Egy 20 centis késsel szúrta szíven feleségét egy férfi Bükön

ugytudjuk.hu
2019. március 7. csütörtök, 07:56
A Vas Megyei Főügyészség most vádat emelt ellene.

A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő férfival  szemben, aki a vád szerint családi vita közben szíven szúrta a feleségét Bükön.

 

A vád szerint a vádlott 2018 májusában mentőt hívott, mert a felesége nem szedte be a gyógyszereit. A helyszínre érkező mentősök és az ügyeletes  orvos intézkedésre okot adó körülményt nem tapasztaltak, onnan eltávoztak.

 

Emberölés kísérlete Vas megyében | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 68 éves helyi férfi gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 19-én 12 óra körül büki otthonukban - előzetes szóváltást követően - mellkason szúrta feleségét. Az előzetes orvosi vélemény szerint a nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.


 

A férj és feleség között a mentők kihívása miatt később újabb vita alakult ki, mely odáig fajult, hogy az ittas vádlott egy 20 cm pengehosszúságú késsel szíven szúrta a feleségét. A szúrás átvágta a jobb oldali emlőt ellátó verőeret és a szív jobb kamrájába hatoló életveszélyes sérülést okozott.

 

A vádlott rögtön értesítette a mentőket és közölte, hogy megölte a feleségét.

 

Amikor a mentőszolgálat a helyszínre érkezett, a vádlott a szakápolót és a mentőgépkocsi vezetőt a sértett egészségügyi ellátásának megkezdésében akadályozta azzal, hogy a házuk előtt a kaput elállta és felszólításra sem engedte be őket, hanem támadólag a gépkocsivezető felé  indult, hogy őt megragadja és megakadályozza a bejutásban. A mentős kitért a vádlott elől, és vállával a kapu előtti füves területre lökte, így tette lehetővé, hogy bejussanak a házba és megkezdjék a sértett ellátását.

 

A sértett életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

 

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás