Ebben a ciklusban 1 millió 300 ezer forintot kapott egy szombathelyi egyesület melynek elnöke Sátory Károly képviselőként ül bent a városi közgyűlésben

Farkas Bazsi 2019-02-15 16:10:00
A város támogatja a fideszes képviselő hobbiját?

2010 február 15-én alapították a szombathelyi Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesületet. Bár a honlapjukon kerestük, konkrét egyesületi bemutatót nem találtunk, a fejlécen néhány szóban foglalják össze az egyesület céjait: 

Túralovaglás népszerűsítése, a természet és a rend védelme, hagyományőrzés, bemutatók tartása, oktatás, oktatási anyagok szerkesztése, gyermektáborok és rendezvények szervezése, lovak bérbeadása, bértartása. 

Az egyesület elnöke Sátory Károly. Aki egyébként a Fidesz-KDNP színeiben 2014-ben választást nyert, így most önkormányzati képviselő. Jelenleg is a szombathelyi közgyűlés tagja. Az egyesület elnöki posztjáról azóta sem mondott le. Persze semmi nem akadályozza, hogy valaki egyszerre legyen képviselő és polgárőr egyesületi elnök, azt azonban már eléggé etikátlan, hogy egy egyesület úgy kapjon önkormányzati támogatást, hogy annak elnöke képviselőként mandátummal bír.

A Klapka György Lovas Egyesületnél azonban ez a helyzet. Közérdekű adatigényléssel kértük ki, hogy az elmúlt ciklusban melyik évben, mennyi támogatást kapott az egyesület az önkormányzattól, íme:

2015. 195 ezer 800 forint
2016. 367 ezer forint 
2017. 377 ezer forint
2018. 373 ezer forint 


A támogatási összegeket a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság ítélte meg, amelynek elnöke Ágh Ernő, Sátory frakció társa. 

De, hogy megtudjuk mire megy el ez a pénz, a tételek teljesítési igazolását is kikértük közérdekű adatigényléssel. Az egyesület egy lovas polgárőr és hagyományőrző egyesület így természetesen szükségük van lovakra. A közpénzt a lovak bértartására fizetik ki, amelyeket a szombathelyi Lovas Iskolában látnak el. 

Bár a beszámolókban kerestük a járőrözési naplót, vagy óraszámot, hogy mennyi időt töltött az egyesület polgárőrségi tevékenységgel ilyet nem találtunk. 

A Facebook-oldaluk tanulsága szerint a hagyományőrzést elég élénken ápolják. Szinte nincsen olyan szombathelyi esemény, ahol ne lennének ott a lovasok. 
 

Nemrég írtunk róla, hogy egy másik egyesület, a Polgári Egyesület Szombathely is érdekes körülmények között kap önkormányzati támogatást. Itt az egyesület elnöke az a Horváth Csaba, aki a Fidesz városi alelnöke, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság tagja. 

Ők az elmúlt ciklusban 1 millió 140 ezer forint közpénz kaptak támogatásként. 
 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.