Egy hét nem volt elég Melega Miklósnak, hogy véleményt nyilvánítson kollégái tervezett közalkalmazotti státuszának megszüntetéséről

Farkas Bazsi 2020-05-06 16:05:00
Múlt héten azt ígérte, hogy hamarosan Facebook-oldalán teszi közzé álláspontját. 

Ahogy arról már korábban írtunk, Semjén Zsolt (KDNP) tárca nélküli miniszter javaslatára kivezetné a kormány a kulturális területen és közgyűjteményekben dolgozókat a közalkalmazotti státuszból. Ezzel - érthetetlen módon - piacai alapra helyezné a művészeti ágazatban, a könyvtárakban vagy éppen a levéltárakban dolgozókat. 

Melega Miklós (KDNP) önkormányzati képviselő a Vas Megyei Levéltár igazgatója, így szerettük volna megtudni, hogy mi a véleménye a tervezett intézkedésről. 

Melegát előbb mint igazgató kérdeztük, ekkor azonban a Magyar Nemzeti Levéltár budapesti központjához irányított minket. 

Ezek után, mint önkormányzati képviselőt kérdeztük, hogy mi a véleménye a tervezetről. Melega ekkor is hárított azzal, hogy a feltett kérdésekkel kapcsolatban nincs olyan információ, amit az általunk képviselt sajtóorgánummal meg tudna osztani.

Miután azonban publikáltuk, hogy Melega Miklósnak nincs véleménye az üggyel kapcsolatban, a képviselő nyílt levelet írt Facebook-oldalán, amiben azt állította, hogy mi valótlanul állítottuk, hogy nincs véleménye, mert egyébként van. 

A kulturális területen dolgozók közalkalmazotti státuszának megszüntetésének ügyében, mint minden gondolkodó - ráadásul ez esetben személyesen is érintett - embernek, természetesen van felvállalt, saját véleményem, amelyet hamarosan ezen a fórumon osztok meg mindazokkal, akiket ezt a téma érdekel.

Írta akkor Melega. 

 

Melega Miklós megsértődött, mert politikusként kezeltük

Nem bírja a cigány a szántást - mondja a régi magyar közmondás, és mintha valami hasonló lenne most Szombathelyen is, bár igaz ennek semmi köze sincsen sem mezőgazdasági munkához, sem pedig kisebbséghez. Sokkal inkább van egy meglepett képviselőhöz, aki most kerekre nyílt szemekkel csodálkozik azon, hogy közéleti szerepet vállalva, bizony nem csak simogatást kap, hanem néha éles kritikát is.

 

Nos, egy hét telt el a posztja óta. Nyílt levelével körbehaknizta a közpénzből eltartott kormányzati, helyi sajtót ám véleményével ez idáig nem találkoztunk. Sem a Facebook-oldalán, sem pedig egyetlen Fidesz-barát blogon nem olvashattuk, mit gondol a képviselő.

Azért nem adjuk fel, továbbra is figyelünk, és amint nyilvánosságra kerül Melega Miklós véleménye, a többek között a levéltárosokat, vagyis közvetlen kollégáit érintő módosításról, ígérjük közzé tesszük. 

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.