Egy nap alatt több, mint 1000 aláírást gyűjtöttek össze a Rác Gábor kirúgása ellen tiltakozók

Fehér Buda 2020-06-17 11:43:00
Szülők, pedagógusok, barátok is felszólaltak a menesztés ellen.

Mi, a petíció aláírói követeljük, hogy Rác Gábort, gyermekeink volt, jelenlegi vagy leendő tanárát ne távolítsák el az állásából, illetve a döntést vonják vissza! - írják azok a szülők, akiket felháborított, hogy a tankerület kirúgta a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanárát. Az ügy még akkor kezdődött, amikor Pulay Teréz, az iskola igazgatóhelyettesének mestervizsgáján bírálóként részt vett Czenek László, az iskola igazgatója is. A három tagú vizsgáztatói testületből ketten kiváló minősítést adtak Pulaynak, Czenek azonban lepontozta a saját kollégáját, ezért sikertelen a vizsga. Rác emiatt szólalt meg a médiában, tegnap pedig menesztették az állásából.

A tiltakozó szülők néhány órával a történések után, tegnap délelőtt indítottak egy online petíciót, amelynek indoklásaként azt írták, Rác Gábor Szombathelyen hosszú ideje emberi, pedagógiai és szakmai minőséget képvisel hegedűtanárként: nemcsak hegedülni tanította/tanítja gyermekeinket, de példa nélküli figyelemmel, türelemmel, szeretettel emberségre is. A jelenlegi döntés, Rác Gábor kirúgása után sokunkban megfogalmazódott az a fájó döntés, hogy gyermekünk a Bartók Béla Zeneiskolában nem folytatja tanulmányait, hiszen ez a döntés összeegyeztethetetlen mindazzal, amit szülőként az oktatásról, az iskolarendszerről, (szólás)szabadságról, művészi nevelésről és erkölcsről közvetítünk gyermekeinknek. 

A petíció pedig gyorsan szárnyra kapott, ma már átlépte az 1000 aláírást is, cikkünk írásakor éppen 1170 támogatót talált a kezdeményezés. A támogatók közt vannak szülők, akik csemetéi a Bartók Béla Zeneiskolába járnak, de régi és jelenlegi kollégák, barátok is szignójukkal támogatják a hegedűtanárt.

 

Szülői tiltakozás Rác Gábor zenetanár kirúgása ellen

Mi, a petíció aláírói követeljük, hogy Rác Gábort, gyermekeink volt, jelenlegi vagy leendő tanárát ne távolítsák el az állásából, illetve a döntést vonják vissza! Rác Gábor Szombathelyen hosszú ideje emberi, pedagógiai és szakmai minőséget képvisel hegedűtanárként: nemcsak hegedülni tanította/tanítja gyermekeinket, de példa nélküli figyelemmel, türelemmel, szeretettel emberségre is.

 

Rác Gáborral nemrég mi is elbeszélgettünk az esetről, a vele készült interjúnkat itt olvashatjátok:

 

Rác Gábor: Ha újra kezdhetném, akkor is szóvá tenném az igazságtalanságot

Hétfő híre volt, hogy kirúgták állásából Rác Gábort, azt a hegedűtanárt, aki a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában tanított. Rác hozta nyilvánosságra azt az esetet, mikor is Pulay Teréznek, az iskola igazgatóhelyettesének mestervizsgáján saját kérésére, bírálóként részt vett Czenek László, az iskola igazgatója is.

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.