Emlékérmet kapott a férfi, aki elkapta a győri kukkolót

Fehér Buda Guszter Richárd 2020-08-05 16:24:00
Dézsi Csaba András polgármester szerint Kovács Albert egy igazi győri hős.

Személyesen adott át egy emkékérmet szerda délelőtt Dézsi Csaba András, Győr polgármestere Kovács Albertnek, a férfinak, aki leleplezte a győri kukkolót. Még a hétvégén írtunk arról, hogy a rendőrség elfogott egy férfit, aki kislányokról készített fényképeket az egyik győri szabadstrandon. A férfi egy baseball-sapkában elrejtett kamerával két gyermekkorú kislányról rögzített felvételeket: a kiérkező járőrök a férfit a helyszínen elfogták, később pedig több ilyen felvételt találtak a házkutatás során.

Kovács Albert egy ott fürdőző gyerekcsoport felnőtt kísérőjeként volt jelen a strandon, ekkor vette észre a gyanúsan viselkedő férfit, akit kérdőre vont, majd elvette tőle a kezében szorongatott sapkát. 

A polgármester szerint nagyon fontos, hogy minden társadalomban legyenek olyan emberek, akik felismerik, hogy mikor kell megvédenie a közösséget. A polgármester szerint Kovács nem csak a feladatát teljesítetette, hanem túl is ment azon, hiszen egy emberként olyan akciót hajtott végre, ami a rendőrségnek is a becsületére válhatna. Dézsi Csaba András Győr polgármestereként elvárja, hogy a bíróság az ügyben megfelelő súlyú döntést fog hozni.

 

Security Check Required

null

 

A polgármester elmondta, hogy személyesen, gyakorló nagypapaként is hálást azért, amit Kovács Albert tett, hiszen a szemfüles férfi nem csak azokat a gyermekeket mentette meg, akik akkor a strandon voltak, hanem a kukkoló további potenciális áldozatait is, majd hozzátette, hogy

ő igazából levágná a kukkoló micsodáját.

Dézsi azt is megemlítette, hogy Magyarországon többször megbukott az igazságszolgáltatás a hasonló ügyekben, most oda kell figyelni arra, hogy jól szerepeljenek. A polgármester szerint egyébként Győr kifejezetten jól szerepelt ebben az esetben, Kovács Albertnek köszönhetően. (Hozzátartozik a dologhoz, hogy ezekben az ügyekben általában meg van kötve az igazságszolgáltatás keze, a büntetésekre vonatkozó törvényeket pedig parlament hozza.)

Dézsi a beszéde után polgármesteri elismerő oklevelet nyújtott át Kovácsnak, amin az áll, hogy a bátor helytállásért és a közrend védelméért tüntették ki a gyermekek segítségére siető férfit. Kovács az oklevél mellé egy emlékérmet, és Győr város borát is átvehette.

 

Dr.Dézsi Csaba András

INTÉZKEDTÜNK A Győr-Szol Zrt. rendszeresen végzi a városban a s... zúnyoggyérítést - a rendelkezésére álló eszközökkel. Legközelebb: 2020.08.08.- 09-én lesz gyérítés, ha az időjárás is engedi (Érintett terület: Górédülő, Rabkert, Marcalváros kiserdő, Rába töltés, Bécsi úti kert+M1, Temető, Holt - Marcal, Likócs+Ártér, Bácsai legelő, Sárás, Püspökerdő Révfalusi oldal, Püspökerdő Pinnyéd oldal+Pinnyéd, Vagongyár, Nagybácsa, Révfalu, Kisbácsa, Kertváros + Károlyháza, Szentiván, Gyirmót horgászfalu, Gyirmót, Ménfőcsanak, Jancsifalu, Gyárváros, Adyváros) Azonban már szerdán (Rossz idő esetén; tartaléknapok: 2020.

 

Kovács Albert azt mondja, ő csak a munkáját végezte, hiszen a szülők őrá bízták a gyermekeket, egész nap figyelt a biztonságukra. Emellett megköszönte az elsimerést, de szerinte minden polgár számára alapkövetelménynek kellene lennie, hogy nyitott szemmel járjanak az utcán, és figyeljenek egymásra.

Szólj hozzá!

Cserbenhagyót keres a rendőrség Sopronban

Sérülten otthagyta áldozatát Kópháza és Nagycenk között.

Aranyérmet kapott Magawa, a kambodzsai taposóaknakereső patkány

A rágcsáló lassan már nyugdíjba vonul, a karrierje alatt 39 robbanószerkezetet fedezett fel.

60 éves a Megáll az idő

Az örökzöld slágerből most új felvétel készült.

Ingyen tiéd lehet a Rollercoaster Tycoon 3, és a Fortnite se volt még sose ilyen ragyogó

Folytatódik az izgalmas gamer-ősz új megjelenésekkel, visszatérőkkel és next-gen tartalmakkal. 

Dézsi: közel egymilliárdos útfelújítás jöhet Győrben

A polgármester a Pénzügyminisztériumban tárgyalt.

LMP: Magyar pártok nélkül nincs magyar képviselet

Keresztes László Lóránt és Ungár Péter elítélik, hogy a Momentum továbbra is román párt mellett kampányol Erdélyben.

Érkezik a vihar, másodfokú riasztást adtak ki Vas megyére

Viharos széllel érkezik a felhőszakadás.

Nálunk is éltek dínók

Azonosították az első magyarországi dinoszaurusztojás-leletet.

Öt kamion és egy kisteherautó ütközött össze az M70-esen Zalában

Eddig tisztázatlan körülmények között szeptember 25-én nem sokkal dél előtt az M70-es autópálya 15-ös kilométerszelvényénél Budapest irányába a Csörnyeföldi pihenőnél öt kamion és egy kisteherautó összeütközött.

Két győri ovi csoportjában van rendkívüli szünet a koronavírus miatt

A Ménfőcsanaki Óvoda és a Győri Mosolyvári Óvoda Kismegyeri Tagóvoda egy-egy csoportjában van kényszerszünet, az önkormányzat által fenntartott és működtetett óvodákban jelenleg 2 gyermek és 3 dolgozó fertőzött.

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Többfelé heves zivatarokkal, valamint nagy mennyiségű csapadékkal érkezik a hidegfront pénteken.

Nem lesz zárt az új győri buszok vezetőfülkéje

A koronavírus-járvány miatt érdeklődött a szakszervezet.

1 éves a szombathelyi imázsfilm

4 millió 300 ezer forintba került, eddig 34 ezren látták.

A Hungast marad az SZKKA névadó szponzora

Továbbra is a klub mellett állnak.

Itt van az ősz: nyugaton kezd el esni ma az eső

A délelőtti, déli óráktól zivatarok is kialakulnak, helyenként heves zivatar is várható.

van még itt cikk a témában:

Két győri ovi csoportjában van rendkívüli szünet a koronavírus miatt

A Ménfőcsanaki Óvoda és a Győri Mosolyvári Óvoda Kismegyeri Tagóvoda egy-egy csoportjában van kényszerszünet, az önkormányzat által fenntartott és működtetett óvodákban jelenleg 2 gyermek és 3 dolgozó fertőzött.

„Minél jobban dolgozik a szociális munkás, annál tovább él a hajléktalan”

Sütő Csaba több mint negyedszázada a győri hajléktalanszálló vezetője: az életéről, a munkájáról és a családjáról is beszélt nekünk.

Ha valaki esetleg lemaradt volna: ifj. Knézy Jenő lesz a GyőrPlusz vezérigazgatója

Budapestről igazol új vezérigazgatót az ismert sportriporter személyében a GyőrPlusz.