Polgármester vihar után: gyalázatos állapotban van a győri csatornarendszer

Pintér Bence 2020-07-22 08:46:00
Száz helyre hívták tegnap a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron megyében a felhőszakadás miatt, személyi sérülés nem történt. A Dunakapu téri mélygarázst időlegesen lezárták, mivel elöntötte a víz.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Súlyos felhőszakadás söpört végig kedd este Győrön: mint arról tegnap is írtunk, rengeteg fát kicsavart az erős szél, az esőtől pedig több utca víz alá került.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint száz riasztás érkezett tegnap este Győr-Moson-Sopron megyében.

Kidőlt fákról, autóra, vezetékekre hasadt ágakról érkezett a legtöbb bejelentés, de épületkárok és pincébe zúdult nagy mennyiségű csapadék miatt is riasztották a tűzoltókat. Abdán villám csapott egy ház tetejébe, Abda és Öttevény között pedig a vasúti forgalmat is akadályozta a sínekre dőlt fa. Tegnap hetvenkilenc esetben volt szükség a tűzoltókra viharkárok miatt, a hivatásos tűzoltók munkáját negyvenkét önkéntes tűzoltó is segítette, akik késő éjszakáig hárították el a vihar okozta károkat. Még ma is érkeznek bejelentések, folytatódik a fák eltávolítása.

Személyi sérülés nem történt a viharos káresemények során.

A vihar kapcsán posztolt a Pannon-Víz Zrt. is a Facebookon, akik a város csatornahálózatáért felelnek.„A rengeteg víztől percek alatt feltelt az elvezető rendszer. Mindegyik záporkiömlőt kinyitottuk, melyek a rendszert tehermentesítik. (...) Némileg nehezítette a vízelvezetést a szélvihar által letört ágak és a víznyelőkre hullott jég” – írta a Győr és a térségi települések közös tulajdonában álló közműcég.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Tegnap esti tájékoztatásuk szerint a Belvárosban, Szigetben, Nádorvárosban és Révfaluban több helyen elöntések alakultak ki. Gond volt a Sarkantyúköz mélyebb részén, és a Gárdonyi u. Szent István út, Újvilág u., Tarcsay, Bajcsy Zsilinszky út térségében. Az Ipar úton csatornafedlapok vágódtak fel a csatornában kialakult túlnyomás miatt. A rendkívüli helyzet felszámolását a Pannon-Víz Zrt. azonnal megkezdte, és tegnap este öt nagy teljesítményű csatorna mosó szippantó gépkocsi dogozott a városban.

Polgármester: Gyalázatos állapotban van a csatornarendszer

Úgy tűnik azonban, hogy Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) nem elégedett a csatornahálózat tegnapi teljesítményével.

„Égszakadás volt Győrben, ami arra jó volt, hogy világosan látható, milyen gyalázatos állapotban van és mennyire túlterhelt a városi csatornahálózat. Ezen is változtatni kell!” – írta a Facebookon. Ennek érdekében azt ígérte, hogy „komolyan el fog beszélgetni” a csatorna- és úthálózatot fenntartó és üzemeltető, karbantartó cégek vezetőivel.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz) mindeközben arról írt, hogy több fa kidőlt, amelyek között egészségesek is voltak, de a tegnapi vihar szerinte azt jelzi, hogy a beteg, veszélyes fákat bizony akkor is el kell távolítani, ha ez adott esetben nem tetszik a lakosságnak. Hozzátette: a kivágott fát úgyis pótolni kell, és Győrben egyébként is évente ezer új fát ültetnek.

Lezárták a Dunakapu téri mélygarázst

A víz a Dunakapu téri mélygarázsba is lefolyt az autós ki- és bejáraton, miután a csatornarendszer azt nem tudta elvezetni. A GyőrPlusz tájékoztatása szerint

a Győr-Szol Zrt. munkatársai a mélygarázst lezárták, és azonnal intézkedtek a kárelhárítás megkezdéséről, a víz kiszivattyúzásáról.

Az okozott kellemetlenségért az üzemeltető elnézést kér az érintettektől, a Dunakapu mélygarázs újranyitásáról a Győr-Szol Zrt. a sajtón keresztül értesíteni fogja a közlekedőket – tájékoztatott a szolgáltató.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Szólj hozzá!

Új rekord: 1070 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, nyolcan hunytak el

404 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Kihúzták az ötös lottó e heti nyerőszámait

Mutatjuk azt is, mennyit lehetett nyerni.

Vádat emeltek annak az önvezető autónak a sofőrje ellen, amely elütött egy nőt

Elaine Herzberg a biciklijét akarta áttolni az úton, sem a kocsi, sem a sofőrje nem vette észre.

Fölényes győzelmet aratott a horvát bajnok ellen a Győri Audi ETO KC

A győrieknek ez volt sorozatban a 39. veretlen BL-meccsük.

Nem hiszed el, mekkora baromságokért adtak idén anti-Nobel-díjat

Aligátort "héliumos hangon" beszéltető kutatócsoport és a nárcizmust szemöldök alapján azonosító pszichológusok is nyertek idén.

Oszlopnak ütközött egy autó Körmenden

Az autóban csak a vezetője utazott.

Három férfi verekedett össze Bönyben

Egyiküket kórházba kellett vinni.

Világszerte már 30 milliónál is több koronavírus-fertőzött van

A halálos áldozatok száma közelít az 1 millióhoz.

Az operatív törzs visszatért, és készen áll kordában tartani a koronavírus-járványt

Müller Cecília szerint a járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset.

Most könnyedén megnehezítheti a biciklitolvaj életét, elég csak annyit tennie, hogy

vasárnap kilátogat Kőszegen a Fő térre és regisztrálja a biciklijét.

Donald Trump vasárnaptól bannolhatja a TikTokot

Eztán már nem lehet letölteni az appot az Egyesült Államok területén.

Hűvösebb, de napsütéses időnk lesz a hétvégén

Hétfőtől pedig újból 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Celebekkel teletömött Zoom-meetingen futott egymásba Jennifer Aniston és Brad Pitt

Még egy elég kínos jelenetet is elő kellett adnia az egykori sztárpárnak.

Nem jönnek a spanyolok: Betett a koronavírus-helyzet és a szigor

A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre. A németek viszont jönnek.

van még itt cikk a témában:

Hogy sikerült idén a szúnyoggyérítés Győrben? – A Győr-Szol illetékeseivel beszélgettünk

Össze lehet vetni két évet szúnyogártalom szempontjából? Mi határozta meg a győri gyérítés feltételeit? Mi lehet az oka, hogy akkor is van szúnyog, ha jó hatásfokkal működik a biológiai, illetve a földi kémiai gyérítés? Lárvatérkép, szúnyogbölcső, deltametrin: minden, amit a gyérítésről tudni érdemes.

Éjszakai műszakra áll át a hulladékszállítás Győrben, nem jár többet csúcsidőben a kukásautó

Október 5-étől a lakossági és a szelektív hulladékszállítás is éjszakai műszakra áll át, a hulladékokat este 8 és reggel 6 óra között fogják elszállítani.

Elkezdődött a biztonság hete Győrben

Közlekedésbiztonsági emlékkiállítás nyílt a városháza előtti téren.