klubhonlap.

 

 

Rendesen átalakul a játékoskeret: Király Gábor visszavonult, az FTC-től kölcsönvett Priskin Tamás és Rui Pedro visszatért a fővárosba, távozott Reagy Ofosu, Galin Ivanov, Kristán Kolcák, Murtaz Dausvili, Michael Rabusic és Oleg Golodiuk is. Funsho Bamgboye jövője még kérdéses – nincs kizárva, hogy a nigériai játékos a magyar első osztályban folytatja pályafutását. Hasonlóan Nyári Patrikhoz, aki jelenleg is a MOL Fehérvár ausztriai edzőtáborában készül. Mészáros Karol Újpestre igazolt.

 

A keresztszalag-szakadásából lábadozó Saláta Kornél szerződése június 30-ával lejár, a 40-szeres szlovák válogatott legkorábban augusztusban térhet vissza – most úgy néz ki, marad Szombathelyen. A szinte az egész tavaszt az első csapatán keretén kívül töltő Halmosi Péter szerződése is június 30-án jár le, a volt válogatott középpályás a csapattal készült.

 

 

Sokan tértek vissza kölcsönből: Medgyes Zoltán (Siófok), Kovalovszki Máté, Winkler András (Mosonmagyaróvár), Kiss Bence (Kazincbarcika), Pinte Patrik (Komárno), Petró Balázs és Tóth Dávid (Győri ETO).

 

A szakmai munkát a korábbi másodedző Desits Szilárd irányítja jelenleg, a stáb tagja maradt Lukács Tihamér erőnléti edző - aki most másodedző is egyben - valamint Orbán Gergő és Varga Attila masszőrök. A Haladás csütörtök késő délután a Haladás Stadionban edzett először.

 

– Függetlenül attól, hogy nem rendeződtek az anyagi dolgok, edzeni és készülni kell a bajnokságra – mondta Desits Szilárd a klubhonlapnak. – A szakmai munka és a csapat kialakítása ugyanis nem szenvedhet csorbát. Augusztus elején már indul az NB II-es bajnokság, hamar elrohan ez az öt hét. A játékosok három hétig pihenhettek, ám az utolsó héten már valamennyien a bajnokság vége után kapott egyén edzésterv szerint készültek. Nem lesznek felvezető edzések, de nem is ész nélkül vágunk bele a munkába. A main kívül pénteken és szombaton is egy-egy edzést tartunk, jövő hétfőn és kedden pedig állapotfelmérésen és orvosi vizsgálaton vesznek részt a futballisták. Jövő pénteken pedig már felkészülési mérkőzést játszunk Schachendorfban a Mattersburg ellen. Noha valószínűleg csak átmeneti időszakra szól a megbízatásom, megtisztelő volt a felkérés – örülök, hogy a Haladást irányíthatom. Mivel Horváth Ferenc mellett Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző szerződése is lejárt, előbbi helyett egyelőre Szekér István és Lukács Tihamér segíti munkámat. Ami a csapatot illeti, jelenleg az élő szerződéssel rendelkező, valamint a kölcsönből visszatérő magyar játékosok és az Illés Akadémiáról felkerült fiatalok alkotják a keretet. Vannak a klubnak kiszemeltjei is, jövő hét elején próbajátékosok érkezhetnek Szombathelyre.

 

 

A Haladás jelenlegi kerete: Rózsa Dániel, Gyurján Márton, Yuriy Habovda, Schimmer Szabolcs, Tóth Dávid, Jagodics Márk, Tamás László, Bosnjak Predrag, Mohl Dávid, Németh Milán, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kovalovszki Máté, Kiss Bence, Tóth Martin, Németh Márió, Petró Balázs, Pinte Patrik, Gaál Bálint, Medgyes Zoltán. Rajtuk kívül az Illés Akadémia nyolc játékosa – Kiss Balázs, Füleki Márk, Tóth-Gábor Kristóf, Bokor Bence, Balogh Ferenc, Doktorics Áron, Illés Bence, Szekér Ádám – is a csapattal készül.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás