Drágállja a helyi Jobbik a győri Spartacus-csónakház önkormányzat által fizetett vételárát

Papp László Tamás 2020-12-01 17:10:00
A párt erről közleményben szólt.

„Igazi ünnep" Győr polgármestere szerint a Spartacus csónakház megvásárlása. A Fidesz lakájmédiájának örömködése mögé nézve viszont ennél árnyaltabb a helyzet. 2016 őszén a „független" szakértői vélemény alapján az Unicentrál 70 millió forintért (három típuslakás áráért) vehette meg a csónakházat a várostól, pontosabban a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klubtól, azzal az ígérettel, hogy 300 millió Forintból teljesen felújítja azt. Persze ebből nem lett semmi, sőt az igazán rossz gazdái hagyták lepusztulni. Most, öt év után a város újra megvásárolta, de már 135 millió forint plusz áfáért” – áll a Jobbik győri alapszervezet közleményében. (A csónakház átadásáról portálunk is beszámolt.)

Átadták a győri önkormányzatnak a Radó-szigeti csónakházat

Kovács Gyula, a korábbi tulajdonos Unicentrál-Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője és Dézsi Csaba András, Győr polgármestere A Radó-szigeti csónakház udvarán, a felújított épület látványtervével a háttérben írta alá az átadásról szóló dokumentumot. Ma terjesztett a győri közgyűlés elé egy javaslatot Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), a város polgármestere.

 

„Csodálatra méltó lehet, hogy mitől értékelődött fel hirtelen, és mi indokolja a városvezetők örömét, hiszen itt megint egy fidesz-közeli vállalkozó dörzsölheti a markát. Ide tartozik, hogy a közelmúltban a GYAC klub evezős szakosztályának eddigi vezetőjét Papp Oszkárt választották a GYAC elnökévé, annak a klubnak az élére, ahol felügyelőbizottságban ott ül dr. Rákosfalvy Zoltán. A GYAC kiemelt partnerei többek között a MOB, az önkormányzat és a Győr+ nevű médiacég” – mondja a helyi Jobbik.
 
„Dr. Dézsi Csaba polgármester a Győrplusz médiában közölte, hogy a teljes rekonstrukció ennél, mintegy kétmilliárd forintra tehető. A beruházáshoz központi forrást is szeretnének igénybe venni. Tehát ha összegyűlnek a fidesz-közeli körök, akkor a felújítás mindjárt hétszeresébe fog kerülni az adófizetőknek? A Jobbik győri alapszervezete követeli a projekt független szakértőkkel történő azonnali átvizsgálását, valamint azt, hogy a GYAC klub, különösen az evezős szakosztály gazdálkodását legalább öt évre visszamenőleg szintén független szakértőkkel vizsgálják át és ezekről a közvéleményt tájékoztassák! – zárul a közlemény.”

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.