Egy nap alatt 116-an fertőződtek meg Ausztriában

Varga Mátyás 2020-07-16 19:36:23
A legtöbben Felső-Ausztriában kapták el a koronavírust.

A legtöbb új esetet Felső-Ausztriában (37), Bécsben (31) és Alsó-Ausztriában (27) diagnosztizálták, de Stájerország tartományban (9), Salzburg tartományban (7) és Tirolban (2) is többen megfertőződtek a koronavírussal - írja az MTI.
   
Ausztriában eddig 726 345 koronavírustesztet végeztek el, ezekből 19 270 lett pozitív. A betegek közül 711-en meghaltak, 17 244-en pedig időközben meggyógyultak.
   
Jelenleg 1315 beteget, illetve fertőzöttet tartanak nyilván, 46-tal többet, mint egy nappal korábban. Közülük 94-en szorulnak kórházi kezelésre. A betegek csaknem egyharmada, 433 ember az osztrák fővárosban él.
   
Az Osztrák Orvosi Kamara (ÖÄK) azt szorgalmazza, hogy a közeljövőben a zárt nyilvános helyeken, így a bevásárlóközpontokban, illetve az üzletekben ismét tegyék kötelezővé a szájmaszkot. Thomas Szekeres elnök szerint ugyanis "nem működik", ha ebben szabad kezet kapnak az emberek. A szakember nagyon jónak nevezte ugyanakkor a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos számokat. Indoklása szerint azok lassan emelkednek ugyan, de nem növekedtek robbanásszerűen. Leszögezte: "rajtunk múlik, hogy ez így is maradjon".
   
Herwig Lindner, a kamara alelnöke úgy vélekedett: az újonnan fertőzöttek számának növekedését az okozza, hogy hiányosságok léptek fel a válságkezelésben, így például márciusban és áprilisban nem volt elegendő szájmaszk. Leszögezte: Ausztriának képessé kell válnia arra, hogy saját maga állítson elő alapgyógyszereket vagy védőfelszereléseket.
   
Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) hétfőtől akár 40 euró megfizetésére is kötelezheti azokat, akik a vonatokon nem viselnek szájmaszkot. Azokat pedig, akik a figyelmeztetés ellenére sem teszik fel a szájmaszkot, akár le is szállíthatják a járműről. A Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) már július elejétől legalább 50 euróra büntetheti azokat, akik megfeledkeznek a szájmaszkról. Eddig 60 alkalommal szabtak ki bírságot; azoknak kellett fizetniük, akik a felszólítás ellenére sem pótolták a mulasztást.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.