Elég az ígérgetésből! Már a szülők is csatlakoztak az SZKKA Szurkolói Kör aláírásgyűjtéséhez

ugytudjuk.hu
2019. október 7. hétfő, 10:04
Megelégelték, hogy az NB1-es csapatnak méltatlan körülmények közt kell edzenie.

Nem olyan rég számoltunk be róla, hogy arra buzdít az SZKKA Szurkolói Kör, hogy minél többen írják alá az általuk megfogalmazott petíciót, melyet azért indítottak el, hogy végre Szombathelynek is lehessen saját kézilabda stadionja. A kezdeményezéshez már a Szülői Munkaközösség (SZMK) tagjai is csatlakoztak.

 

Mint írják a petícióban is, a klubnál 400 gyermek sportol. Utánpótlás csapataik az összes korosztályban, a legmagasabb osztályban képviseltetik magukat, ráadásul sikerekkel övezve. A legszomorúbb az egészben az, hogy állításuk szerint

 

más városokban sokkal több segítséget, megbecsülést kapnak, a körülmények pedig össze sem hasonlíthatók a riválisokéval.

 

A Szombathelyi KKA videójában a SZMK egyik tagja, Lakatosné Kányási Andrea elmondta: a szülők is támogatják a szurkolói kör által elindított kezdeményezést, hisz ők is azt szeretnék, hogy az NB1-es csapat és a gyerekek az edzőikkel együtt a magas színvonalú szakmai munkát méltó körülmények közt, itthon tudják végezni.

 

Nagy Sándor, aki a csapat egyik legrégebbi szurkolója szintén a felvételen elmondta, hogy mennyire igazságtalannak érzik, hogy nincs helye itthon a kéziseknek, hisz óriási teljesítményt értek el azzal, hogy bekerültek az NBI-be, az emberek pedig szeretnének helyben meccse járni.

 

A videóból kiderül, hogy "Szombathely hangja" - aki a meccsek előtt szokott fellépni -, Tóth Dániel is aláírta a petíciót, ő is fontosnak tartja, hogy legyen egy saját csarnoka, ahol a szombathelyi kézilabdások edzeni és játszani tudjanak.

 

Aláírás gyűjtés a saját kézilabda csarnokért

Aláírás gyűjtés a saját kézilabda csarnokért

 

Pár szó az előzményekről:

 

A szurkolóknak egyszerűen elege lett az ígérgetésekből. Abból, hogy hiába született közgyűlési határozat június 18-án, mégsem tudják használni a Haladás Sportkomplexum termét, az Aréna Savariában pedig a waxozás nehezíti meg az edzéseket. Szeretnének végre biztonságos és megfelelő körülményeket biztosítani mind a csapatnak, mind a gyerekeknek, hisz az egész város számára nagyon fontos, hogy a szombathelyi gyerkek Szombathelyen is maradjanak.

 

"Elég az ígérgetésekből! Az SZKKA Szurkolói Kör (Savaria Blue-White Lions) nem nézi tovább a tétlenkedést, aláírásgyűjtést kezdeményez, mert felháborítónak tartjuk, hogy a 44 év után újra élvonalbeli szombathelyi csapat Répcelakon kell, hogy eddzen és játsszon a világklasszisok sorát felvonultató, EHF Kupa-győztes Siófok ellen, így csak maximum 250-en láthatjuk kedvenceinket, dacára annak, hogy az első hazai bajnokinkra is már közel kétezren látogattunk ki..".- áll a petícióhoz készült közleményben.

 

Megint zűr van a szombathelyi kézilabdával: Répcelakon fogadja "hazai pályán" az EHF-kupagyőztest az SZKKA

Farkas Bazsi A Falco BL-főtáblára kerülése miatt nem férnek be az Arénába. A Haladás VSE vezetője még csak válaszra sem méltatta a kéziseket. FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉSMEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM Nem újdonsült a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia helyzete. A szombathelyi közgyűlés határozott arról, hogy a csapatnak helyet kell biztosítani a városi létesítményekben: az Aréna Savariában és a Haladás Sportkomplexumban.

 

A petícióban a következő követeléseket fogalmazták meg:

 

  • A város ne csak ígérgessen, hanem oldja meg rövid és hosszútávon a kézilabda sportág teremproblémáit.
  • A város hajtsa végre a június 18-án hozott közgyűlési határozatát, amiben, mint munkáltató, felszólította Gál Sándort, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, hogy kössön megállapodást az SZKKA-val, annak érdekében, hogy 8 NB I-es hazai mérkőzésre és az edzésekre biztosítsa a Haladás Sportkomplexumot.
  • Végleges megoldásként egy új kézilabda-csarnok megépítése lehetne a legüdvözítőbb megoldás, hiszen nemcsak a felnőtt csapat, a négyszáz fős utánpótlás bázis is hétről hétre méltatlan körülmények között edz, így nem lehet a szakmai munkát ilyen magas szinten biztosítani.

 

A teljes petíció szövegét itt találjátok.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás