Ebben a ciklusban 1 millió 300 ezer forintot kapott egy szombathelyi egyesület melynek elnöke Sátory Károly képviselőként ül bent a városi közgyűlésben

Farkas Bazsi 2019-02-15 16:10:00
A város támogatja a fideszes képviselő hobbiját?

2010 február 15-én alapították a szombathelyi Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesületet. Bár a honlapjukon kerestük, konkrét egyesületi bemutatót nem találtunk, a fejlécen néhány szóban foglalják össze az egyesület céjait: 

Túralovaglás népszerűsítése, a természet és a rend védelme, hagyományőrzés, bemutatók tartása, oktatás, oktatási anyagok szerkesztése, gyermektáborok és rendezvények szervezése, lovak bérbeadása, bértartása. 

Az egyesület elnöke Sátory Károly. Aki egyébként a Fidesz-KDNP színeiben 2014-ben választást nyert, így most önkormányzati képviselő. Jelenleg is a szombathelyi közgyűlés tagja. Az egyesület elnöki posztjáról azóta sem mondott le. Persze semmi nem akadályozza, hogy valaki egyszerre legyen képviselő és polgárőr egyesületi elnök, azt azonban már eléggé etikátlan, hogy egy egyesület úgy kapjon önkormányzati támogatást, hogy annak elnöke képviselőként mandátummal bír.

A Klapka György Lovas Egyesületnél azonban ez a helyzet. Közérdekű adatigényléssel kértük ki, hogy az elmúlt ciklusban melyik évben, mennyi támogatást kapott az egyesület az önkormányzattól, íme:

2015. 195 ezer 800 forint
2016. 367 ezer forint 
2017. 377 ezer forint
2018. 373 ezer forint 


A támogatási összegeket a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság ítélte meg, amelynek elnöke Ágh Ernő, Sátory frakció társa. 

De, hogy megtudjuk mire megy el ez a pénz, a tételek teljesítési igazolását is kikértük közérdekű adatigényléssel. Az egyesület egy lovas polgárőr és hagyományőrző egyesület így természetesen szükségük van lovakra. A közpénzt a lovak bértartására fizetik ki, amelyeket a szombathelyi Lovas Iskolában látnak el. 

Bár a beszámolókban kerestük a járőrözési naplót, vagy óraszámot, hogy mennyi időt töltött az egyesület polgárőrségi tevékenységgel ilyet nem találtunk. 

A Facebook-oldaluk tanulsága szerint a hagyományőrzést elég élénken ápolják. Szinte nincsen olyan szombathelyi esemény, ahol ne lennének ott a lovasok. 
 

Nemrég írtunk róla, hogy egy másik egyesület, a Polgári Egyesület Szombathely is érdekes körülmények között kap önkormányzati támogatást. Itt az egyesület elnöke az a Horváth Csaba, aki a Fidesz városi alelnöke, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság tagja. 

Ők az elmúlt ciklusban 1 millió 140 ezer forint közpénz kaptak támogatásként. 
 

Szólj hozzá!

Megnyílt a 7. Nemzetközi Textiművészeti Triennále a Szombathelyi Képtárban

Tizenhét országból érkeztek alkotások a kiállításra.

Gasper Okorn: Mindig többet és nagyobbat akartam

A Falco távozó vezetőedzője levelet írt a szurkolóknak.

Szombattól vizet oszt a GYSEV

Sopronban és Szombathelyen is készülnek a hőségre.

Petíció indult a magyar pedofiltörvény ellen: szivárványszínbe borulhat a müncheni aréna

Sokan így várnák a magyar fociválogatottat a jövő heti mérkőzésre.

Nem a kis halra mentek: a győri és a vasi zsaruk közösen csaptak le egy droghálózat vezetőire

Több mint száz bontatlan csomagolású és használt mobiltelefon-készüléket, valamint SIM-kártyát is lefoglaltak, de egy plüssmaci is kapott 15 perc hírnevet a bűnjelfotózás során.

Eriksen első szavai a szívrohama után: b*ssza meg!

Még az orvosokat is meglepte a focista hirtelen káromkodása.

Két és fél éves kortól kezdődhetnek a legkorábbi gyermekkori emlékek

21 évet felölelő tanulmányt készítettek a tudósok.

Budapestre kerülhet az Eb döntője és elődöntői

Ha az angolok nem enyhítenek a korlátozásokon, nem a Wembley-ben rendezik a helyosztókat.

Ismét banki alkalmazottnak adják ki magukat csaló adathalászok

Telefonon vagy e-mail próbálnak meg rávenni arra, hogy add meg a bankkártyád adatait.

van még itt cikk a témában: