Emlékérmet kapott a férfi, aki elkapta a győri kukkolót

Fehér Buda Guszter Richárd 2020-08-05 16:24:00
Dézsi Csaba András polgármester szerint Kovács Albert egy igazi győri hős.

Személyesen adott át egy emkékérmet szerda délelőtt Dézsi Csaba András, Győr polgármestere Kovács Albertnek, a férfinak, aki leleplezte a győri kukkolót. Még a hétvégén írtunk arról, hogy a rendőrség elfogott egy férfit, aki kislányokról készített fényképeket az egyik győri szabadstrandon. A férfi egy baseball-sapkában elrejtett kamerával két gyermekkorú kislányról rögzített felvételeket: a kiérkező járőrök a férfit a helyszínen elfogták, később pedig több ilyen felvételt találtak a házkutatás során.

Kovács Albert egy ott fürdőző gyerekcsoport felnőtt kísérőjeként volt jelen a strandon, ekkor vette észre a gyanúsan viselkedő férfit, akit kérdőre vont, majd elvette tőle a kezében szorongatott sapkát. 

A polgármester szerint nagyon fontos, hogy minden társadalomban legyenek olyan emberek, akik felismerik, hogy mikor kell megvédenie a közösséget. A polgármester szerint Kovács nem csak a feladatát teljesítetette, hanem túl is ment azon, hiszen egy emberként olyan akciót hajtott végre, ami a rendőrségnek is a becsületére válhatna. Dézsi Csaba András Győr polgármestereként elvárja, hogy a bíróság az ügyben megfelelő súlyú döntést fog hozni.

 

Security Check Required

null

 

A polgármester elmondta, hogy személyesen, gyakorló nagypapaként is hálást azért, amit Kovács Albert tett, hiszen a szemfüles férfi nem csak azokat a gyermekeket mentette meg, akik akkor a strandon voltak, hanem a kukkoló további potenciális áldozatait is, majd hozzátette, hogy

ő igazából levágná a kukkoló micsodáját.

Dézsi azt is megemlítette, hogy Magyarországon többször megbukott az igazságszolgáltatás a hasonló ügyekben, most oda kell figyelni arra, hogy jól szerepeljenek. A polgármester szerint egyébként Győr kifejezetten jól szerepelt ebben az esetben, Kovács Albertnek köszönhetően. (Hozzátartozik a dologhoz, hogy ezekben az ügyekben általában meg van kötve az igazságszolgáltatás keze, a büntetésekre vonatkozó törvényeket pedig parlament hozza.)

Dézsi a beszéde után polgármesteri elismerő oklevelet nyújtott át Kovácsnak, amin az áll, hogy a bátor helytállásért és a közrend védelméért tüntették ki a gyermekek segítségére siető férfit. Kovács az oklevél mellé egy emlékérmet, és Győr város borát is átvehette.

 

Dr.Dézsi Csaba András

INTÉZKEDTÜNK A Győr-Szol Zrt. rendszeresen végzi a városban a s... zúnyoggyérítést - a rendelkezésére álló eszközökkel. Legközelebb: 2020.08.08.- 09-én lesz gyérítés, ha az időjárás is engedi (Érintett terület: Górédülő, Rabkert, Marcalváros kiserdő, Rába töltés, Bécsi úti kert+M1, Temető, Holt - Marcal, Likócs+Ártér, Bácsai legelő, Sárás, Püspökerdő Révfalusi oldal, Püspökerdő Pinnyéd oldal+Pinnyéd, Vagongyár, Nagybácsa, Révfalu, Kisbácsa, Kertváros + Károlyháza, Szentiván, Gyirmót horgászfalu, Gyirmót, Ménfőcsanak, Jancsifalu, Gyárváros, Adyváros) Azonban már szerdán (Rossz idő esetén; tartaléknapok: 2020.

 

Kovács Albert azt mondja, ő csak a munkáját végezte, hiszen a szülők őrá bízták a gyermekeket, egész nap figyelt a biztonságukra. Emellett megköszönte az elsimerést, de szerinte minden polgár számára alapkövetelménynek kellene lennie, hogy nyitott szemmel járjanak az utcán, és figyeljenek egymásra.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.